KAVEN: Gerda je existující jméno, ve skutečnosti jsem ho slyšela v takové té pohádce o ledové královně, která hází lidem střípky ledu do očí. (No a ukradla, jak už to pisálci dělávají.)
EULE: díky :) K tomu Aš-šádovi: ne, naprosto záměrně tam vůbec žádná scéna z jeho pohledu není. Třeba Karolina Francová (kamarádka, autorka) mi to vytýkala coby chybu, ale je to schválně, protože Aš-šád má působit jako neznámá, nevyzpytatelná entita. Ono to odpovídá tomu, že coby Mistr psychotronik si svoje myšlenky uhlídá; nikdo mu do nich nemá co koukat :D
Svět knihy byl úplně boží, moc jsem si to užila (a nejen tu svou besedu, ale i celé odpoledne poté). Potkala jsem spoustu fajn lidí, tak díky vám všem, kteří jste se mnou prohodili pár slov, nebo prostě aspoň přišli a dotvářeli atmosféru. Letos to bylo jinak, kvůli opravě vyhořelého křídla Křižíkova pavilonu to bylo venku ve stanech, no a je to mnohem příjemnější, když se prochází mezi stany přes venkovní prostranství, připomíná to spíš veselý letní festival než nějakou akademickou nudu.