OTAKAR_KUBIN: hele já jsem zrovna tohle nijak moc nesepisoval... měl jsem výhodu v tom, že jsem měl kde promítat (místní neziskovka) bohužel pouze z DVD na televizi, protože nebyly peníze na projektor, měl jsem i publikum, což byly primárně dospělí. Byl jsem ve favele, tak jsem si vybral primárně tři dokumentární okruhy - první: favely a obchod s narkotiky, druhý sousedské soužití a komunity, třetí obecné sociální podmínky od vězení až po další instituce... koncept byl pustit film a následně si o něm povídat. Tu debatu v mém případě usnadňovalo to, že k těm tématům měl každý co říct od 12 letého kluka až po šedesátnici, každý to znal nebo znal někoho, kdo to zná z různých úhlů...
Pokud bych to měl zhodnotit, tak smysl to mělo především v tom, že to ty lidi vytrhlo trochu z apatie, donutilo je se to koukat na filmy, který jsou jim obsahem vlastně hodně blízký, ale sami by se na ně nikdy nekoukli. Nejpřínosnější byl ten fakt, že jim to trochu nabouralo stereotyp, který by jinak spočíval v tom: vrátím se z práce, vyleju se někde, nebo vytuhnu u telenovely nebo u fotbalu v televizi...
Ve favele měl každej televizi, DVD, navíc ji lemovaly stánky s vypálenejma nejnovějšíma hollywoodskejma filmama za dvacku, takže šířit tam něco v tomhle směru by postrádalo smysl. Věřím ale tomu, že v tomhle směru to může být v nějakých rurálních oblastech nebo slumech v Indii jiný...