• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    Radíme všem, kteří chtějí vidět, ale nedokážou si vzpomenout na název filmu. O hledaném filmu uveďte co nejvíce detailů, které si dokážete vybavit. Pokud znáte jména herců, zkuste nejdříve vyhledávání na csfd.cz.

Pro dotazy na tištěné dílo použijte spřízněný klub Literární pátračka

- Při zadávání dotazu na film napište do postu buď hledám film nebo hledám seriál. Podle tohoto pak přímo v diskuzi půjdou vyfiltrovat čistě jen dotazy.
    - Do záhlaví se zároveň budou umisťovat odkazy na aktuální, ještě nezodpovězené dotazy. Po jejich vyřešení budou ze záhlaví přesunuty na nástěnku.
    - Dlouhodobě nezodpovězené dotazy se budou z nástěnky časem mazat. Nic vám ale nebrání vznést dotaz znovu.
    - Pokud někdo film pozná/najde, dejte jasně najevo, že je to to, co jste hledali, aby mohl být film odstraněn z aktivních dotazů a umístěn na nástěnku. Palec nahoru sice potěší, ale nestačí.

Pokuste si vzpomenout na co nejvíc detailů, k hledání poslouží i pokročilé vyhledávání na IMDb nebo hledání přes klíčová slova.

V případě dotazů nebo problémů se obracejte na admina -  ID SALVATOR

A KDO HLEDÁ FILM VO KLUKOVI, CO LEKNUTÍM VYPLEŠATÍ, TAK JE TO PEANUT BUTTER SOLUTION!
    A TEN ASIJKEJ FILM S MALEJMA ROBOTAMA, ROZPŮLENÝM AUTEM A PODOBNEJMA PÍČOVINKAMA JE JEDEN Z DÍLŮ BLÁZNIVÝ MISE!
    rozbalit záhlaví
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    KEB: Nene, Trnita cesta je “prilis scifi”.. Tohle bylo daleko civilnejsi, spis jako Apollo 13 ale v polsky osmdesatlovy sirovosti..
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KEB: Taky mě to napadlo, já si z toho pamatuju scénu jak se někdo přenesl na nějakou kosmickou loď
    KEB
    KEB --- ---
    LUKASHIVA: co trnitá cesta ke hvězdám

Čerez těrnii k zvjozdam (1981) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/136580-cerez-ternii-k-zvjozdam/prehled/

Ale neviděl jsem jen hádám...

LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Zdravim, za posledni tydny mi z pameti vytanuly dva filmy, ktere si pamatuju ze svyho destvi v 80. letech, kdy jsem je shlednul v malem kine v moje ctvrti... Nasledne je uz xty vecer marne hledam, googlim co to bylo, az jsem dosel sem, ze snad spolecna pamet pomuze..

1. polsky (nebo sovietsky) scifi
    vim ze to melo nejakej radoby scifi nazev, ale na scifi to bylo vlastne dost civilni.. dej se tocil kolem nejaky kosmicky mise, snad jen na orbitu, ale dej z vesmirny lodi byl prostrihavanej scenami z pozemskeho-rodinneho zivota dotycnych astronautu. jeden z nich resil rakovinu svoji zeny. zaver filmu byla epicka heroicka scena kolem vystupu z lodi z duvodu opravy nejaky poruchy, kdy se jeden z astronautu obetoval pro zachranu zivota druheho prepojenim mu hadice s kyslikem..
    vizualne ten snimek nebyl zadna divocina, spis estetika Vesmirny oddysey.

2. sovetsky fantasticky film o letajicim muzi.
    videl jsem kdysi v malem sale svetozoru.. tragi romantickej film o chlapovi co umel letat..
    v uvodu byla nejaka scena, kdy svoje umeni predvadel v manezi, kdy se bezice po obvodu maneze rozpazil ruce a vznesl se.. pak tam byl motiv ze po nem sla nejaka vyssi autorita, zapletka lasky s nejakou zenskou, kterou naucil letat, coz vrcholilo nadherne kycovitou scenou kdy oba dva spolecne odletaji do zapadajiciho slunce.. vubec ten film si pamatuju v hodne zlutych a oranzovycjh tonech.

Tak kdyby vam tyhle flashe neco rekli, pripomeli, ci. snad byste zmine filmy znali, bud moc rad za vasi odpoved.. Diky.
    KEB
    KEB --- ---
    SUCHOSCH: asi smůla nenacházím. Bud to to na ulozto není anebo se blbě ptám. A cokoliv na dotaz panelák nachází tu slovenskou pitomost. Asi nic, můžeš zkusit štěstí ty.
    KEB
    KEB --- ---
    PAYAXY: bratrancovi utekla užovka stromová a už ji nenašel
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    INSEQUI: Nemusis filmy, tohle se stalo brachovi. Nastesti jen uzovka amurska, ale mela hezky cerno-zluty vzor, kterym ti priroda chce neco naznacit. Meli ji v koupelne. Metr dlouha ;-)
    SUCHOSCH
    SUCHOSCH --- ---
    KEB: kdyžtak bych prosil o link, pokud to někde bude, mám totiž prazážitek úplně stejnej – panelák, had... z nějakého důvodu mi do toho vždycky naskakuje Josef Klíma, ale možná tam bylo prostě jen někdo fousatej brejlatej
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: nevím, pošlu odkaz tátovi a jestli to najdu tak si to sám pustím. Jestli je to opravdu tak špatné
    FREELA
    FREELA --- ---
    Je to skutecna urban legend
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KEB: Hele to mi něco říká, v tom paneláku umírají lidi a neví se proč, a ten had leze nejakejma trubkama snad do koupelen. Myslím ze 80. Léta.
    KEB
    KEB --- ---
    Táta hledá film prý starý český podle skutečné události.

Manik si koupí hada, koralovku, ale není koralovka ale Korálovec a uteče mu. Zabydlí se v jádru paneláku chytá myši a roste. Pak zabije malý děcko, pak chlapa a nakonec ho má nějaký snad biotronik chytit a po uštknutí taky umřít.

Tušíte?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Doporučuju stáhnout a shlédnout! Dnes to bude vyznívat úplně jinak, než tehdy :) http://www.cowart.cz/films/NS.wmv
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MORFAS: Jo to bylo ono! Super! Díky moc!
    MORFAS
    MORFAS --- ---
    HOWKING: No Smoking (2006)?
    www.HDTV1.cz - první česká televize s vysokým rozlišením
    https://web.archive.org/...13935/http://www.hdtv1.cz/index.php?cs/archiv-filmu/krava-no-smoking-2006
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KEB: Nn. Byl to český film. (lehce nezávisle zpracovaný, ale jinak super)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    TOOMIX: nemohla to byt nejaka epizoda Ren & Stimpy?

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NAGASAWA: Taky mě napadlo, jestli to vůbec byla brada :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    osobne mam asociaci pouze na South Park

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SALVATOR: nevím jestli to bylo v rámci třeba jedné epizody seriálu, ale byla to chodící hlava s velkou bradou a tu bradu si vezla ve stavebním kolečku, aby se nepřevrátila dopředu
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Zároveň je to tak absurdní kombinace prvků, že bych čekal, že se to někde objeví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam