• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Včera jsme navštívili Heroland, kousek od Kutné Hory. Provozuje to firma, co vyrábí dětská hřiště.

    Dětský zábavní park | Heroland.cz
    https://www.heroland.cz/

    - je to pro děti tak 2-10 let, větší se budou nudit
    - je tam spousta skvělých atrakcí
    - areál má cca 100x100m - děti tedy nikam moc neutečou z dohledu
    - rodinné vstupné 2+2 jen 500Kč
    - u okénka jde objednat jídlo a ne pití, to se objednává v jiné frontě
    - k jídlu klasické smažené věci, ale i skvělý menší guláš do misky (68Kč) a tortila s kuřecím nebo vepřovým (kolem 90Kč)
    - vodní svět a mlhoviště je fakt mini tak 5*5m, žádné jako v Mirakulu
    - krásná velká trampolína, jedna menší i pro prcky, pirátská loď, prolézačkový hrad, šlapací autíčka, kyblíky s bublinami a ochotný personál co se dětem věnoval a ukazoval co a jak, domečky, lanovka, skluzavky, houpačky, velké vnitřní hřiště atd.
    - parkování zadarmo vedle na louce
    - záchody jsou taková vymazlená maringotka, ale mají i přebalovací pult na pánských záchodech a i nočníky pro prcky
    - odpoledne si pak není moc kam sednout s jídlem na tácu
    - za ty peníze za mě super, ikdyž je to tam menší. Ale jeďte tam ideálně hned na otvíračku, pak to tam je hlava na hlavě a docela fronty, ikdyž se personál fakt snaží co může a je furt příjemný
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDREJKA: Barcelona je skvělá podle mě snad vždy :-) V prosinci počítej s trochu chladnějším počasím, fouká, občas sprchne, ale je to docela příjemné, za sucha se tam totiž všude dost práší.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Malta s dětmi (7 a 2) v prosinci? Bylo by to fajn? Spíš bez auta.
    Popř. Barcelona.
    díky
    EDERA
    EDERA --- ---
    LEGOLAND hotelových partnerů - LEGOLAND® Deutschland Resort
    https://www.legoland.de/cs/nocleh/ubytovani/hotelovych-partneru/
    Trochu teda podražili. Trochu dost. Jsem to zkusila namodelovat za stejných podmínek, jako jsme byli tenkrát (děti, věk, středa až pátek v druhé půlce září) a aktuální cena by byla 524 euro, zatímco Nyx jako externí paměť hlásí, že jsme za to tenkrát dali 325 euro.
    [EDERA @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli]
    EDERA
    EDERA --- ---
    COQUINE: Popisovala jsem to rady v roce 2016, takže zkušenost není nejčerstvější, ale bude to furt stejně - rezervovala jsem partnerský hotel přímo přes stránky Legolandu, v balíčku se vstupným na dva dny. Byli jsme takhle dva roky po sobě, osvědčila se nám varianta odpoledne odjezd z Prahy, večer příjezd, přespat, celý den v Legolandu až do roztrhání těla, přespat, druhý den se vrátit na oblíbené atrakce a tak kolem půl druhé vyrazit směr domov.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CROSS: záleží, jak urputná aerolinka bude. my jsme 16 palcovy vezli rozebrany ve velkym kufru a nepriplaceli za zavazadlo navic. a nezapomen na to, ze zavazadlo de do nenatlakovaneho prostoru, takze musis komplet vyfouknout kola, at ti tam nevybouchnou. to je ostatne i duvod, proc chctej aerolinky kola nahlasovat a platit zvlast, protoze tyhle nahlaseny jdou do natlakovane casti zavazadloveho prostoru.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Dotaz, pokud někdo víte: přeprava dětského kola s Eurowings, čtu na jejich webu, že kolo jenom v k tomu určeném zavazadle. To předpokládám platí pro klasický sportovní kola. Dětský kolo (12" kola), měl bych asi taky do něčeho radši nacpat, co. Nebo mi ho vezmou „jen tak“?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KACHITA: pokud budete v okolí Krompachu, dám ti tipy na vylety i restaurace. Davame tam do kupy chatu po prarodicich, bohužel to je stále punk bez sprchy. Myslím, že Na Hrebenovce mají pokoje, restaurace to je fajnova, bydlení nevím. Přímo u hospody i hriste. Na Hvozd kousek.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Prosím vás o tip na Lužické hory , ideálně blízko hranic s Německem, spíš východ směrem na Oybin, České Švýcarsko ne, tam to známe.. koukala jsem na malé chatky, ale už je to dost obsazené.. jsme 2 dospělí a 2 děti (3,5 roku a 6 let). Budeme autem. Může být i menší rodinny penzion, ale nechceme byt omezeni na pokoj, pokud bude hnusne nebo se nam nebude nekam chtit na vylet...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: divam se, ze v oparne je toho vic, ale toto je nas casty vyletni cil a maji i ubytovani. je u toho i restaurace (nevim jak ted jeste v ne uplne sezone je otevrena pres tydne, vikendy uz urcite pojedou), hriste, minifarma: https://www.cernodolskymlyn.cz/?page=ubytovani
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZOOEY: Nymburk byl lokální vtip, pro nas z Poděbrad je to zapadákov ,-) KH a okolí je rozhodně na víc než na víkend...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ZOOEY: tip na ubytko uplne nemam, ale podivala bych se i na trase na sever, v ceskem stredohori by se urcite nejaka vhodna dira nasla :) - rychlik smer usti nad labem, v lovosicich lze napr prestoupit na osobak smer oparno, male zernoseky a tak, tam je moc hezky.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZOOEY: KATIA: tak ještě zpřesnění, díky) Nymburk je parádní velkoměsto)) nejblíž se velikosti případného městecka, když ne vesnice, blíží třeba Třeboň, což je poloviční populace a cesta od vlaku z jedné ze zastávek je OK vzdálenost (ale je to dál). KH je fajn, ale ještě jsem měla uvést, že by to mělo být na víc dní než treba vikend... Díky moc!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: to rozhodně
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: To jo, ale dá se to dojet...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: zrovna kutna hora je vlakem trochu opruz
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZOOEY: V tom případě doporučím Nymburk :-)))
    Co Kutna hora, taky moc?
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZOOEY: ... atrakce!!)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    MONI: vesnice, příroda, minimestecko... už ne třeba poděbrady (všem rodákům omluva, pro účely tohoto případu je to sice krásné, lec už velkoměsto)) žádné zvláštní trakce atp. nejsou třeba. díky moc!
    MONI
    MONI --- ---
    ZOOEY: město nebo příroda? Jak velké děti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam