• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    DANIA: podle me ten datlovej sirup jde jednoduše připravit takle - http://zomtbakes.blogspot.cz/2010/06/raw-natural-sweetener-date-syrup.html ... sice nemá takovou barvu jako ten kupovanej ale podle mě poslouží stejně.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Tak kdybych chtěla sladit něčím 100% raw, tak použiju listy stévie.
    DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: zkusenosti s pripravou nemam, ale tyhle sirupy u nas nahradily veskerej obyc cukr (agavovy, jecny se sladem, datlovy..) :) a jsem s nima taky spokojena

jinak ted na vikend chladim dvoubarevny kesu dort:)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    MRTVYKOTE: Mám, Excalibur s pěti tácy. Včera, když jsem zadělávala na těsto, tak jsem doufala, že jí z toho většího množství lnu už snad zaplním. Nezaplnila. Vyšly mi na tři patra, budu muset ještě přidat:)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    DANIA: Kdepak, koupila jsem si poprvý datlový sirup taky z countrylifu, zajímalo mne jak chutná a nezklamal mne. Taky pochybuju, že je raw, (pořád ale lepší než cukr řepný). Vyrobit si sama datlový sirup, myslíš způsobem odpařování do 45 °C jako sirup z agáve a yakonu, co mají v lifefoodu? Máš s tímto postupem zkušenost? Podle mne to nebude jednoduchá procedura. To by mne zajímalo. Zkusím zapátrat:)
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    AGNESK: mimochodem pokud mas susicku tak doporucuju pripravu v ni, byla jsem rada ze bylo krasne nasuseno 3 az 4hodiny a vlezla se mi vetsi varka nez do trouby....
    DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: datlovy sirup si delas vlastni ze susenych datli? nebo kupovany? o tom jsem totiz docela pochybovala, jestli je raw:) mam ten z country lifu
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: super, těšíme se :-)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    ROSADKO: Mám připraveno na další várku lněnek a tentokrát jedny budou z hnědého lnu cibulové s dýňovými semínky, inspirováno z lifefoodu a druhé ze zlatého lnu s rajčaty a medvědího česneku podle tohoto receptu :)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    MRTVYKOTE: To víš, že byl:)

Slunečnicová pomazánka
    Namočíme přes noc bio (chutnají potom jako přímo na poli vyloupnutá z černé slupičky, mám je moc ráda) slunečnicová semínka jeden a půl šálku, raději méně než více, abychom stihli spotřebovat. Nalijeme i s vodou, ve které byla namočená do mixéru, přidáme jeden až dva stroužky česneku, půl šálku lískových ořechů a nebo mandlí, snažím se vždy smíchat dohromady semínka s ořechy nebo s naklíčenými luštěninami, protože v kombinaci těchto skupin, je nejlepší zdroj proteinů.
    Dále přidáme jednu lžičku olivového oleje, špetku himalásjké soli, dvě-tři lžíce citronové šťávy, lžíci tahini nebo johsen shoyu ze Sunfoodu a půl jarní cibulky.
    Četla jsem, že někdo přidává ještě zázvor a křen:)
    No a to je vše. A určitě by stálo za to vyzkoušet slunečnicovou pomazánku s mrkví a kari:) viz

Daily Garnish » Blog Archive » Raw Carrot and Sunflower Spread Recipe.
    http://www.dailygarnish.com/2010/07/raw-carrot-and-sunflower-spread-recipe.html
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: nemohla bys dát víc receptů na tyhle různé placky? Ideálně něco jednoduchého, dík :)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: MŇAM! vypadá to fantasticky!
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    AGNESK: slunečnicová pomazánka by mě zajímala recept by byl prosím :)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    jak děláte čokoládu? fakt povídejte

Určitě existuje zpousty způsobů, ale nemám tolik času s tim zas tolik experimentovat.
    (Já dělám většinou klasiku:
    tuk - kokos olej
    sladislo - sirup z agave
    emulgátor - prašek z maca kořene a sušená drcená vanilka
    a samozřejmě bio nepražený kakao
    A dám to do ledničky)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Salátové rolky

Římský salát a na něm rajčatová pomazánka se slunečnicovými semínky, kterou jsem si dávala i na předešlé zeleninové jednohubky. Jako přílohu jsem měla naklíčenou pšenici, mungo fazolky, přes noc namočené arašídy a kvítky sedmikrásky chudobky. Tahle pomazánka vydrží v lednici klidně i týden narozdíl od pomazánky slunečnicové, která už za dva dny je nakyslá. Dělala jsem ještě pomazánku z medvědího česneku společně s koprem a zrovna přemýšlím jakou vyzkouším příště. Pár typů mám, ale nejdřív se zeptám.

Nemáte někdo nějaký odzkoušený recept na dobrou raw pomazánku?

rolky

MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    TORUVIEL: muzu potvrdit ze je moc dobra a chutove zajimava
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    AGNESK: Zapomněla jsem, že do pomazánky ještě patří jeden stroužek česneku a lžíce lahůdkového droždí, díky za upozornění ID
    still_primitive, s kterým jsem pomazánku vyráběla:)

TORUVIEL: Vůbec neznám, ale podívám se tam, spíš do tý Lipanský a dám vědět, děkuju za typ.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    AGNESK: Kupuju ji v Govindabutiku na Soukenické, možná by ji měli i v Lipanské v takovém pákistánském obchodě s kořením, ale tam jsem dlouho nebyla.
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    TORUVIEL: Děkuju, to zní zajímavě, že chutná po vajíčkách, to jí musím vyzkoušet. Koukám, že se dá koupi v yoga centru, odkud jí máš ty?

Jinak změnila jsem barevný text na černý a nebo jen na červený, tak by to mělo být snad už čitelné pro všechny, když tak dejte vědět.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    AGNESK: Místo himalájské soli doporučuju zkusit černou sůl, voní po vajíčkách. http://www.cernasul.cz/ocernesoli.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam