• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Teď mi manžel říká, že ve Wordu teď funguje to simultánní editování úplně božsky, zamkne se odstavec, na kterém někdo zrovna je, a dá se to bez problémů sdílet. Tak to můžeme ještě zkusit, no a jinak to holt přehodím do excelu.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No a v tom případě co i tenhle slovníček dělat v excelu? Byl by tam sloupeček na název, jazyk, překlad, poznámku, a pak velký na ten text. A ještě jeden, kam by si každý napsal svoje jméno když to začne editovat, aby ostatní věděli že na to nemají šahat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: U té excelové tabulky s mapou habitatů, která tu cca před půl rokem proběhla, to společné editování fungovalo dobře, buňka se prostě zamkla, když nad ni někdo najel kurzorem, a bylo to. U wordu nevím, čili spíš bych to viděla tak, že se budu nadále prokousávat od písmene G dolů a kdybys měl připomínky nebo chuť nějaké heslo tam napsat, domluvíme se zvlášť tady přes nyx. (Nebo můžeme zkusit psát na konec toho souboru?).
    Rozhodně počítám s tím tvým pojednáním o lingvistice, pokud platí svolení ho (s patřičným uvedením autorství) pak v knize použít.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Před mnoha lety jsem to organizovat začala a vznikl zárodek tady: https://mycelium.fandom.com/cs/wiki/Mycelium_Wikia - ale sepisování návodu, jak to editovat, mě natolik vyčerpalo, že už jsem pak dál nepokračovala. Kromě toho - když budou jednou ta hesla sepsaná v souboru, rozhodit je do takového wiki nástroje už možná bude ta snazší část. Momentálně to potřebuju v souboru, aby to mohl sazeč vzít a nasypat do knihy.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAVEN: Já to jen viděl na jednom z největší webů od ASoIaF: https://towerofthehand.com/
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak ale v tom případě tomu někdo musí šéfovat, a musíme mít nějaký dobrý způsob jak si rezervovat a odesílat jednotlivé příspěvky. Nevím jak je na tom OneDrive s verzováním, ale asi nebude dobře, když si budem všichni pod rukama přepisovat ten samý soubor.


    WITTGENSTEIN: Máš nějakou možnost to zorganizovat? Zadávání jednotlivých hesel do databáze by rozhodně bylo lepší než to mastit do jednoho souboru. Já bych mohl zařídit webspace a ten web naprogramovat; ale zrovna teď se v práci nenudím, takže bych to musel udělat extrémně jednoduše. Možná už existují nějaké online nástroje, které bychom mohli využít bez programování, ale já o nich nevím. Já dělám weby postaru - když něco chci, tak si to musím udělat sám.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: A tohle by se mi rozhodně líbilo, to zas jo! :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No, my tady z NYXu ho nejspíš nepotřebujeme, protože už jsme všechny detaily desetkrát probrali. Na druhou stranu tyhlety slovníčky a dodatky jsou taková pěkná věc co si číst když už jsi knihu dočetla. Jakože skončí silný příběh, u kterého jsem strávil X hodin .... v tu chvíli zamrzí že už to nepokračuje, a tak si čtu slovníček. Ten mi připomíná různá místa z knihy, a zároveň mě v tom světě ještě chvíli udrží. Samozřejmě někdy je příběh trapný a dodatky mě nezajímají. To ale myslím nebude problém Mycelia :-)

    Jestli toho máš hodně, tak přehodit to na fanklub by nemuselo být špatné řešení. Chtělo by to sepsat seznam pojmů, které tam chceš mít, ale detaily už tam můžem doplňovat my.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: Tento pokus jsem přece právě učinila :D
    Link na on-line dokument tam je, kdyby chtěl někdo něčím přispět. Až k písmenu G tam lze nahlížet s tím, že je to jakoby "hotové", dál se nachází roztříštěná kaše.

    Ale budu se dál prokousávat, ještě to nevzdávám :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: a nedá se to přehodit na fanklub a pak jen zeditovat?
    SARGO
    SARGO --- ---
    WITTGENSTEIN: To je mi sadistická nálada! :-D

    BRAMBOREENA: Nenapadá mě, kdy bych do něj koukala. Všechno tam bylo tak nějak jasné :-))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Chceme slovníček. Do knihy určitě a nejvíc cool by byla verze onlinová, u které by člověk nejdřív zaškrtl, kolik má za sebou dílů, a podle toho by byly informace odstupňované.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Uaaaá... slovníček :(

    Celou dobu jsem se těšila, jak veledílo dopíšu a chvilku si jakože za odměnu budu hrát se všemožnými těmi serepetičkami a ocintky a dodatky - budou mapičky, slovníčky, reálie, blbůstky... no a teď tady už dva dny morduju výkladový slovník a tak mi to příšerně leze na nervy, že to snad zabalím a vykašlu se na to. Slovníček jsem kdysi měla, nějaký základ už existuje, ale jsou tam zastaralé informace a špatné formátování, tak to postupně procházím a čistím už jsem u písmene G - přičemž na konci souboru vzniká děsivě kynoucí seznam věcí, které tam nebyly zahrnuty, protože holt vyplynuly až z nově napsaného.

    Takže si říkám... chce vůbec někdo slovníček? Potřebuje svět, vesmír a vy zde přítomní mít v knize takovou pitomost? Ale zas na druhou stranu... když už jsem u toho G, to je pro nás optimisty už skoro na konci abecedy, že ano... když chybí tak maličko, tak to přece teď nevzdám...? :D

    Microsoft OneDrive - Access files anywhere. Create docs with free Office Online.
    https://1drv.ms/w/s!AuVdiftnloLhg8FqBdCUmicMPw1XNw?e=mpER6M
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Opatřila jsem össenské houbové chipsy na případný křest, tam se můžeme všichni hromadně otrávit ;)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    IDLE: To záleží na možnostech nakladatelství.
    IDLE
    IDLE --- ---
    KAVEN: Jen šálkem? Vzorky čaje by nebyly?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    LADY_MYSKA: A collector's edition se šálkem na ossenský čaj ....
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRAMBOREENA: opet se primlouvam, aby druhe vydani bylo v pevne vezbe
    JONY
    JONY --- ---
    Just One Dose of Magic Mushroom Compound Regrows Lost Brain Connections in Mice
    https://www.sciencealert.com/one-dose-of-psilocybin-regrows-lost-brain-connections-in-mice
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: máte to těsně s Katkou Tučkovou, ta už prej poslala Bílou Vodu do tiskárny, respektive se dušuje, že už do toho hrabat nebude. Hurá, hurá, hurá!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam