• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ALDEMIK: To máš těžký: nezná sci-fi, nezná kontext. Nezná Vilmino psaní, takže ani neví, co je to protonace (a co hůř, nedokáže si to odvodit z kontextu). Tvrdí, že Mycelium pojednává o dvou druzích, Pozemšťanech a Össeanech, a vůbec si nevšimne, že jsou tu ještě Fomalhiwané. Pak si zcela absurdně ztotožní Össeany s Židy... je nutné pokračovat?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    WITTGENSTEIN: Hele, ale pokud v polovině recenzí máš napsáno, že stačí dosadit muslimy a hopla, navíc vzadu v knize návodnou zmínku o 11. září (byť je mi naprosto jasné, že neurčuje tu interpretaci), tak nutnost obíhání a vykřikování nepřijde moc překvapivá.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    WITTGENSTEIN: Jako jistě, ale odmávnout to na tomto je to samé jako odmávnout knihu na tom, že je sci-fi. Což ona neudělala; tuhle větu chápu jako přiznání toho, že nutně nejde o recenzi nestrannou, což nevylučuje inteligentní připomínky nebo postřehy.

    Já se s tou recenzí jako takovou v podstatě neztotožňuju, ale dost ve mně zarezonoval ten novější článek - dodatek nebo doplnění. Myslím otázku muslimů - když tu knihu někomu doporučuju, pokaždé se přistihnu při tom, jak ji v tomto smyslu obhajuju - že to není nějaké primitivní podobenství, jak by se mohlo podle některých recenzí zdát (aspoň doufám, že to tak není - ale z toho, jak tu Vilma psala, jsem pochopila, že je to PR tah). Každopádně je to věc, která má tendenci tuhle knihu pro typ lidí, mezi kterými se pohybuju, značně morálně degradovat. A to podstatně víc, než jestli to je nebo není sci-fi.

    Jinak beru negativní recenze jako podstatně podnětnější pro autora než ty pozitivní - alespoň pokud v nich je dobře vystavěná argumentace.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALDEMIK:
    WITTGENSTEIN: Ale jo, to už jsem taky zažil - najděte si recenzi mého JFK v Houseru. :-) Vilmu může hřát vědomí, že tahleta aspoň napsala pořádný elaborát. :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OK, přečetl jsem její druhý příspěvek, a pokud nechci být strašně sprostý, omezím se jen na konstatování, že je opravdu pozoruhodné, jak někteří evidentně chytří lidé NEUMĚJÍ číst, respektive interpretovat text. Naštěstí Vilma není povinna obíhat stádečko svých slov a preventivně pokřikovat "Ne, ne, takhle jsem to nemyslela!".
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ALDEMIK: No nevím můj recenzní radar mi radí vzdát čtení hned u disclaimeru: "Nemám ráda sci-fi. Prostě nemám, možná na to nemám buňky, kdožpak ví. Těch málo kněh, které jsem přečtla, mi většinou připadalo jako žánrová literatura, která – marná sláva – prostě není (kterýkoliv) Mann."
    Fair enough, nechť zůstane u Buddenbrooků, všichni budeme šťastnější.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Narazila jsem na jednu recenzi, která tu myslím ještě nebyla. Není pozitivní, ale o to mi připadá zajímavější:
    Havana Blues
    http://havana-blues.blogspot.cz/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: ani pěšky, ani na koni, ani očíslováno, ani neočíslováno :D (Na té fotce to není úplně jasně vidět, ale aktuální díl navíc je a nadále bude vždycky v barvě loga, zatímco ostatní řádky jsou černě.)
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Jinak to řešení označení dílů se mi líbí. Nekazí sérii a přitom je nepřehlédnutelné.
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    BRAMBOREENA: Zrovna to chci napsat - jak ty to máš ošéfovaný!!!??
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SQQERO: Páni! Tomu říkám insider informace! :) No tak děkuji :)
    SQQERO
    SQQERO --- ---
    BRAMBOREENA: bránit se už dlouho nebude,dnes jsem vytiskl obálku :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    RUFO: Krákatit také stále má...
    RUFO
    RUFO --- ---
    Pro zajemce o prvni dil Mycelia - vcera jsem v Kosmasu na Sokolovsky videl 2 exemplare :-)
    TOM
    TOM --- ---
    BRAMBOREENA: škoda, že nepředprodávají epub, ale já si počkám :))
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    BRAMBOREENA: ...aby to mohlo v klidu vyjít třiadvacátého :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (tak se zastyděli ještě víc a napsali jedenáctého :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Mycelium II.:- Led pod kůží - Vilma Kadlečková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/188910/mycelium-ii.-led-pod-kuzi/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ... a jinak abych netajila nějaké historky z natáčení, musím tady prásknout, že druhý díl se odeslání do tiskárny zuřivě brání. Myslela jsem, že to odsvištělo už minulý týden, a dneska se ukázalo, že na obálce je ještě nějaká chybka, kterou je nutno opravit. Korekturu jsem smskou poslala grafikovi, protože ten je na dovolené mimo internet (ale naštěstí s počítačem); ten to v jakési horské boudě mimo civilizaci doladil; no a pak odjel hledat nějaký zdroj internetu, objížděl přilehlé vísky a městečka; drát objevil ho dvacet kilometrů daleko a nepříliš průchozí; a po několika pokusech soubor vítězně propasíroval do mého počítače. Houby se vzpouzejí! Kyberpunkový horor! Ale my je tam natlačíme a zaklapnem víko; tak!

    Ještě dodávám pro Balaenu, že se přihlédlo k jejímu názoru a řádků v úvodu je PĚT.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Dobře, tak jsem jim napsala - "Neblbněte, Shaela organizuje akci" - a zastyděli se a řekli, že to možná bude už třináctého. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam