Tak se konečně prokousávám osmou knihou a nějak jsem zmaten. Právě jsem asi v 20. kapitole, podle čtečky 15 procent do konce.
SPOILER
1) Proč když Lucas přijde s nápadem, který funguje, tedy přesměrovat na sgena hvězdovládu, když se přesune na Obludu, tak to nepoužije později v Carmodii? Vždyť kdyby přitáhl hvězdovládu tam, kde je Aš, tak by se do něj sgen nemohl přenést, a nejspíš by ho to už fakt vtáhlo do spodního vědomí. Nebo přinejmenším by neovládl Aše, což je nyní asi ta nejnebezpečnější osoba.
(Snad to dočtu do týdne, teď právě Lucas se sgenem bojuje v hiwaiwském kläwentu na plošině, s Fionou opodál jako divačkou.)
2) Nějak mi nesedí plynutí času. Ono je v Myceliu nelineární v různých částech vesmíru?:-)
Lucas se přesunul na Obludu, bojoval se sgenem a přitáhl hvězdovládu, chvíli přemýšlel, jestli mohl tak snadno vyhrát, a došlo mu, že sgen uteče do Aš-šáda, tak tam vyrazí (ok, to není explicitně řečeno to poslední, ale dost to pak z dalšího textu vyplývá).
Mezitím Fiona si jde pro oběd a potká hromadu lidí zfanatizovaně razících k Carmodii, pak se i dobývají dovnitř, ona se dostane za Ašem, a sgen celou dobu nikde, ale Lucas taky ne.
Přitom je jasně řečeno, že lidé cítí sgena, tak proč by tam vyráželi dřív, než Lucas do oblasti Obludy přitáhne hvězdovládu? Tedy co ta půlhodina, hodina, kde se oba flákali?