• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: to je ale dost slabej článek. Zhruba tak na úrovni ženy.in

Cukr není toxický a závislost je něco trošku jiného. Nukleus acumbens se ti aktivuje při orgasmu, na povedeném koncertě, při dobrém vtipu a nebo při pohledu na oblíbené paleo jídlo čekají na stole.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    bylo vedle v paleu, ale myslim ze je to velmi relevantni i tady http://fitplan.cz/co-skutecne-potrebujete-vedet-o-cukru/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRONEMA: zakladni inspirace je odsud:

Pixynergia » Rychlé květákové karí
    http://pixy.cz/pixynergia/2012/07/17/rychle-kvetakove-kari

(karí pastu volim budto bez cukru, pripadne si udelam vlastni)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: díky za odpověď. Maso nicméně nepřipadá v úvahu.

DOCKINEZ: sojového masa plánuju aspoň těch 50-60 g, možná i víc. Tofu cca 75 g.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    DOCKINEZ: jak delas kvetakovy kari? to zni dobre...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ECLECTICA: mne to prijde v pohode, ale bez udani mnozstvi napr. toho sojovyho masa a tofu si nedokazu udelat predstavu. U mne to dneska vypada nejak takhle:

snidane: lucina :)
    svacina: jablko
    obed: hermelin 120g, chilli, rajce
    svacina: zatim neresim, ale nejspis olivy
    vecere: zeleninovy salat se ztracenym vajickem nebo kvetakovy karí (jeste uvidim)

V kazdym pripade mam po vynechani podstatny casti sacharidu vseobecne daleko mensi hlad, takze mi to v pohode staci.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FRONEMA: asi bych si k tomu masu od kolegyní musela přinést nějaký přídavek mno...bude to zkrátka ještě trochu řešení, ale tak nějak se to udělá.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Tak jsem docetla http://www.amazon.co.uk/The-Science-Carbohydrate-Living-ebook/dp/B005CVV2AE
    Je to naprosto vyborna knizka, ve ktere se dozvite odpovedi na vsechno co vas muze v souvislosti s low carbg a ketozou zajimat Resi tam proc i jak. cituji a komentuji mnoho studii, popisuji jak funguje spalovani i vse kolem, je tam i kapitola receptu a ukazkoveho jidelnicku. Cist to muze i clovek ktery je jinak laik, ale jeste prinosnejsi to bude pro lidi ktere uz maji v tomhle ohledu nejake vzdelani (obzvlast doporucuju Cornele, usetrili bychom si mnoho diskuzi ktere nas tu jeste pravdepodobne cekaji. Nekolikrat tam vylozene mluvi k doktorum.)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CAMELLA: takovy bezne vypadajici jidlo je treba maso s fazolkama.. nicmene vetsi problem budou ty obedy od ostatnich, kdyz si das jenom maso z normalni porce, tak je to asi malo...

ECLECTICA: nemam uplne v oku, co resne jak je, ale rekla bych, ze bys klidne mohla pridat na tuku, doufam ze aspon ten jogurt bude plnotucnej, a to mleko v kave taky, vejce udelat na masle, atd. osobne bych jeste vymenila sojove maso a tofu za realne maso...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Na zítřek plánuju:
    Snídaně: bílý jogurt + semínka (lněné, dýňové) a mandle, káva s mlékem
    Svačina: sýrová rolka s lučinou 1 ks + kousek papriky
    Oběd: sojové maso na zelenině a smetaně
    Svačina: káva s mlékem, jablko
    Večeře: vejce na cibulce 2 ks + tofu, zelenina

Není to pro začátek moc radikální?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    máte někdo nápad, jak řešit low carb když potřebuju cca 4x do měsíce uvařit oběd sobě i ostatním, plus zbylé všední dny vždy vaří některá kolegyně? Máme v práci nastavený obědy takto komunitně, nechce se mi to uplně nabourávat - už jsem kolegyně připravila na to, že když přinesou maso v omáčce s bramborem/rýží, tak si dám jen to maso...ale když přinesou rizoto, pizzu, těstoviny, tak to je docela blbé :)
    Plus teda navíc jedna z kolegyní nejí nic s pacičkama a vepřové a navíc skoro nejí tuk...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MUI: navrhla bych nahradit bananem nebo jablkem, ale vim, ze na schuzich je casto koukano na jedeni ovoce jako neco min vhodneho nez na jedeni muffina...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ECLECTICA: do toho se da asi skocit po hlave bez vetsich problemu, s tim, ze ze zacatku bych, byt tebou, neomezovala nijak mnozstvi zeleniny, a v pripade ze bys mela chute a pocity ze je to na nic, tak snedla i nejaky kus ovoce. a az ti v tom bude prijemne treba tyden, dva v kuse, tak se pripadne zabyvat tim ze treba ovoce omezit uplne, pripadne kolik jake zeleniny jist.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: to mi nějak vypadlo, ano.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Já jsem třeba dlouhodobě moc nejedla přílohy, max. třeba celozrnnej rohlík k snídani, ale pak jsem se dověděla o nízkosacharidové stravě a ze dne na den jsem začala radikálně. A jím mezi cca 30-40 g sacharidů denně. Ale je fakt že první týden mě bolela trochu hlava a byla jsem protivná.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ECLECTICA: to je urcite krok spravnym smerem, planujes omezit i pecivo a dalsi obilne vyrobky?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: Kolik jich jím teď? To snad raději ani nechci vědět. Moje představa ja taková, že bych chtěla načas zcela vynechat přílohy a nahradit je zeleninou a nejíst sladkosti.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ECLECTICA: zalezi na tom, kolik jich jis ted, a zalezi taky na tom co je pro tvoji psychiku obecne pohodlnejsi. ja jsem sla cestou postupneho snizovani, ale to samozrejme trvalo vyrazne dyl nez 4 tydny.
    kdyz rikas radikalne, jak moc radikalne myslis? (a btw myslis jen cukry nebo sacharidy obecne?)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MUI: v tom dni kterej si psala si taky asi z te skatulky vylezla o ten muffin a redbull (nebo byl sugarfree? ) ale predpokladam ze to neni neco co bys pila kazdej den.. zbytek mi prisle jako dobrej vyber jidla
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Jsem trošku nalomená a od zítřka bych možná chtěla zkusit ty cukry radikálně omezit (jen přechodně, cca na 3-4 týdny). Je dobré to radikálně utnout, nebo postupně snnižovat?
    Podotýkám, že nejím maso (vejce a mléčné výrobky momentálně ano).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam