RICARDERON:
HYPERION:
Jak píše Hyperion, o článku jsem věděla. Nejdřív jsme se o tom s Luckou bavily (tady přes nyxí poštu). Pak navrhla, že to sepíše a jestli mi to nevadí, a já řekla, že klidně (když se žádná práce nebude chtít po mně :D). Stanice Armida je pěkná knížka, koupila jsem si ji, hned jak vyšla (čili někdy kolem minulých Vánoc), a zhltla jsem ji za večer, líbila se mi a dokonce jsem ji pak doporučovala tedy vedle v auditku o sci-fi. Je to krátké, odsejpá to a přesně ty věci, které někdo Myceliu vyčítá (hluboký ponor do hrdinů a pitvání nitra) tam jsou v míře mnohem střídmější, takže rozhodně nikoho nemohou obtěžovat. Prostě taková "odlehčená sportovní verze" (řeklo by se, kdybychom mluvili o autech :). Stanice Armida je telepatická detektivka, jsou tam dobré nápady a byla by škoda na ni zanevřít, jak vyhrožuje
ROMI.
Teď pokud jde o to, jestli má autor právo takový článek sepsat... hm, chápu, co všem vadí, hranice je tenká a záležitost ošemetná, ale v zásadě souhlasím s
WITTGENSTEIN a nic strašného v tom nevidím. Možná by bývalo bylo lepší, kdybychom ten článek napsaly (nebo aspoň podepsaly) s Luckou obě, tím by se ona asymetrie odstranila, ale když už jsem nepřiložila ruku k dílu a klávesnici, bylo mi trapné to vůbec navrhovat... :)
Když odhlédneme od konkrétních osob a autorství, samo o sobě je to srovnání zajímavé. Fascinuje mě, že jsme se s Luckou v tolika různých detailech shodly, a přesto ty knihy působí každá úplně jinak. :)