• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

    Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

    Úvod do Low Carb česky

    Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

    Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]



    rozbalit záhlaví
    SIVER
    SIVER --- ---
    FRONEMA: tak po tréninku je doba na rychlé cukry v tom inzulínovém okně. Svaly potřebují energii a tuky se po cvičení dávat nemají.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    tak jsem se v art and science ... performance docetla neco o jidle po treninku (SIVERE?) pisou, ze pokud je nasim cilem byt adaptovani na tuky a vyuzivat je, tak je carb loading po treninku blbej napad. Telo se totiz potrebuje regenerovat, a pokud mu sacharidama zvednes inzulin, tak mu znemoznis energii na to cerpat prave z tuku.
    dal samozrejme tvrdi, ze je potreba doplnit proteiny, ale jenom tolik, aby to taky nebranilo te metabolizaci tuku
    tj ja to vidim, ze moje potreninkove jidlo jsou vajicka na masle :) snazim se je solit, ale je to pro mne zatim hroznej nezvyk

    a musime se vam pochlubit, trenuju na 10km zavod v zari, a vcera jsem bezela deset kilometru za 1:11, a dneska za 1:06. mam z toho fakt vybornej pocit, puvodne mel byt dneska odpocinkovej den, ale proste se mi hrozne chtelo vybehnout. a to, ze po relativne kratkym treninku muzu bezet tolik dva dny po sobe pricitam prave ketoze, telo to dava hrozne zlehka, svaly pak prakticky necitim. jo a btw beham to rano bez snidane, coz by pro mne driv bylo uplne nepredstavitelny, a tedka se v tom citim uplne vyborne.
    KACERR
    KACERR --- ---
    Nenarazil jste nekde nekdo na informace ohledne low carb diet a nevytrvalostnich sportu?
    Co se tyce vytvrvalostnich sportu, tak to zda se krasne funguje, ale co u sportu, kde se strida maximalni zatez s fazi relativniho odpocinku (fotbal treba)? co se tyce vydrze po nejaky delsi casovy usek, tak jet na tuky/ketony bude zrejme v poradku, ale ma to nejaky negativni vliv na tu "okamzitou vykonnost" v momentu maximalniho nasazeni?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: po upozornění mažu ATP a měním za jednoduché cukry :-) (může se stát že máte výkonnou mikrofloru a umíte strávit i část vlániny- ta se pak ale počítá jako tuk, takže celkovou uhlovodanovou rovnici to nemění)

    Physiological Effects of Dietary Fibre
    http://www.fao.org/docrep/w8079e/w8079e0l.htm

    P.S. grilovaný křidýlka a mísa asijského zelného salátu (čínské zelí a k tomu zelenina co přijde pod ruku, asijské bylinky (alespoň jarní cibulka) zálivka z rýžového octa, slušné sojovky, zázvoru, česneku, sezamového oleje a chilli papriček) . K obědu chlodník (řepný kvas (při nejhorším nálev ze sterilované a nebo řepný vývar), kysaná a nebo vařená řepa, okurka, kopr, jarní cibulka, česnek - vše nakrájet na drobno, zalít kvasem, nechat vychladit. Podávat s vejcem na tvrdo a se spoustou zakysanky, pro běžnou stravu k tomu ještě patří vařený brambor)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hm, dnesni vecere: guacamole servirovane na tenkych platcich mlade cukety a patizonu. K tomu grilovany camembert. Dokonale!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IOM_NUKSO: vzhledem k tomu, že sacharidy zahrnují i vlákninu, ze které prostě žádný cukr nevyrobíš, pokud tedy máš standardní lidský trávicí systém, tak se počítá s těmi sacharidy, které jde přeměnit na ATP. Tedy cukry a škroby. Pro zjednodušení a nižší riziko, že toho sníš moc je snazší počítat celkové sacharidy, ale pak budeš mít málo zeleniny a nedostatek vlákniny. Kromě nedostatku mikronutrientů to sebou nese třeba zácpu.

    Klasickým případem budiž třeba avokádo, kde základní kalorické tabulky praví na 100g 8,5 g sacharidů, ovšem ve skutečnosti to je 6,7 vlákniny, 0,7 škrobů a 0,1 cukru. (teď si nejsem jistá kde se jim tam ztratil ten jeden gram, ale jsou to tabulky od FDA)


    Nutrition Facts and Analysis for Avocados, raw, all commercial varieties
    http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1843/2
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Jedna pekna uvodni prednaska o ketoze, hodne tammluvi o tom, jak to zkoumal a testoval

    Peter Attia - An Advantaged Metabolic State: Human Performance, Resilience & Health - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NqwvcrA7oe8
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NAVARA: to urcite ne, bilkoviny telo pali az kdyz nema co jinyho
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    IOM_NUKSO: nespotřebovávájí se při sportu přednostně bílkovíny, coby snažší a rychleji získatelný zdroj energie, než ketony?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: Kdyz jsi v ketoze, zdrojem energie jsou ketony. A to samozrejme i pro sport. Tech 20g karbohydratu nejis proto, aby jsi mohl sportovat, ale proto, ze je prakticky nemozne se tem par gramum vyhnout, jelikoz jsou treba i v syru a zelenine, a jist pouze maso neni moc realne.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: Pri keto diete se nepocitaji ciste cukry ale sacharidy obecne.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    CORNELA: Tu brokolici a fazolky vaříš nebo jíš syrovou?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    IOM_NUKSO: Už jsem kolikrát snědl třeba 300g sýra a to mi nedělá moc dobře, takže mixovat to s něčím je dobrý nápad. Takže navrhuješ prostě třeba vzít 100g sýra, 100g šunky a třeba 400g zeleniny?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ROTTWEILER: pokud myslis low carb, tak susene maso nebo sunka/slanina a syr. Resila jsem to casto i hermelinem. Ale dej pozor at mas k tomu dostatek zeleniny.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Nějaký tip čím nahradit pečivo? Mám ho rád, protože je neskutečně rychlé na přípravu a zaplní člověka. Chtěl bych tedy něco stejně rychlého na přípravu, co mě zaplní, ale bude pro mé tělo dobré.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    koreni paliva paprika, pripadne chilli
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CORNELA: sunkou a kvetakem a paprikou (korenim)
    KABIS
    KABIS --- ---
    MUI: tak umela sladidla jsou prasarna vseobecne znama...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SIVER: to uz fakt nevim, ty nejvetsi presly uz kdysi davno s paleem
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    MUI: me to zajima, napis do posty i me pls:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam