• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZOIDBERG: No jasně, protože do bydlenkovského časopisu je třeba tajit, že z mimísků, co tak maximálně vyhazujou chrastítko z postýlky, časem vyrostou příšery produkující neuvěřitelný chlív. A to slečna, o jejíž pokoj jde, je ještě zlatá.

    BRAMBOREENA: Na chobotnici ve vaší koupelně mám nejradši ty průhledy, kterýma se dá šmírovat dění na zahradě.:-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Mě se zdálo, že v tom pokoji tvé dcery něco chybí - něco, co tomu dodá punc domáckosti a zabydlenosti. A ona maminka gruntovala :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ROMI: Bohužel je třeba si k tomu domyslet závěje špinavého šatstva na podlaze (proložené ulepenými talířky od toastů se sýrem, zapečenými v mikrovlnce, a sklenicemi od banánového mlíka). Nazýváme tyhle vrstvy "soví vývržky". Ale já si nestěžuju, trávu tam nemá.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Páni, já jsem asi gremlin! Když se zapomenu a omylem se nakrmím po půlnoci, všechno pak ničím! A silná jsem jak kolchoznice, dojička krav!
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: pokoj dcery super :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JANADVORACKOVA: teda jestli mohu. Jsem na mogwai a gremliny malinko ujetá.
    Prvni generace byl hodnej a roztomilej mogwai gizmo. Mogwaiové nesmí na světlo - zabíjí je - nesmí se namočit, a za žádných okolností nesmí jíst po půlnoci
    Billy, Gizmův "majitel" na něj omylem vylil vodu, takže ...
    Z něj se vylíhli další mogwaiové - nebyli hodní - ale neměli tu ničivou sílu gremlinů. Navíc vypadali tak roztomile, že je nikdo z ničeho nepodezíral.
    Tihle přehryzali elektrickou šnůru k hodinám, takže Billy nevěděl že je už po půlnoci a nakrmil je
    Vzápěti se mogwaiové proměnili v silný gremliny, a začli ničit kde co všechno. Gremlini nebyli až tak lidožraví... vlastně tam není ani moc mrtvých, oni sou hlavně technikožraví. Gremlin způsobí, že letadlo neletí, auto nestartuje a tvůj telefon si najednou nastaví jako jazyk litevštinu.

    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Vypadá to všechno moc a moc krásně :-)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    ZOIDBERG: Nebyl to taky gremlin? :)
    Živočišný druh dělitelný na hodné mogwaie a zlé hajzly hnusné, lidožravé :).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: Ještě ti sem dám tvoji chobotnici.
    Ö ano, takhle to vypadá u nás ve sprše, kdyby se někdo chtěl přijít vykoupat! :D

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (a ještě taky doupě na psaní s mazanicemi vlastní výroby - paní s argenitem a paní na létajícím koberci; a pokoj prostřední dcery, vybavený černými chapadly; zrovna pařila "Prince of Persia".)



    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Ach, jsem dojat:)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ještě tisky obálek nad krbem.


    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: U toho jsem byl :) A František se opravdu vyjadřoval nelíčeně zděšeně. S těmi vykřičníky to Vilma nepřehání.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Bydlenkovský článek bude teda desátého září, poslali mi text k autorizaci a fotky k nahlédnutí, tož to tu ještě obohatím jedním ložnicovým gryfem made by Cornholio.

    Mimochodem, váže se k tomu hisotrka - když to tu viděl Franta Novotný (ten s Valhalou), chytil se za hlavu a mocně vzkřikl: "To je ďábel sabatu! To je DÁBEL SABATU! To je temná magie, dát si tohle do domu!". Navrhla jsem, jestli by tedy nebylo lepší decentně ho zakrýt nějakým hadrem, a František se chytil za hlavu znovu a lamentoval: "To nemůžete! To nejde! Na všechno je pozdě! Teď už se s tím nedá nic dělat, to by se pak tím víc naštval, kdybyste ho zakryli."

    Čili ho tu zkrátka máme.

    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    JANADVORACKOVA: Ne gremlin,nýbrž mogwai!
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    SHEALA: Gremlin: Kolem půlnoci (bylo to před, nebo po?) bych tomu vůbec nedávala nažrat :). Ale koťátka musí být krááásnááá :).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Ta je úžasná!!!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    bozi! netopyri pes! :))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    zas nejaka Ossean cat :-)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: je mi to nějak povědomé, nevymyslel jsem to nakonec já? Kreativci z Arga :) ovšem přidali to zásadní slovo: „sága“. :))
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Přijela sestřenka, ptala se, jestli mám třetí díl Mycelia (první dva jsem jí podarovala) a jestli pučím, tak jsem půjčila a přibalila jsem stavitele věží a Eternaal.

    Sestřenka poté zkonstatovala, že scifárnu od někoho, kdo se jmenuje Vilma Kadlečková, by za normálních okolností obešla obloukem, protože to zní jako pseudonym autorky románů pro služky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam