• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    Vše o ČSSD, případně spřízněných sdruženích (Mladí sociální demokraté, Oranžový klub apod.): historie, program, aktuální dění, pozvánky na akce. Vítáme pouze slušnou diskuzi.

    www.cssd.cz
    www.mladi.cz
    www.oranzovy-klub.cz
    rozbalit záhlaví
    JONY
    JONY --- ---
    DOCKINEZ: ještě jedna poznámka. Imho je zcela nesmyslné vyčítat levici pozitivní postoj ke státu. To možná platilo dřívě, ale v současnosti? Vždyť naopak se všude možně objevuje pořád stejný argument, že stát je třeba, aby se zabránilo moci korporací, církví etc.etc. Já se teď nechci pouštět do debaty o opodstatněnosti/neopodstatněnosti tohoto postoje, ale myslím, že postoj "stát jako nástroj útlaku" na levé straně spekra najdeš leda tak o velmi minoritní části anarchistů. Jinak má stát v zásadě velmi kladné znaménko.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Tak pokud se nevztekáš, tak se omlouvám za odhadnutí tvých emocí.
    DOCKINEZ: Není to pravda, registrované partnerství vstoupilo v platnost ještě za Paroubka.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JONY: mno, ale pak je paradoxem, ze emancipacne zde v CR pusobi spise to, cemu se v mainstreamovem diskurzu rika "pravice".

    Ostatne treba zakon o registrovanem partnerstvi nebo odluka cirkvi od statu prosly za pravicovych vlad.

    Zato levice... to takhle namlatit technarum, to by ji slo.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ech, tak ja se "vztekam", jo? A to mi podsouvas ty, ktera vyhrozujes bananama? :-)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Ne, to byla slovo o neschopnosti něco pochopit kvůli naivitě.

    A jen tak mimochodem, já se tě ptala, v čem je Zeman levicovej, ale tys mi na to nedokázal odpovědět, tak se tu nevztekej, že si pořád myslím to samé.
    JONY
    JONY --- ---
    DOCKINEZ: Ostatne z pohledu mnoha levicaku je cssd autoritarska pravicova strana s populistickou socialni retorikou - a pro tento nazor hovori uz jenom postoj strany ke statu (tj. nastroji utlaku), misty az totalitarske nazory na autonomii cirkvi apod. Tohle ze ma byt levice?

    Tak já kolem sebe vidím postoj, že sice výše uvedené námitky sice +/- mají, ale zároveň zastávají názor, že pořád lepší než sebeliberálnější pravice
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Takhle dodrzuje sobotka sliby

    Sedm měsíců poté. ČSSD se nezbavila Rathovy úřednice s bytem za 12 milionů | Zprávy z domova | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...-s-bytem-za-12-milionu-1az-/zpravy-domov.aspx?c=A131227_145303_ln_domov_ogo
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    btw jeste k te "levicovosti", resp. jejimu (ne)dostatku - je treba se smirit s tim, ze ta kriteria mohou byt podstatne slozitejsi nez primitivni redukce typu "levice chce progresivni zdaneni, a kdo chce opak, je pravicak".

    Ostatne z pohledu mnoha levicaku je cssd autoritarska pravicova strana s populistickou socialni retorikou - a pro tento nazor hovori uz jenom postoj strany ke statu (tj. nastroji utlaku), misty az totalitarske nazory na autonomii cirkvi apod. Tohle ze ma byt levice?

    ATOMIKS: tak nebud tajemnej jak hrad v karpatech a nahod. Opozicni smlouva je jasna, ale to uz je stara vesta. Co dal?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DOCKINEZ: ne, lidovce na mysli nemám
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ATOMIKS: mas na mysli lidovce?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: a ty "urazky", to ma byt lopikovo lidi co ty s jejich mýtem o moderní levici?

    Na to bych rekl asi tolik - nezlob se na zrcadlo, mas-li krivou hubu. Celou dobu se tu stavis do role te, ktera se vymezuje proti vsemu krome "te spravne levice", dokonce to vede az k situaci, kdy nektere levicove politiky povazujes na nelevicove, pripadne dokonce pravicove. Ty se lopikovi divis? Ja ne.

    btw s tim prezidentem je to vubec smesny - dovedes si predstavit mlady konzervativce, jak brecej, ze klaus neni pravice, nebot topolovi a necasovi vetoval zakony? Predstava k popukani, vid? No, tak si na tomhle pripade predstav, jak pusobis ty s tim zemanem.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DOCKINEZ: tady bych jen opravil, že v moderní historii vrcholové politiky ČSSD je velká povolební koalice s nenáviděným protivníkem tradicí, nikoli výjimkou. faktem je, že ji vždy nejvíce kvitují politici, nikoli jejich voliči.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Mně argumenty nedošly - ale urážky tu trpět nebudu, což si ostatně můžeš přečíst v záhlaví, kde to stojí již od založení tohoto klubu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A kdyz dojdou argumenty, tak se demonstrativne urazis a vyhrozujes bananama. A tak je to vlastne v pripade "novy levice" vzdycky - navrch slunicko, vespod prichystany gulagy.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    He zbytečný se o tom bavit - jak psal dockinez - házíš s těma označeníma jen jak se ti to hodí do krámu.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    LOPIK: Neurážej mě, nebo ti dám banána. Rusnok může být realistou, ale to, co hlásá teď, prostě levicové není.

    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Rusnok je hlavně pragmatik a realista, což je něco co ty ve svý naivitě nejsi schopná ani pochopit, co to znamená. Socdem se svojí ideologií tu má všechny předpoklady k tomu aby byla výrazná vedoucí síla - jsme v plebejský zemi, kde vyšší a vlasně ani střední třída v podstatě neexistuje, máme tu snad přes půlku lidí, co žijou na sociálním systému - podle všeho by měli mít výsledky co třeba Fico na slovensku - 50% nejsou vůbec ustřelený představy, ale místo toho stranu vede člověk kterýho kvalifikace je, že nikomu nevadí, program hlavně boj z vlastní minulostí a 20% se vydává za slušnej výsledek..
    A do toho lidi co ty s jejich mýtem o moderní levici, která znamená jen to, že by politik neměl dělat politiku, ale ošetřovat nemocný pejsky nebo něco takovýho..
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    LOPIK: Je možné, že Rusnok změnil názory, ať už z jakéhokoliv důvodu. Pokud mi nevěříš, zkus si projít jeho starý blog na Aktuálně.cz.

    DOCKINEZ: A odkdy já říkám, že levice je celá hodná a sluníčková? Viz výše to, co jsem doporučila LOPIKovi, projdi si jeho názory na důchodovou reformu, poplatky u lékaře a progresivní zdanění.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: ech, tak rusnok je pravicovej, zeman neni levicovej...

    Tohle ani nezkousej. Smir se s tim, ze levice nejsou a nikdy nebudou jenom "idealisticti neomarxiste, co to s kazdym mysli dobre", ale holt i Hasek, Zeman nebo ten mafianskej ksindl od Vanhovy, co ho pred nejakou dobou zastrelili jako psa.

    Tvrdit opak je stejna blbost, jako kdyz se (pseudo)nackove snazi hajit recmi typu "ale nacionalni socialismus je ale levice, zato my jsme pravicaci". Fakt nemas na vic, nez zkouset stejnou argumentaci jako oni, hm?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    IVANA_ANAVI: Ten tvůj pravicovej Rusnok ve svý době kandidoval proti Špidlovi... ČSSD resp. ta část strany kterou adoruješ se prostě bojí vzít odpovědnost, stejně jako po Nečasově demisi - samosebou, že mohli udělat menšinovou vládu - věřím že by se to dalo vyjednat..
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Tys mě obvinil, že používám dvojí metr, tak jsem se ohradila, protože jsem tu ona léta nijak neobhajovala. Vlastně jsem se k nim nejspíš ani nevyjadřovala.

    Jinak ohledně povolebního uspořádání: Mně je celkem jedno, co je v ČR za zvyky, ne vždy se osvědčily. Vždy samozřejmě záleží na tom, jaký zisk dostane vítězná strana. Pokud vytvoří sama pohodlně většinu, má vyhráno. Pokud ne, dá rozum, že se bude poohlížet po spojencích. Bohužel to dopadlo tak, že ANO se vyhnout nelze. Tady ale pak záleží na průnicích těch dvou stran a obsazení resortů tak, aby byl zachován program vítězné strany. Z tohoto důvodu by bylo výhodnější podstrčit ANO ta ministerstva, kde nenapáchají škodu. Proto nechápu, proč má Babiš jít na finance...

    Jo, mohli bychom jít do opozice, ale to by byli naši voliči po právu naštvaní, jelikož bychom se dobrovolně vzdali příležitosti reformovat to, co tu nechala pravice (Rusnok je taky pravicovej). Já nechci za premiéra ani Babiše, ani Bělobrádka, ani Filipa, ani Okamuru, ani Němcovou, ani Schwarzenberga.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: ale o to vubec nejde - je prostou skutecnosti, ze v CR neni obvykle, aby vitezna (nebo v pripade poslednich voleb "vitezna") strana nabizela spolupraci druhe partaji v poradi.

    Tvuj argument "skoncili druzi, tak s nima holt musi jit Sobotka do vlady" je tedy neplatny. Nemusi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam