• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    hlavne aby do vydani nezemreli "daberi" audio verze starim :(
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Ořezávat, prosekávat, kácet! Já se osobně obávám, že konec už si nepřečtu. První polovina pátého dílu mě rozbředlostí dost výrazně nebavila, a i když to druhá polovina dost vytáhla zase nahoru, tak si z toho po čtyřech letech moc nepamatuju, ač obvykle s tímhle problémy nemívám. Zajímavé je, že z prvních tří dílů si vybavím asi víc, než ze zbylých dvou. Takže bych si asi potřebovala všech pět přečíst znovu, než se pustím do závěru. A bojím se, že se k tomu už neodhodlám.
    (Ale e-book si nejspíš tak jako tak koupím a budu doufat. Naděje umírá poslední.)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    VANEK: ještě bys tam mohl doplnit komplementární ukazatel
    pokud další díl vyjde podle odhadu a začnu číst dnes, musím přečíst X stránek / slov za den abych stihnul do vydání přečíst dosud vydané díly
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BRAMBOREENA: větve odřezávat, ale nepálit - vždycky se můžou hodit na "Na pomezí Eternaalu vol. 2" :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA VANEK: Beru to jako 1035 / 1123, graf aktualizován, vychází mi červen.
    JONY
    JONY --- ---
    Já si tedy raději rok počkám, než aby Vilma ořezávala. :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No, pořád jsem toho názoru, že není tak fatální odříznout nějaké dějové větve. A nebo je neodehrát, a jen se třeba mezi řečí zmínit jak to dopadlo. Bude ti pak mimo jiné zbývat prostor na případný doplňující román, který tu dříve odříznutou větev dodatečně doplní.
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: ok, takze zapomenu :-D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Ale pořád lepší než poslední update od George: "I wrote hundreds and hundreds of pages of THE WINDS OF WINTER in 2020. The best year I’ve had on WOW since I began it. ... I need to keep rolling, though. I still have hundreds of more pages to write to bring the novel to a satisfactory conclusion." :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ta věc je jako fraktál. Za chvíli už z toho fakt zešílím. Celá struktura je v zásadě úplně jednoduchá, dvacet let ji mám před očima a konec se zdá na dosah ruky, ale když se tam pokouším dojít, vždycky se zanořím do dalších a dalších záhybů (a záhybů v záhybech záhybů). Ty jsou tam z podstaty věci, fraktál má obvod nekonečně dlouhý. Teď už spoustu laloků nemilosrdně přeskakuju, protože už to zoufale chci mít hotové - čili některé původně plánované peripetie tam prostě nebudou, protože už není prostor a čas; jenže pak se stane, že dojdu k místu, které působí jako králík vytažený z klobouku (či bůh vytažený ze stroje), protože tam pro to nebyla dostatečná příprava. V lednu jsem RICARDERONovi říkala, že mě dělí třicet stránek od konce. Od té doby jsem jich napsala čtyřicet, jenže úplně jiných - musela jsem se vrátit zpátky do kapitoly šestnáct a sedmnáct (BRAMBOREENA) a nějaké kousky tam ještě dosmolit, aby to pak na konci fungovalo. Čili těch "posledních" třicet pořád chybí. Je to zhruba tak frustrující jako snažit se běžet v bažině. V hlavě slyším jenom "dělej, dělej, hni sebou!", a přitom se bořím víc a víc. ;)
    Takže - ne, nemůžu sem napsat datum, kdy to bude, i když bych moc ráda. Sedím tady a nevzdávám se a valím to vpřed jak hovnivál; to je jediné, co se dá říct.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    ROMI: Tak jsou tu lidi, kteří to stihli zapomenout už několikrát!
    ROMI
    ROMI --- ---
    tak ja zkusim audioknihu prvni a kdyz se mi to bude libit, tak budu pokracovat v poslechu misto cteni, tak snad to Vilmo stihnes dopsat v dohledny dobe, abych pekne navazal :D ne ze to zas vsechno zapomenu mezitim :D
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Jestli i vlada neceka na dopsani Myceliia a bude lockdown pravidelne, dokud serie nebude dokoncena
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    RIP: co vím, tak plán je, že těch plošin bude větší počet, vesměs blízko rovníku. To to řeší naprostou většinu orbit, navíc zrovna Musk chce hlavně taxikařit na Mars a obsloužit si Starlink, což obojí start od rovníku řeší.

    Ale je o to, že postavit "habitat" uprostřed oceánu, bude mít motivaci více lidí. Je to něco, co určitě bude a možná to není budoucnost tak vzdálená, jak by se na první pohled zdálo.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RIP: šak jako protřelý čtenář fantastiky víš, že jsme už měli dávno lítat na měsíc do práce a k jupiteru na tu dovolenou ;)

    ps. já bych bez dovolené asi zdechnul, nejenže studenti, ale asi bych nic rozumného ani neudělal, protože smysluplně pracovat se dá jen o dovolené.
    RIP
    RIP --- ---
    GAARQ: Já ani dneska :-), jenže tohle nemá nastat za sto let, to má údajně nastat napřesrok :-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RIP: to máš tak, kdo by si před sto lety dokázal představit dovolenou :)
    RIP
    RIP --- ---
    STARE_CASY: Ty plošiny musejí kvůlivá nebeské mechanice dost výrazně vandrovat po oceánech sem a tam, podle toho, odkud je výhodnější start na jaký typ orbity. Nějak si snažím představit někoho, kdo touží mít barák, ze kterého odletí na dovču z Mexického zálivu a při návratu ho hledá někde u Azor, ale nedaří se mi to :-)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    habitaty v oceánech jsou zcela jistě nevyhnutelná budoucnost...

    nedávno tu byla zmínka o obrovském plovoucím ostrově, tentokrát to je ze strany dění kolem SpaceX



    Tohle není pochopitelně habitat, ale je to něco, co může vznik habitatu iniciovat - vidím v tom jistou podobnost se vznikem dělnických kolonií kolem nově vznikajících továren v 19. století. O více než sto let později se kolonie rozrostly a mění se na zajímavé bydlení.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    viděl jsem teď film Thelma (2017).. nechci spoilovat, ale dost mi to připomnělo mycelium.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam