• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    Male shrnuti Podzimni prazdniny - vlakem do Amsterdamu a Berlina.

Dcera ve skole reditelske volno na cely tyden, po hledani zena narazila na relativne levne jizdenky vlakem Brno - Amsterdam a zpet s par dny v Berline (teoreticky by to letecky mohlo byt levnejsi, kdybychom nebrali vic nez jen batuzky, ale to neproslo). Nakonec jsme jeli dve rodiny, takze deti bylo 5 a zabavily se dostatecne kdykoliv (nekdy az moc).

Co jsme videli a bylo fakt super - Amsterdam:
    - projizdka na lodi kanalama
    - deti si moc uzily lego store
    - vedecke muzeum Nemo
    - Zaanse Schans muzeum (mlyny, atd)
    - more a u nej jizda na blokartech (pouze pro dospele, ale super!)

Co jsme videli a bylo fakt super - Berlin:
    - East side gallery
    - Brandenburska brana a Reichstag
    - Zoo (prekvapive)
    - Metro a s-bahny :D
    - Paradni jidla (dali jsme vietnamskou, cinskou, marockou kuchyni)
    - TV vez (tady nevim, jak to deti moc bavilo, ale tak zajimave to bylo)
    - no a samozrejme zase lego store

Co bych asi udelal jinak (aka zkusenost silna, nikoliv vcelku pozitivni):
    - vlakem 14h byl docela zaber. cestou tam nam zrusili jeden spoj a nakonec jsme cestovali cca 20h.. priste bych jel radeji 6-8h a pak dalsi staci o par dnu pozdeji
    - jet na dvakrat (zpet) bylo mnohem lepsi a mene riskantni (jeli jsme Amsterdam - Berlin, a o par dni pozdeji Berlin - Brno primym spojem).
    - jak budou deti vetsi, tak doufam, ze budem balit mene do kufru a vice do batohu; je to flexibilnejsi
    - pocasi bylo takove vselijake, radeji bych tam jel na jare a vic jezdil na kole
    - cena za hromadnou dopravu byla prisna.. :(
    - jidlo jsme si vzali sebou, protoze jidelni vuz nezklamal a nabidka byla prekvapive slaba

Nicmene zazitek mame, zkusenost taky. Osobne bych delsi cesty vlakem resil trochu v pozdejsim veku deti, kdy se dokazou samy na delsi dobu zabavit (kniha, podcasty, apod.).
    LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    Jinak vsem dekuji za tipy na vanocni dovolenou, ale po zhodnoceni cen a nestability pocasi jsem se rozhodla, ze to posuneme na jarni prazdniny...
    LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    Odložím si tu tip pro děti v Tatranské Lomnici - herna Dobrá hračka (pozor součástí je i hračkářství;) My jsme šli až po túře a děti 7 a 8 tam řádily dvě hodiny, ale kdyby už nezavírali tak vydrží určitě dvojnásobek a já přiznám, že jsem se taky zabavila:) A v Lomnici ještě doporučuji pekárnu Kuzsmannov bazar, takto libé pocity při jezení pečiva jsem dlouho nezažila:)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    VENIKA: jasne, diky :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: aktualizace po 5 letech - rodinný hotel v Dachsteinu: porad to povazuji za skvely rodinny - detsky hotel, maji paradni vybaveni pro deti. i takovou blbost jako zabudovanou zidlicku ve zdi pro dite v kabince, aby si dospely mohl v klidu dojit na wc a nedaval dite na zem. holt to vymyslel nekdo, kdo zazil :-D oproti minule mi prislo, ze tam nebylo tolik deti do 2 let. trochu jsem vtipkovala, ze ta mimina dospela, vcetne nasich a najednou to tam byl samy sestilatak, i starsi jsem videla. pro starsi jsou tam herny typu kuzelky, hokej, ping pong, fotbalek, pool, dole je pak salove fotbal hriste, VR (nezkouseli jsme). jediny problem toho hotelu je ten, ze deti v tomhle veku moc nechteji jit ven, protoze tam je tolik zabavy, ze mate problem je dostat na prochazku ven. jinak pres den probihaly v ruznych hernach ruzne aktivity - typu tvoreni apod. byli jsme na halloween, hotel pripravil koledovani po celem hotelu (ne po pokojich, ale ukoly pro deti a za to si neco vykoledovaly), poplacavam se po ramenou, ze jsem jim vzala masky, protoze drtiva vetsina deti ty masky mela. naprosto skvelej hotel, ale drahej no, to nebudu zastirat.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    COQUINE: My jsme díky našemu milovníkovi adrenalinu nebyli na moc atrakcích pro menší děti, a díky tomu den stačil. Ale naše tempo je teda dost vražedný, měli jsme jenom jednu delší pauzu na oběd.
    Jo, ještě je vlastně super nápad, že je součástí ten aquapark. Jak bylo teplo, tak jsme to využili a tam teda bylo extrémně málo lidí. Ale to nevím, jestli bude v květnu aktuální. Jinak tam se dá imho ve vedru strávit celý odpoledne.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    VENIKA: diky moc :) my chceme jet, az bude mladsi mit 120 cm, aby nebyl tolik limitovany, ale pochopila jsem, ze na ty nejvetsi desy bude stejne maly. jako jeho starsi segra, takze v pohode, nebudou si nic vycitat :) a den na tu energylandii stacil? jsem myslela, ze je to spise malo. v legolandu jsme byli den a pul, dalo by se dele. v disneylandu 2,5 a to myslim, ze byl tak akorat strop, zkusili jsme snad vse. tak jsem si prave rikala, ze tady to bude podobne a lepsi tomu dat dva dny. chci to smerovat na ten jeden kvetnovy vikend, doufam, ze tam nebude pulka republiky.

VENIKA: mam podobnou zkusenost s CSOB pojistenim lecebnych vyloh. uz jsem to tu psala, ze jsem si ve star beach zpusobila uraz, vezla me sanitka, ktera misto do statniho me hodila do nejblizsiho, ktere bylo samozrejme soukrome. nikdo nic nerozporoval.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VENIKA: u ní ta reakce byla podobná, akorát že nemluvila asi 15minut. Je pravda, že starší dítě říkalo, že Abyssus byl lepší, ale už jsme ji nepřemlouvali. Tak snad příště..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ZEMINO: Chápu, Formule byla jeho první takhle rychlá, když jsme dojeli, byl tak v šoku, že se asi na deset vteřin rozbrečel, pak minutu nemluvil a pak řekl, že jde znova… A pak už by šel na cokoli.

Ta jeho nejoblíbenější jízda byl nakonec Abyssus, jela jsem to s ním asi šestkrát. Od druhé jízdy chtěl zásadně do prvního vozíčku s rukama nad hlavou :)).
    No, já jenom doufám, že si nikdy nepořídí motorku.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VENIKA: a kluk by si troufl na ty horské dráhy od 140cm? Klobouk dolů. Dcera pořád chtěla, tak jsme našli Formuli - ta byla od 120cm - no už po rozjezdu bylo vidět, že měla velké oči. Ještě že to byla jizda kratší než minutu. 😀
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Jo a psala jsem tu o rodinným pojištění storna, který mám k debetce u ČSOB. Tak hlásím, že jsem uplatňovala v září, bylo to teda “jenom” 12k za letenky, všechno ostatní se podařilo zrušit bez poplatku. Celý to bylo vyřízený asi za tři dny, stačilo nahrát, co chtěli, lékařskou zprávu nikdo nerozporoval, i když to nebylo extra vážný - měli jsme jet na Island, muž si na konci července natrhnul lýtkovej sval a v tom září už sice jakž takž chodil, ale ne natolik, aby prošel Island. Za mě spokojenost, za 2.5k ročně pro celou rodinu - supr.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    COQUINE: Chystala jsem se psát, až budu na pc, ale to se asi nestane… :).
    Takže jo, byli jsme. Koukám, že čeven, pátek. Počasí vyšlo, lidí teda na můj vkus pořád dost, víkend a nějaký prázdniny musí být masakr. Ale když jsme se pozdějc posunuli do vzdálenější části parku, tak to pak odpoledne bylo ok a synovu nejoblíbenější dráhu jsme jeli několikrát po sobě s minimálním čekáním. Za mě dobrý, nemohl ještě teda na všechno (bylo mu 8, výška tak 135 cm), ale i tak jsme si to užili všichni. Druhej den jsme měli naplánovanej Krakov a solný doly, tam jsme jeli hned ráno a bylo to zajímavý (je to teda vcelku dlouhý - tak 2.5hod), bohužel se pak mi udělalo strašně špatně a jeli jsme rovnou domů. (Osvětim je taky kousek, tu jsme původně zvažovali, ale přišlo mi to na něj brzo)
    Kdyžtak se ptej :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LUSINDA: Až tu budeš, dej vědět.o)

Kromě knoflíků je tam I skvělá celoroční výstava vánočních ozdob.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: Děti jsou u nás vítány. Pod dohledem rodičů si mohou prohlédnout celé muzeum.
    Čeká na ně celá řada zábavných prvků:
    volně přístupný korálkovník s možností navlékání náramků pro radost i na památku
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Výstava knoflíků v muzeu v Jablonci ❤️ v zimě si určitě uděláme čas. Rodinné vstupné je za 350 na celé muzeum. Kéž by si z toho v Praze vzali příklad a udělali tak kulturu přístupnější.

ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    COQUINE: určitě jeďte. Byli jsme teď v srpnu a otevřeli tam další část Sweet Valley s kolotoči pro menší i větší děti, takže se návštěvníci rozptýlí. S holkou jsme skoro nečekaly nikde, starší čekali max 30minut na velké horské dráhy.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    VENIKA: ahoj, jeli jste do energylandie? hledam inspiraci na kveten:)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja taky dekuji za tip na wroclav, uz nekolikrat jsem nasla dobre letenky s ryanairem na jih prave z letiste ve wroclavi, mame to 300km. to by slo hezky spojit :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: dík za tip, já chci už dlouho do gdansku a nikdo tam se mnou nechce, takže cestou i Wroclaw, super:)
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: Polsko bývalo vždycky stranou zájmu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam