BRAMBOREENA: Hele, proti těmhle evangelíkům jsme nespoutaní všichni; paní kazatelka a starší se snaží ze všech sil přiblížit nám neznabohům, ale v těch řadových ovečkách to je jak v koze.
Chtěl jsem ještě dvě věci. Jelikož jsem se dnes stravoval nepravidelně, uvítal jsem, že pak vytáhly dva talíře "chlebíčků" -- a jelikož se Češi samozřejmě upejpali a než jsem se rozhýbal, paní starší nám je donesa až pod nos. (Hladové krmiti!) Tak jsem si jeden, z půlky toastového chleba (evangelicky racionálně podélně, ne excentricky britsky úhlopříčně) s díky vzal; byla na něm šunka a okurčička, tuším i sýr, a až nečekaně neevangelicky hříšné množství másla -- ovšem v tom byla potíž: zjevně do poslední chvíle byly v lednici, takže zejména to máslo studilo do zubů, a chuť oblohy také neměla šanci rozvinout chuť a stát se něčím hříišnějším než jen bilkovinným ukojením hladu. Přátelé, kdybyste kdo kdy organizovali podobnou akci, neudělejte takovou chybu, nechte je klidně půl hodiny odpočnout v pokoji (a jeho teplotě)!
(A abych si furt jen nedělal srandu z dobrých lidí, už jsem to zmiňoval osobně, ale nebyla příležitost tobě (prodalas něco?) ani organizátorkám: tříkrálová Rybovka bohužel už předloni tam byla moc krásná, užili jsme si to celá rodina. Ale na tu měli Lidovou muziku až z Chrástu -- a narváno, přijel i Jan Rejžek, který je jejich hlasitějším, ale pozdějším fanouškem než já. Dnes na zpěvy ať už z Taizè, nebo nového Evangelického zpěvníku, v závislosti na verzi pozvánky, jsem se necítil.)