EXCITE: No vzhledem k tomu, že je ta rostlina chlupatá a vyrostla z černého semínka, tak to nic moc jiného být nemůže ne? Plod jsem koupil coby rocoto a tohle vypěstoval ze semínek z něj, takže to klidně může být nějak zkřížené... jedno zelený mi "upinkla" kočka, protože ty jsou zrovna z tohohle druhu nějaký hotový a maj ho za hračku... semínka teda byla zatím taková nahnědlá a chuťově to zazelena nebylo ono, tak jsem to dal do nějaké směsi "zbytkových paprik" zakvasit, že z toho pak udělám omáčku. Tohohle žluťáka nechám ještě chvíli viset a uvidíme...
RAHZUL: ty dvě tenké žluté jsou nejspíš cayenne yellow, ale to je úplně první odrůda, co jsem kdy pěstoval, otec dostal od někoho před pár lety sazeničky a dotyčný si je pěstoval dlouhodobě, takže těžko přesně říci, sám jsem si je takhle "katalogizoval". Cayenne z obchodu jsou obvykle mnohem větší, takže to možná jsou nějaké za roky zplanělé kajenské, chuťově je mám ale fakt rád, ty žlutý papriky jsou takový trochu citrusový, ta chuť mě baví víc než ta klasická nasládlá u červenejch. A pálej solidně.