PUPU: Tyhle rukavice vůbec nedoporučuju, mně vydržely necelou jednu sezonu, materiál je strašně nekvalitní, už po 5-6 ferratách byly ty namáhaný místa sedřený. Reklamace v Hudy samozřejmě došla k závěru, že to je klasické opotřebení, což je sice pravda, ale podle mě se mělo dostavit za 2 roky a ne 2 měsíce :)
MESHUGGAH: V Hervisu v Rakousku jsem si nedávno koupil tyhle a jsem spokojený, kvalita je úplně někde jinde -
http://www.hervis.at/products/product?code=BASE:1690472&referer=at-klettern
WYMA: Do celoprstových bych nešel, v nich ztratíš cit a přilnavost ke stěně. Takže jedině v případě, že je to na lehký klettersteigy nebo je na nich plno železa.
Jinak potvrzuju, že rukavice jsou na ferraty nezbytné, hlavně od obtížnosti D výš, kdy člověk kolikrát nemá jinou možnost než to rvát silou přes drát a bez rukavic se sedře kůže tak do 5 minut :) A taky v zemích, kde kašlou na údržbu (hlavně Itálie, Slovinsko) a mají kolikrát hodně roztřepené lano, můžou zachránit od dost nepříjemnýho zranění, jak psal Pupu.
Do výbavy se fakt vyplatí investovat, zrovna před 2 měsíci jsem dostal na Attersee Klettersteig do přilby velkým utrženým šutrem a ještě týden potom mě z tý šlupky bolel krk.... mít nějakou obyč cyklo helmu nebo, jak je oblíbený český sport - žádnou, pač se za ni musí platit - tak tu asi nejsem :)