• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    Přispívejme do této diskuze fotkami vitariánských jídel, které jsme si sami "neuvařili" a nebo i jiných raw jídel, na které máme chuť, a které nás inspirují k tvoření.
    Jedná se o jídla připravená pouze ze syrových nebo živých ingrediencí, do nichž patří ovoce, zelenina, semínka, ořechy, oliboviny a bylinky (pro ty, co nejsou vegany také syrová vejce) zpracované do 42°C. Uvádějte, prosím, pod fotkami recept, kterým jste se řídili a nebo odkaz, kde jste recept objevili. V budoucnu bych chtěla zadat jeden recept i po domluvě s Vámi na několik dní/týdnů, který bychom zkusili společně neuvařit a pak by jsme se tu pochlubili jak se nám to povedlo, pokud bude mít někdo zájem.
    1 2 3 7 10 5 6 9 13 14 í 4
    Je velmi důležité, aby si vitarián připravoval své pokrmy, které jsou náhražkou vařených jídel, těch co měl rád, jako třeba pizzu, burger, hranolky, cheesecake, rizoto, fajitos, chleba se sýrem:) atd. Tyto pokrmy můžeme mít stále rádi, nezbavujme se jich a nejezme prvních pár let jen saláty a štávy, které mám velmi ráda, ale buďme kreativní ať nás závislost na vařeném jídle znovu nedostihne. Užívejme stejných pokrmů, ale v syrové, živé, o mnohem zdravější stravě, abychom se měli veseleji a na hodně dlouho. Více o vitariánství najdete v diskuzi Vitarianstvi aneb raw food (life food) a nebo zde Na nástěnce najdete webové stránky na toto téma, tento seznam můžeme samozřejmě dál rozvíjet. Tak užívejte, tvořte a sdílejte. Jste srdečně vítáni.
    rozbalit záhlaví
    IWYS
    IWYS --- ---
    KABIS: Ahoj, kurz se bude opakovat určitě, jestli úplně každý měsíc nevím , asi podle zájmu o kurz.
    KABIS
    KABIS --- ---
    IWYS: pochopila jsem dobre ze se bude dit kazdy mesic? Duben nedavam ale nekdy tenhle rok bych se rada neceho podobneho zucastnila
    SM3
    SM3 --- ---
    Super způsob, jak jíst svoji večeři: Nejlépe úplně živou - japonsko - JenProMuže.cz
    http://www.jenpromuze.cz/video/17265-super-zpusob-jak-jist-svoji-veceri-nejlepe-uplne-zivou
    :/
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: tak raw 'vajíčková' pomazánka vyzkoušena a je výborná! S černou himalájskou solí a místo mandlí kešu. A chutná i mně, která jinak papriky v syrovém stavu moc nemusím :)
    BNT
    BNT --- ---
    ha, tak to se těšim, až to vyzkoušim:

    Deseed a Pomegranate in 10 Seconds Using a Wooden Spoon
    http://lifehacker.com/5895852/deseed-a-pomegranate-in-10-seconds-using-a-wooden-spoon

    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    úplně bych tu zapomněl sdílet:

    http://on.fb.me/OEo2j9
    AGNESK
    AGNESK --- ---

    GGG
    GGG --- ---
    This Raw Food Blogger will blow your Junk Food-Loving Mind | Messy Nessy Chic Messy Nessy Chic
    http://www.messynessychic.com/...4/02/13/this-raw-food-blogger-will-blow-your-junk-food-loving-mind/
    BNT
    BNT --- ---
    LENISTA: ty jsem ještě nezkoušela, tak nevím :) jen jsem si všimla, že ty africký jsou jakoby trochu nakyslý, ty jihoamerický jsou víc čoko-hořký :)
    LENISTA
    LENISTA --- ---
    BNT: hm... ty co mám doma jsou z Indonésie, ty bys zařadila kam?
    KABIS
    KABIS --- ---
    RODWY: me prave samotny nechutnaj :)
    BNT
    BNT --- ---
    ....a btw jsem vypozorovala, že kakaové boby jihoamerické jsou výrazně lepčí než ty africké :)
    BNT
    BNT --- ---
    ROSADKO: já kupuju boby vcelku, melu je doma ve vitamixu. ale lze je určitě mlít i v jinejch strojkách, tipla bych, že třeba kafemlejnek by mohl fungovat...
    RODWY
    RODWY --- ---
    KABIS: nejlepsi jen tak.)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    ROSADKO: víš ale takhle nemáš jistotu u ničeho.. co já vim jestli ty jabka co kupuju jsou fatk bio? co já vim jestli placky z lifefoodu jsou fakt raw? co já vim jestli agáve je tepelně neupravovoaný.. jako nevim, ale věřim jim to
    a co se aromatu týče, tak neznám nic se silnějším aroma než raw bio kakao
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    SKY_MAX: no, to si právě nejsem úplně jistá, když ho musí pro distribuci připravovat tak obrovské množství...pak je otázka, jestli to tam někdo hlídá a jestli by tedy opravdu nemělo smysl si ho namlít spíš nějak doma...nehledě na to, co tu někdo psal (ale ten příspěvek zmizel) - že namleté vyčichne a ztrácí tak aroma a kdoví co ještě...
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    ROSADKO: právě proto se to kakao jmenuje raw, že se mele aniž by docházelo k oněm teplotám
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: jéé, moc děkuju! já ani nevěděla, že to bylo tady :)

    Jinak mám pro vás ještě jeden tip - objevila jsem tuhle slečnu nedávno, vyrábí domácí 100% raw tyčinky - dneska mi přišel balíčej a jsou fakt vynikající, navíc je má na fleru celkem za dobrou cenu :)
    markol - živá strava | Fler.cz
    http://www.fler.cz/markol-ziva-strava
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    ROSADKO: [ AGNESK @ RAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT ] plus stroužek česneku a lahůdkové droždí a přidat černou sůl je vážně skvělý nápad! Pomazánka je opravdu moc chutná, poděl se později s tím, jak se ti povedla, a jak ti chutnala .)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    A ještě otázka: někde jsem kdysi četla návod na raw vajíčkovou pomazánku (samozřejmě bez vajec :-)) - aby to chutnalo jako vajíčka, přidávali tam himalájskou černou sůl, která je opravdu chutí i vůní vejcím hodně podobná. Ale už si nevzpomínám, jaké byly další ingredience a recept nemůžu nikde najít...nevíte někdo, prosím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam