• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RIP: šak jako protřelý čtenář fantastiky víš, že jsme už měli dávno lítat na měsíc do práce a k jupiteru na tu dovolenou ;)

    ps. já bych bez dovolené asi zdechnul, nejenže studenti, ale asi bych nic rozumného ani neudělal, protože smysluplně pracovat se dá jen o dovolené.
    RIP
    RIP --- ---
    GAARQ: Já ani dneska :-), jenže tohle nemá nastat za sto let, to má údajně nastat napřesrok :-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RIP: to máš tak, kdo by si před sto lety dokázal představit dovolenou :)
    RIP
    RIP --- ---
    STARE_CASY: Ty plošiny musejí kvůlivá nebeské mechanice dost výrazně vandrovat po oceánech sem a tam, podle toho, odkud je výhodnější start na jaký typ orbity. Nějak si snažím představit někoho, kdo touží mít barák, ze kterého odletí na dovču z Mexického zálivu a při návratu ho hledá někde u Azor, ale nedaří se mi to :-)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    habitaty v oceánech jsou zcela jistě nevyhnutelná budoucnost...

    nedávno tu byla zmínka o obrovském plovoucím ostrově, tentokrát to je ze strany dění kolem SpaceX



    Tohle není pochopitelně habitat, ale je to něco, co může vznik habitatu iniciovat - vidím v tom jistou podobnost se vznikem dělnických kolonií kolem nově vznikajících továren v 19. století. O více než sto let později se kolonie rozrostly a mění se na zajímavé bydlení.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    viděl jsem teď film Thelma (2017).. nechci spoilovat, ale dost mi to připomnělo mycelium.
    MVEK
    MVEK --- ---
    BRAMBOREENA: Škoda, že v audiobooku z toho udělali [Giles].
    MVEK
    MVEK --- ---
    BRAMBOREENA: Ano, obdobně odmítám psát "vikinský" namísto "vikingský", ale to je i tím, že já jsem anomální a takto to i vyslovuji:-).
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: A co je před lomítkem, ať to můžu zanést? :)

    BRAMBOREENA: Zajímavé; v https://psjc.ujc.cas.cz/search.php?heslo=spora je dlouhý jediný, nejnovější výpisek z Rudého práva 1965. Ale hádám, že než to jazykovědci se svou obvyklou rychlostí zvládli kodifikovat, přišla historická reakce a zakázala citróny.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: My jsme zákon! Musíme se domluvit a do všech knih o houbách psát "spóry" s dlouhým ó a dělat to vytrvale tak dlouho, až se z toho stane nová norma. "Spory" zásadně odmítám, je to matoucí a nepěkné, to by mě muselo mycelium sežrat a čert sprát, kdybych to psala takhle! :)

    (Konečně jsem si opatřila Merlina Sheldrakea, půjdu se mrknout, jak je to tam... bohužel je to momentálně jen další nepřečtená z těch závejí knih, které se tu postupně sbírají a vrší na všech volných površích a které musím nechat na pokoji, dokud nedopíšu; hned vedle leží Finch... a ten tvůj Harlan ovšem taky samozřejmě...)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Zajímavé, přitom vagón, nebo balón mají obě varianty.

    No, v dětství jsem se "naučil", že je rozdíl mezi kurzem a kursem podle významu (jedno pro směr, jedno pro lekci). Holt čeština nás svádí na scestí (zcestí neexistuje):-).
    RIP
    RIP --- ---
    WITTGENSTEIN: Dtto tropy / trópy (v uměleckém smyslu, jako "obrazné figury"). Taky mí tam mozek i cit tu délku usilovně tlačí... a redaktoři pak opravujou.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MVEK: Mě při redakci Ellisona překvapilo, že správně je jen ta krátká podoba. Intuitivně bych to slovo psal s ó, ale bohužel...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Teď mám zkrat, ale össenské houby také mají spóry, že?

    Vyhrabal jsem tu v nostalgii staré Šmoulí album z 90. let. Neverending Story je tam přezpíváno jako Neřešíme spory. No, ale oni tam celkem logicky musí občas zpívat [spóry], a ten text pak při troše fantazie a vína dokáže vytvářet zajímavé mnohoznačné významy...
    Šmoulové - 3. Neřešíme Spory (Neverending Story) - text - KaraokeTexty.cz
    https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/smoulove/neresime-spory-neverending-story-239295
    JONY
    JONY --- ---
    E2E4: kdysi k tomu měl vtipný fabulační aprílový článek Kulhánek
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: ja jsem o té psychoenergeticke laboratoři slyšel jako o legendě od 2 studentů z dejvického kampusu.. neuvěřitelný..
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (A jinak momentální počet stran je 1123, ale už jsem zas rozvrtala kapitolu šestnáct... to je takový strašný nekonečný peklo :( )
    E2E4
    E2E4 --- ---
    psychotronika právě teď na ČT24.

    (historie.cs léčitelství)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MOUNTBATTEN: Tak mi pak vzápětí slečna Sofie napsala a také tu sámštinu navrhovala :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam