• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"


    Diskuse o DMT - Dimethyltryptaminu a s ním úzce souvisejících jevech

    - teoretické poznatky
    - prameny (knihy, dokumenty)
    - praktické zkušenosti
    - souvislosti a návaznosti na další substance
    - spirituální pohledy
    - vědecké pohledy a poznatky
    - asociace
    - vlastní názory a zamyšlení- výtvarná tvorba
    - zážitky podobné stavu na DMT a s ním související
    - historie
    - ayahuaska

    Jde mi o ucelení informací o této látce a s ní úzce souvisejících jevů.
    DMT jako univerzální jazyk...


    http://www.rickstrassman.com/
    http://wiki.dmt-nexus.me/Main_Page
    https://www.dmt-nexus.me/forum/
    http://www.dmt.20m.com/

    http://www.erowid.org/chemicals/dmt/ - rozcestník

    bylinky
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3rpsv.html

     

    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VEX: priznam se, ze neverim ezopice, ktera mi tvrdi, ze nema dluhy. v my vekovy kategorii 40 a vic jsou ezopice uz jenom s dluhama. nesnasim ezokecy, protoze nejdriv musis mit v poradku veci v bezny offline realite a pak si mel ezohovna, kdyz chces lhat sam sobe. me to prijde zbytecny a sem spokojenej s malomestactvim, neojebavam kamose, dluhy platim, na drogy a chlast si vydelavam, dane odvadim a zbytek je uz jen zabava.
    VEX
    VEX --- ---
    VYHULENY_UFO: Dobře. Řekněme, že jsem taky lehce ezopiča (dle tvých měřítek). Svoje závazky si plním na sto prcent. Nemám žádný dluhy. Ani hypotéku. Takže statisticky dvě ezopiči. Jedna neschopná fungovat, jedna ano. Výsledek je tedy co? Že psychedelika jšou špatná áááánoo?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    VYHULENY_UFO: To je smutnej a poučnej příběh, ale přisuzovat plnou nebo částečnou odpovědnost za tento marasmatický stav osobnosti psychedelikům je spíš úniková strategie...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VEX: to je vsechno? ja ti k tematu o tom, jak psychedelika lzou, dam vic. krasny priklad je ma bejvalka, ty jednou houby rekly, ze se mnou vydrzi az do konce zivota. ten konec zivota prisel po deseti letech, nez sem ji poslal do prdele, protoze ty houby nedokazaly jednu vec: zaplatit pul mega dluhu a exekuci, protoze jako spravna ezopica verici halucinacim neplatila zavazky, schovavala se pred pokutama z mhd, exekutorama a ignorovala 130litru dluh u vzp. takze z toho proste vypliva jen jedno a to, ze halusky tvoje problemy v offline realite nevyresi.
    VEX
    VEX --- ---
    VYHULENY_UFO: bla bla bla mám hypotéku bla bla nevadí mi to bla bla fakt mi to nevadí bla bla vy si jenom lžete, já jsem šťastnej, přísahám bla bla
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AMBIENTIUM: nemas zac za nazor, jako obcasny uzivatel psychedelik je dulezity ho mit. ale faktem je, ze nejde o nic vic nez o prima absurdni zabavu. realite je jinde.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    VYHULENY_UFO: Fajn, to už jsi říkal asi 100x všude různě, říkáš to pořád dokola a skoro nic jinýho ani novýho, objevnýho nebo jakkoliv inspirativního od Tebe neslyšet, krom toho, že psychedelika dělaj z lidí debily. Děkujeme ti za názor, drž se svý hypotéky a svýho materialistickýho světa a nech ostatní žít.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ostatne co se divim, psychedelika jsou hlavne o tom lhat sam sobe, to pak lidi videj veci, ktery nikdo nevidel a ani nenapsal.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAZZZ: ty vole, dej si facku a zkus si profiltrovat, jeslti sem neco mekotal o perniku. myslim, ze najdes akorat ezohovno. a o tom to je.

    psychedelika delaj z lidi debily a omezuji mentalni rozhled, takze kdejakej hypotekar ma ve finale vic pokory, sebekontroly a asertivity, protoze mit hypoteku je jako delat dlouhy roky jogu. musis zustat pri zemi, abys zvladnul letita cviceni. tady akorat vidim ezosmazky, u nichz fakt postradam jakoukoliv sebereflexi, pres veskera varovna znameni.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: tak mlit blbosti muze kazdej, to s ezem vylozene nesouvisi. otazkou je, jestli se pri tom snizuje k vulgaritam nebo argumentacnim faulum a jestli je mozne nebo vhodne ho za to odnekud vyhazovat.

    btw. pokud se sem chodis hadat a trollit, tak je na tvem zvazeni, jestli sis nahodou nesednul ke spatnemu stolu. chapu, ze mas radost, kdyz na tebe nekdo reaguje, ale to ten vypotek u tvyho stolu v hospode taky ;) tady je to totiz diskuze fetaku z prazsky kavarny, takze jestli jsi sem prisel hlasat, ze jediny spravny drogy jsou chalast a piko, tak pal do pice. spokojenej?
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    jaj to vam uz zakazali tusim?
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    v hospode treba hlavne inhalovat cyklon B a 60+ karcinogenov
    to je gratis ku vsetkym kydom vsetkych deti s parazitmi
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: popravde receno, pokud na me nekdo zkusi v hospode ezohovna, tak leti od stolu. furt je lepsi byt slusny clovek s hypotekou, nez nejakej ezovypotek, kterej skonci u vulgarit pokazdy, kdyz je mu naznaceno, ze mele blbosti.
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    to je ale super mat hypoteku
    to potom mozes mat aj svoj nazor, len musi byt vzdy v sulade s tym bankarskym
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: hrome a ja myslel, ze tu prijdem na neco.. Vis, jako, neco, treba uplne prevratnyho. Jen na to bude stacit par vet, jako treba v hospode. Tezko si sednes pred chlapa ke stolu, aby ti pul hodinu v kuse neco vysvetloval z A4.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jsem rad, ze ziju v normalni realite, ve ktery chodim do prace, jenz je mi i zabavou, jednou tydne do hospody, ze mam hypoteku a relativne slusny sousedy. to jsou ceny zivotni drobnosti. prijde mi jako ztrata casu resit nesmrtelnost grofova bludnyho chrousta.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Redukuju diskuzi ma hospodsky kecy :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TADEAS: se odkazuju na minulou dbatu a tl dr jakkoliv
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    PALEONTOLOG: ja jsem debatu forknul od tve zminky o inteligenci a nervovem systemu a poukazal jsem mimo jine na to, ze napr. ten fenomen regenerace souvisejici patrne s tou elektrickou signalizaci neni zalozen neuralne.

    grofa tolik nemam nactenyho, k tomu se nemuzu vyjadrit.

    jinak obecneji, jak jsem to trochu nacrtnul vedle v auditku o lsd, myslim si, a samozrejme s tim nemusis souhlasit, jen to nabizim ke zvazeni, ze dochazi k nedorozumenim tam, kde se zamenujou ruzny modality. tzn. ano, muzeme rozvijet vedeckou modalitu nejak konzistentne, a pak napr. musim respektovat, ze pokud regenerace tela je projevem inteligence a tento inteligentni projev neni zalozen neuralne, pak inteligence neni nutne neuralni. muze se mi to nelibit, ale to je tak vsechno.

    muzu ale vzit tenhle jazyk, mluvit o nejak definovanem vedomi nebo inteligenci, a prenest to do jineho modu, napr. psychedelie, psychedelicke terapie. nedela toto grof? nejde mu spis o transformaci lidske zkusenosti, at uz k cemukoliv, tj. nepohybuje se nahodou v jine modalite, ackoliv vyuziva jazyk jine, napr. psychologicke, lekarske, vedecke modality? ... a mam za to, ze v tom spociva i nedorozumeni mezi nami, kdy ja jsem pri nekdejsi diskusi v lsd auditku operoval v modalite nejakeho obecneho mysleni, kdy v tomto modu muzu zohlednovat vedecky nahled jako urcite schema, divat se jak to v nem funguje, na jakych predpokladech stoji, co se jim dela, jak modeluje lidskou zkusenost, co o ni rika, a mohu se k tomu vyjadrovat obecneji, aniz bych tim popiral nebo potvrzoval platnost tech schemat, ve kterych se operuje. no a s tebou mam pocit, ze se nemuzu dostat k tomu obecnejsimu mysleni, protoze ty mas nejakou oblibenou jinou modalitu mysleni-praxe. co se da delat, nekdy treba zajdu na navstevu do te tve ,) ale urcite se nepohybujeme v jinych svetech, ani si nemyslim, ze bychom byli v nejakem sporu, spis se mijime temi modalitami, a mozna k podobnemu mijeni dochazi i pri tech ruznych kritikach grofa. 2 cents, zdravim.
    STARSIGN
    STARSIGN --- ---
    PALEONTOLOG: nene. pomaha to?
    ja chodim v tomto obcas, hlavne v den tepleho prajdu


    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STARSIGN: sels nekdy na ulici s napisem Free hug? Ja vim, ze ne. Mel bys :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam