• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: aha, děkuju za upřesnění, mně poněkud splývají :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Ehm, Křižíkův pavilón (jeden z několika) je ta strašná devadesátková sklo-rezová věc u fontány, kde jsi besedovala. Rekonstruuje se (vč. nevyhořelé části) Průmyslový palác.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Gerda je existující jméno, ve skutečnosti jsem ho slyšela v takové té pohádce o ledové královně, která hází lidem střípky ledu do očí. (No a ukradla, jak už to pisálci dělávají.)

EULE: díky :) K tomu Aš-šádovi: ne, naprosto záměrně tam vůbec žádná scéna z jeho pohledu není. Třeba Karolina Francová (kamarádka, autorka) mi to vytýkala coby chybu, ale je to schválně, protože Aš-šád má působit jako neznámá, nevyzpytatelná entita. Ono to odpovídá tomu, že coby Mistr psychotronik si svoje myšlenky uhlídá; nikdo mu do nich nemá co koukat :D

Svět knihy byl úplně boží, moc jsem si to užila (a nejen tu svou besedu, ale i celé odpoledne poté). Potkala jsem spoustu fajn lidí, tak díky vám všem, kteří jste se mnou prohodili pár slov, nebo prostě aspoň přišli a dotvářeli atmosféru. Letos to bylo jinak, kvůli opravě vyhořelého křídla Křižíkova pavilonu to bylo venku ve stanech, no a je to mnohem příjemnější, když se prochází mezi stany přes venkovní prostranství, připomíná to spíš veselý letní festival než nějakou akademickou nudu.
    EULE
    EULE --- ---
    Vilmo, díky za včerejší povídání na Světě knih. Richardovi taky :) a Petrovi do publika :).

Měla jsem jednu otázku, zda bude někdy taky vyprávět Aš-šádovo centrum vědomí (obzvlášť na těch audioknihách je to fakt skvěle rozpoznatelné), ale pak jsem si říkala, že to je spoilerová otázka, tak si počkám, až to dočtu a pak ještě jednou doposlouchám :).

Ještě jednou velké díky za celé Mycelium a celý argenitový vesmír.

KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak jsem na Světu knihy zjistil, že existují doplňkové materiály k Myceliu, zaměřené na dávnou historii jednoho z národů cestujících vesmírem. Nebo aspoň jinak si to nedovedu vysvětlit ...

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YENNEFER: myslím, že převratný je ten koncept "programovatelných" psychoaktivních předmětů. Ve většině fantasy (nebo sci-fi šmrncnuté fantasy) to končí u telekineze, vhrání ohnivých koulí či blesků a sem tam možná trochu telepatie nebo nějaké ty magicky ovládané dveře. Ale koncept dregam~linů a vůbec protonace ("smazání logů" :-) musí být nějak přímo či nepřímo ovlivněný začátky kyberkultury v 90tých letech. To by mi zajímalo, jestli Vilma třeba znala nějakého z provozovatelů raných předinternetových BBS a tak (ono to s Doupaři mělo trochu překryv...). Počítačové hry jsou v tom znát jasně, to jo... ale trochu je v tom i takové to rané online hackerství...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak to vypadá, že po letech vylezu z naší východočeské divočiny, pojedu v sobotu na Svět knihy, a uvidím Vilmu. Jej!
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BRAMBOREENA: Checht, Planoucí lesy Venuše mne zaujalo a dala jsem si za cíl na Svět knihy zkusit tu knihu najít.
    Podařilo se! Na stánku (Ikarie) XB-1, ji měli:-D
    RIP
    RIP --- ---
    Technická: kdyby někdo našel pikosekundičku, co odstranit ze záhlaví skupiny to kvílení nad tím, že sága furt není dokončena? :-)))) (Leda by se to tam nechalo schválně co historický monument a dlouhý nos na GRRM a další :-))
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    XCHAOS: tak oni s tím jistým způsobem pracovali i strugačtí nebo nově gluchovský, ale v takové míře, jako u mycelia se to samozřejmě nikde nevyskytuje...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YENNEFER: ok, na toho Bestera jsem narazil, a jinak různá psychoaktivita je ale pozoruhodná stálice všech možných space oper, akorát se liší míra, v jaké je to klíčová součást zápletky (nejen Star Wars, ale dokonce i v Nadaci byla v jednom díle nějaká forma psychické manipulace...). Prostě ve sci-fi to prohlásíš za psychotroniku, ve fantasy za magii, ale efekt je cca stejný :-)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    XCHAOS: já si nemyslím, že je to stejné, ale když jsi zmínil, že nevíš, že by o tom někdo psal, tak mi hned naskočil, jinak máš pravdu, že se s tím moc nepracuje, když se to blbě uchopí, tak jsi rázem ze sci-fi ve fantasy a to je zase trochu o něčem jiném :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: To jsem zvědavá na to číslo diagnózy ;)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: Tohle řekni v nějakém rozhovoru a Viktor to k tobě bude mít na návštěvu jen kousek.:)))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: Já věděl, že dělám dobře, když dávám nové Mycelium hned vedle jeho Mlýnku na maso. Na stánku Arga. Pochopitelně.:)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Ani neznaznačuj že není žádná kanonická verze událostí!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YENNEFER: jo, no Alfred Bester byl takový ojedinělý psychedelik v nudných technicistních 50.letech, ale ony vůbec nejsou věci čím se zdají být :-) ale nikde to není tak mnohovrstevnatý systém psychotroniky jako v argenitovém vesmíru. Kam se hrabou Hvězdné války a jejich Síla... jako ano, psychotronikou to zavání, ale Síla umí podstatně méně Ψ-kusů, než argenit (dokonce méně, než Besterova psychotronika, ale ony tyhle astrální projekce jsou staré ne jak sci-fi sama, ale jak literatura sama, prostě někteří autoři vždy dávali přednost halucinacím před technologií...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: no, nějak takhle to převážně chápu taky, díky za shrnutí ...
    i když nějak mi mezi řádky uniklo, co sakra dělala Prastará s Akkutlixem na D-Alfě? Měl sedět zamčený ve svém klaewentu v kanálu Avalun, přeci! tam rozhodně chybí nějaký zásadní prequel.

jinak pořád prosím o zanechání stopy v Mycelipedii... granoplast je jasný polymerovaný extrakt z karwillu, akorát přitom přijde procesem cca jako popcorn, takže ve výsledku má konzistenci někde mezi popcornem, pěnovým polystyrénem a takovými těmi syntetickými rýžovými chlebíčky :-)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    VANEK: četla jsem je ve špatném pořadí :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    YENNEFER: Hvězdy, můj osud jsou o tři roky pozdější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam