• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANUMA: jo, pojistuju vždycky.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    HANUMA: ano, vždy, stredná cesta u vzp, za 4 ludi na 2 tyždne to minuly rok vyšlo na nejakych 1600? aj s poistením auta.
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    resite na cesty urazova pripojisteni? jedeme do spanelska, tudiz eu, kde plati pojisteni z CR. neplanujeme zadnyextremni sporty, nic takoveho. jde mi hlavne o to, aby nam byla v pripade urazu poskytnuta nejlepsi mozna pece, ne nejaky minimal.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Před časem jsem se tu ptala na jízdu na kole se dvěma dětmi. Zde jsou moje zkušenosti. Jako největší kámen úrazu se ukázalo sehnat přední sedačku na moje kolo (Merida crosway 100). Po neúspěšném pokusu s Rabbit multifix, která (ač je psáno, že je na šikmou rámovou trubku a průměr by měl odpovídat) prostě neseděla, jsem to skoro vzdala. Došlo i na zbastlení a nasazení sedačky, ale ukázalo se, že hlavní problém je v tom, že rám mého kola je malý (a já drobná), takže se tam prostě s dítětem nevejdu i kdybych měla jen tuhle přední sedačku. Nicméně před týdnem jsem našla na trhu novinku a to je Thule RideAlong mini! Sedí na moje kolo, je velmi komfortní pro dítě a vypadá velmi bezpečně. Včera jsem vyzkoušela jízdu s oběma dětmi na palubě a bylo to překvapivě snadné. Mám níž sedátko, než by bylo optimum, abych při zastavení dosáhla chodidly bezpečně na zem. V zatáčkách ani na nerovnostech nějaké změny rovnováhy nepozoruji. Je pravda, že dcera na zadním sedátku se už nevrtí a syn na předním sedátku má velmi rafinovaně umístěnou "hrazdičku", takže se maximálně pohupuje ze předu do zadu, což není problém.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    my jsme si teď o víkendu vyzkoušeli nefalšované adrenalinové "chce se mi čůrat!" v takřka stojící několikakilometrové koloně na D1... no příště budu chytřejší, to, že jsme dvacet minut od cíle a všechny děti spí, opravdu není dost dobrý důvod pro to, vykašlat se na pauzu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: Bude to v pohodě, děti jsou většinou víc v pohodě, než čekáme ;-)

    Taky nás čeká v sobotu cesta do Orbetella, ale kluci tyhle prázdniny byli naštěstí na cestách tak vzorní, že si žádné problémy ani nepřipouštím. ...jestli nedělám chybu...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: jj, cesta do lince je na prd, ale usek praha-CB jezdime pomerne casto, tak jsme zvykli. CB-Linec je nic moc, to jo.. Ale jedeme do Lignana, pres Nemecko by to byla obrovska zajizdka, ani google tuhle trasu nenabizi
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: Mezi Linzem a Salzburgem dálnice je, jenže rakouská dálnice není totéž co německá. A Linz - Praha už dálnice není (aspoň ne v kuse) a tam to fakt ráda nemám. Ale asi je to subjektivní ;-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: pockat, mezi Lincem, Salzburgem a Villachem to neni po dalnici? zila jsem v domeni, ze jo...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: v pohodě. ČD se údajně nějak nedohodly s ostatními dráhami a autovlak do Chorvatska zrušily. Doufala jsem, že by aspoň rakouské dráhy mohly jezdit, ale taky ne - jezdí jen po Rakousku, do Německa a právě do té Itálie.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MONI: Aha :-( To jsem nevěděla. Omlouvám se.


    MIDORI: Protože to tam vždycky jede hrozně pomalu. Vždycky jsme chytli nějakou nehodu, takže zrdžení, cesty jsou klikaté a pokaždé se některému z dětí udělalo špatně. Přes Mnichov je to po dálnici, to snáší líp. A navíc nám to vychází rychleji, i když je to delší. Jinak ale samozřejmě cesta přes Salzburg kolem jezer a pak na Villach je rozhodně pěknější pro oko, to zas jo!
    MONI
    MONI --- ---
    LORAIN: Do Chorvatska letos jezdí jen lůžkový, auta už nenakládá...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: aha a z jakeho duvodu?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Autovlaky jezdí v létě i do CHorvatska. Už léta. https://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/vlakem-do-evropy/chorvatsko/-4082/


    MIDORI: My jezdíme spíš Vídeň-Graz..., tam bych tipy měla.
    A do Itálie přes Německo a Švýcarsko :-(
    Salzbulg - ČB je moje asi nejneoblíbenější trasa, takže i do Salzburgu jezdíme většinou přes Německo (Mnichov).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MIDORI: Není to odpověď na tvojí otázku, ale před dvěma dny jsem zjistila, že jezdí autovlaky, od nás bohužel jen na Slovensko, ale z Vídně frčí až do Itálie (Verona nebo Livorno). Večer naložíš auto i sebe na vlak, na lehátku se v rámci možností vyspíš a ráno i s autem vystoupíš v Itálii. Vědět to dřív, kašlu na Chorvatsko a jedem autovlakem do Itálie...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Ciste nahodou.. nemate tip na dobra odpocivadla v Rakousku na trase Linz - Salzburg - Villach? Pripadne dal v Italii?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Kdyby nekdo chtel last minute v uzasnem baby-friendly pensionu:

    Milí naši hosté,


    z důvodu nemoci jiných hostů se mi uvolnil celý týden počínaje zítřkem. Ráda bych penzion v Dobré na Šumavě zaplnila a proto nabízím následující:


    Můžete přijet na libovolný počet nocí v termínu 27.6. - 4.7.


    Za 7 nocí zaplatíte jen 4 noci

    Za 5 nocí zaplatíte jen 3 noci

    Za 3 noci zaplatíte jen 2 noci


    ubytování za dospělého na noc 380,-

    Pro dítě 280,-

    MOŽNOST VÝBORNÉ A BOHATÉ POLOPENZE (snídaně formou švédského stolu, večeře - polévka a hlavní jídlo)

    Volný je čtyřlůžkový pokoj a apartmán (dvě ložnice, celkem 7 lůžek) - za neobsazená lůžka nic neúčtuji.

    Jsme plně vybaveni pro pobyt s malými dětmi.

    Spousta fotek penzionu, zvířátek, herny, dobrot k večeři a typů na výlety je zde:



    www.penziondobranasumave.cz
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ZABITULKA: Ještě mě napadl Nudný otec, to je kousek, je to vlastně bar s využitím pro děti. Pokud je to ještě aktuální. Naštěstí počasí se, zdá se, pomalu zlepšuje...
    HANELA
    HANELA --- ---
    MONI: mi tedy přijde, že si sice ušetříš dvě hodiny jízdy, ale to všechno okolo...vybalování, uložení se, že to snad ani za to nestojí.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    My teď jezdili s dětma 18 měsíců, 3,5 a 5,5. První cesta na noc nebyla nic moc, nebyli unavení, byli natěšení, takže noc nenoc skoro nespali, budili se a mladší v rozespalosti kňourali. Noční cesta zpět byla lepší, protože už byli ze všeho cestování uondaní a celkem spali. Ale cestování přes den nakonec snášeli nejlíp, stavěli jsme na protažení a proběhnutí, v autě si hráli, poslouchali pohádky, prohlíželi knížky, koukali z okna... a vydrželi tak poměrně dlouhé úseky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam