BALAENA: Já to risknu :).
DRAGON: Hmmm, takže celý vesmír je jeden obří organismus, který si dotváří částii, když je třeba. Je to divné, ale to dává smysl.
OKEYA: Něco ve smyslu prvního odstavce jsem nedávno četla.
Pak také teorii o tom, že zásadní objev nepřijde ve chvíli, kdy se na něm intenzivně pracuje, ale v okamžiku, kdy se lidé začnou ptát, "proč to sakra nejde :)?"
KAVEN: Podobně museli uvažovat třeba dávní lékaři, když zkoumali mechanismus funkce lidského těla. Měli hromadu nákresů, jak vypadá vnitřek, svaly, kudy teče krev, možná prozkoumali a "rozmotali" mozek, ale nevěděli, jak vypadá energie, která to všechno pohání. Jenom tušili, že někde být musí. Tedy když pominu touhu po hledání "sídla duše."
GAARQ: Cestovaly proti své vůli :). Nevím, kde to bylo, ale hroby z doby sedm tisíc let před Kristem, myslím masové hroby, které mohly být pozůstatky po nějaké bitce, obsahovaly spíš ostatky mužů. Spekulovalo se, že ženské nechávali žít a brali je s sebou jako kořist.
YENNEFER: Enderova hra byla jediná, kterou jsem zvládla. Dál jsem to nezkoušela, protože postava Endera mě hrozně štvala. Ten svět ne.