• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    PIPIN: To jsem de facto asi jen já, ale marná sláva, je to Vilmin klub, tak bych nerad ingeroval příliš… Nemůže někdo udělat s prémiovkou udělat anketu, ať je to lidově-demokraticko-populární?

    Ale aspoň jsem teda aktualizoval graf (viz též záhlaví); promile hotovo poprvé předstihla stránky a dokončení pořád vychází akorát na 1062 stránek a Mikuláše ;)

    BRAMBOREENA: To mi připomnělo, že kdybys chtěla přeložit do němčiny:
    Překládat poezii je jako stát s deštníkem pod sprchou – PLAV
    https://www.svetovka.cz/2020/10/07-2020-rozhovor2/
    Proč překládáte především texty současných autorů?
    HH: O texty autorů starších tady není skoro vůbec zájem. Autor musí žít, musí jít na čtení, ještě lepší je, když navíc i dobře vypadá. Mrtvý autor má velmi malou šanci.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRAMBOREENA: Dik za tip!
    SHEALA
    SHEALA --- ---



    clanek tutok
    FoldHaus Art Collective | Smithsonian American Art Museum
    https://americanart.si.edu/exhibitions/burning-man/online/foldhaus
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    GENTIANA: Tak ještě jednou: Prosím, jděte si to řešit někam jinam. Když už se neudržíte, pište si PM nebo cojávím. Opravdu nevím, proč musím v diskusi o Myceliu číst o tom, kdo je jak vostrej, komu se líbí jaké feministky, co na to vlci a co si kdokoli myslí o divadle a proč si to myslí blbě.
    Jestli půjde okolo nějaký admin, prosím o promazání diskuze.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: na nekterych nazorech si slusny clovek be spolecnosti pridrzuje kapesnik.

    A Hamplovo knikani o divadle je jeden z nich, nazor typu Ma ho kazdej, kdo ma ritni otvor. O divadle vi hovno, jinak by ten nazor nemel.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: veskere rovnopravnosti leda na papire.

    A jsem feministky a jsem na to pysna. Ne, ze si myslim, ze je fajn, ze o my majetku nerozhoduje fotr nebo strejc, ale prava nefalsovana ostra femimistka. Fotku davat nebudu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: simte, davej k takovym vecem ironicniky,lidi to pak nechapou.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GALE: Ma cool krestni jmeno. :)
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Mám pro tebe špatnou zprávu. Krabice ani periskop nezastíní charisma, které z tebe vyzařuje, když na besedách mluvíš. Netuším, jaký předsudek se k tomu vztahuje, ale tomuhle prostě neutečeš.
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    Tak prima a mohli bychom to tímto KAVEN, ZUZKAOU už, snažně prosím, ukončit?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Neboj, proti scifi spisovatelkám předsudky nemám, a podobné testy nehodlám opakovat :-)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: tohle udělala geniálně ferrante, nikdo neví, kdo to je, jak vypadá a vlastně se ani neví, jestli to náhodou není chlap :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jasně, souhlasím, tahle zjednodušení jsou prostě lidská vývojová adaptace, bez nich by ani nebylo možné se ve světě vyznat a rozumně fungovat, kdybychom každý jednotlivý případ museli posuzovat zvlášť a nedokázali zobecnit.

    Ale jinak jsi mě tedy upřímně vyděsil... fofrem jdu smazat všechny své fotky z internetu a nadále už chodím na besedy jen v burce... nene, to je vlastně taky atribut s určitým příznakem, tak zpět, jinak - chodím jen ve velké kartonové krabici, ze které budou koukat akorát dole papuče a nahoře periskop... protože jsem tlustá a ošklivá a lidi by si mohli preventivně říct, že od takhle šeredné osoby si najust žádnou knihu nepřečtou.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ZUZKAOU: Ano, to je přesně ono. Ve skutečnosti zjistíš že podobná zjednodušení děláme všichni dnes a denně. Já jsem se třeba vzápětí stal terčem nařčení že když se mi feministické aktivistky fyzicky nelíbí, tak podporuju pay gap. Má to pro život svůj praktický význam, a jsem přesvědčený, že to je bytostně lidské a nedá se bez toho žít.

    Letos i loni nám vlci roztrhali několik ovcí a koz. Jsem si vědom toho, že ne všichni vlci na Broumovsku vraždí ovce, a že postoj "vlk = zabiják ovcí" je od středověku tradovaný předsudek. Kdybych to řekl před některými pro-vlčími správci CHKO, tak by se do mě pustili stejně, jako vy za ty feministky. Přesto když teď na základě toho předsudku jednám, a na noc kozy zavírám do chlívku, tak stádo přežívá. Skutečnost, že se místo mnohaletého studia detailů vlčích zvyků spokojím se zjednodušením a jednám podle něj, zachránila život nějakým deseti roztomilým kozičkám a ovečkám.

    Netvrdím že je takový přístup na místě vždycky. Vědec-biolog si ho třeba dovolit nemůže; to by z toho byly hodně ubohé vědecké práce. Ale mně, který se setkávám jen s občasnými vnějšími projevy vlků, to přináší praktické výsledky.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    BRAMBOREENA: díky, vím, diskuzi jsem pročetla :) Sbírku si pořídím, jen čekám na e-knihu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    NEVADA_: Jenom jsem sem psala, že vyšla antologie ROBOT100, kde mám povídku. A holt to má následky - BRAMBOREENA.

    Vlastně chybí link: https://www.kosmas.cz/knihy/279708/robot100/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    paralalea nazoru je že všichni chlapi jsou nechutná prasata. nebo že každý muž komu je na čtyřicet, tak má poruchy erekce a proto si hledá vnějšího nepřítele v ženách...

    to taky nemá smysl vyvracet.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAVEN: ne argument je je to tak blbý názor, že ho má i Hampl.

    Pokud si ho chceš nechat tak si ho klidně nech, mě to prostě překvapilo. 5ešit to že aktivistky nejsou ošklivé je prostě pod mou úroveň - buď si ten názor chceš nechat a pak to nemá smysl a nebo se přes to přeneseš a snadnou mentální čiností zjisítš, jak nesmyslný bias to je a že to zvládneš něčím lepším, než tím, jestli ti z fotek houpne. Ale jak říkám je to čistě na tobě a já už jsem prvotní překvapení překonala a občas se holt musí člověk smířit i s nemilými fakty.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Cywe, tolik nových, až jsem se lekla, že jsou závěrečné díly hotové. A tady se zatím jen kydá hnůj.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    (Tohle už nebyly feministky, ale divadlo! )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam