RIP: Způsob zpracování té mapky přece není důležitý; jde o to, že ta lokace VZNIKNE a najednou má JMÉNO a v tu chvíli se kreativní tvor neudrží a upřede kolem ní nějaký příběh. A pak má nutkání ho použít, čímž si zaneřádí původní křišťálově čistou ideu, které se měl správně držet, aby kniha zůstala kompaktní. Já vím, já vím, Clarková má spoustu poznámek pod čarou a funguje jí to... ale to je právě ono, jsou POD ČAROU. Tolkien byl naštěstí taky dosti příčetný, takže většinu těchto pučících novotvarů vystrnadil do Silmarillionu. :D
A ta kniha, kterou překládáš, se zdá fakt zajímavá, na tu jsem zvědavá, však mě tvorba světů vlastně taky baví. Odříkaného největší flaška; já to mám s těmi mapičkami a reáliemi jako vyléčený alkoholik. Vím, že to není správné a zdravé, snažím se abstinovat, jak se dá, ale pak se naskytne příležitost tvořit mapičku a vymýšlet si další habitaty, a prásk ho, už v tom zas jedu :D
Až to dosmolím a budu to muset celé sakumprásk přečíst, otestujeme tu Tolkienovu tezi znovu, protože mám v úmyslu vypisovat si lokace v N-n-Yorku a zkusit udělat plánek města. A druhý cíl - časová osa; ale tu v zásadě mám, tyhle záznamy jsem fakt musela vést průběžně, abych si udržela přehled, kolik času uplynulo mezi jednotlivými událostmi. Celé Mycelium pokrývá časový úsek necelého jednoho roku, děj trvá od února do prosince.