• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JANADVORACKOVA: to je jen šum na vysílači, zapomněla jsem vypnout jednu vrstvu :)

    GENTIANA: Já vím, tu Cobru už jsi mi doporučovala, když jsem tady patlala tu obálku na Snovačku :) To písmo je fakt úžasné. Tak jsem se držela tvé rady, kamarád ji taky měl a sedlo to tam pěkně... ale bohužel to písmo je na celé té obálce to nejlepší, mám o ní pochybnosti, tak celou tu knihu zatím nechávám uležet, jestli se mi třeba časem ta obálka nezačne líbit (ale teď ji vidím po měsíci a ne, nezačala :D) Nějak se mi ty nedokončené projekty hromadí. :D

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: postřehne. Koukni se na Stormtype na písmo Cobra, to je takové slizce plizké a je dobře čitelné, ač na to nevypadá. Nevím, jestli je legální půjčovat písma, ale Cobru mám koupenou od zdroje a můžu tedy pučit.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Žeby?
    Ne, to je hrozné, k jakým myšlenkám mě to nutí :).

    BRAMBOREENA: Zdá se mi, že to první se chtělo nějak rozlézt přes okraje (nebo je chyba na mém přijímači)...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: při velikosti 3 cm to nebude čitelný.
    TOM
    TOM --- ---
    BRAMBOREENA: teprve teď jsem postřehnul, že je tam "odehrají", a ne "odehrávají" (četl jsem to tak všude - včetně názvu klubu .)))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JANADVORACKOVA: Lidská oběť, ne? :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Postřehne vůbec někdo jiný nějaký rozdíl? :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    OKEYA: díky, to je fajn konstruktivní zpětná vazba, vůbec jsem si toho nevšimla, ale máš pravdu. Logo je od grafika, který sázel a upravoval knihu (taky je k vidění tady na nástěnce) - vycházel z nějakého existujícího písma a to trochu dotvořil (tečky nad u a pod m, propojení...). Ovšem jeho verze je ta na knize (bez plastických efektů), nažloutlou slizkostí už jsem to domrvila já. Písmo pod tím je Papyrus z Windows, použila jsem ho do traileru, tak ho od té doby cpu ke všemu össenskému, ale je pravda, že dva takhle výrazné fonty těsně u sebe se tlučou...
    Tak co takhle bezpatková Georgia s průhledností na osmdesát procent?

    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Ta struktura by byla dobrá i jako tetování :). A to žádné nemám a spíš tyhle věci nechápu :).
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    BRAMBOREENA: Přijde mi, že ten font s tím logem nesedí, je tak nějak ostřejší. Buď bych to napsal ručně nebo bych alespoň nějak upravil ten text psaný fontem, aby měl přibližně stejně měkký okraj. Pokud bys chtěla, napsat ručně to můžu zkusit ... vychází to logo z nějakého fontu nebo je to autorský lettering? (ale jinak je to dobré .. 3 cm není moc .. tam se to ztratí)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: No až takovejhle sticker tuning ne, ale jednu samolepčičku na zadelku mého úžasného vraku bych opravdu brala. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: Oh yeah!!! Vlčačka jede!!! :D

    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Já chci nějakej bumper sticker.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BRAMBOREENA: Yeah! Yeah! Die! Die! :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (a jinak psytrance s buddhismem, to zní jak globalizace... :D Každopádně - k Myceliu jedině operní metal!)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Já tady zas včera večer mordovala ty nešťastné placky... už s tím musím něco udělat, protože kdyby měl být za měsíc křest dvojky, šiklo by se něco na rozdávání. Zde nejnovější opus-pokus (skutečná velikost by byla 3 cm) :D Jestli bude večer chvíli čas, budu ještě bojovat s Pinkertinou do guláše, jak to tu před časem proběhlo. Chtěla jsem to mít od profíků, ale holt na blbosti nemaj čas :)

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: Já bych chtěla tričko s Osseanskými znaky, byla by to dobrá věc na psytrance akce. I jako protiváha k převládajícím buddhistickým znakům. (Osobně mě přijde praštěný spojení psytrance a buddhismu, jednotlivě mi ti příjde fajn)
    Ale obecne jsem pro jakejkoliv merhcandise s Myceliární tematikou.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BORGDOG: To zatím nemůžu říct, ještě jsem nečetla. čekám na dvojku, pak si dám oba díly (někdy mezi svátky). A schválně, co to se mnou udělá :).
    GENTIANA: Něco snadno nositelného, s nepřilnavým povrchem, (aby se to dobře čistilo), takže klidně něco pánvovitého :). Může to být i součástí větší sady snadno přenosných důležitých předmětů (stejně jako se nosí takový ten univerzální pomocník x v jednom - nůž, otvírák, vývrtka, kdesi cosi) :).
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JANADVORACKOVA: Představuju si něco ve tvaru pánve vč. užitečného držadla. Že by nápad na merchandising?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Já jsem zase sklidila lógr a on tak krásně plesniví a drží pak tvar kýble... s tím by se dalo něco provést. Včil je teda rozšlapaný v záhoně, zlepšuju jím to, co pro nedostatek lepšího výraziva nazývám hlínou.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    JANADVORACKOVA: Myslím, že v jedné epizodě bylo i tohle. :-)
    JANADVORACKOVA: Že by něco na destičku k Travisově mandale?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam