• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

    Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

    Úvod do Low Carb česky

    Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

    Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]



    rozbalit záhlaví
    KABIS
    KABIS --- ---
    JAROUSH: dekuju :)


    MAGUMI: tak ja jedu vl vahu, a to bud progrese (takove to z fitness666, max 6x6 opakovani a kdyz to dam, tak se posouvam na narocnejsi) anebo nejaky intervaly
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: hypertrofie je co a jak ty cviky vypadaj?
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: JJ, já to mám stejně, cvičím kvůli síle a kondici, ne kvůli vzhledu. Ale mám pocit, že kromě čistě silového tréninku je dobré aspoň jednou za rok absolvovat nějaký cyklus na hypertrofii, nebo to cvičení na hypetrofii začlenit do silového tréninku, aby pak bylo s čím pracovat.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: to je docela husty. Ale jak rikam, me nejde o objem ale o silu - zase jde o to jak moc to jde ruku v ruce. Vzhled je pro me az na druhem miste, prvni je citit se dobre a mit fyzicku, navic necvicim zdaleka tak dlouho. Uvidim jak to pujde ted a co to se mnou udela, o prazdninach dovolene mi totiz i cviceni i papani narusily, takze jedu "odznova" :) chci trd jeste neco shodit a pak podle toho se rozhodnu co dal - jestli to drzet, jestli nabrat svaly anebo jestli jit zpatky na to co mam ted a neresit ;) (chci shodit tak 3-4% bf, jsem odhadem na 20-21, tak doufam ze to takhle pujde)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Já myslím, že je produktivnější střídat období, kdy nabíráš svaly a shazuješ tuky, ale to neznamená, že se musíš pokaždé vyjíst o dvacet kilo a pak z toho pracně patnáct kilo hubnout. Pokud máš za sebou víc než dva tři roky produktivního tréninku, tak to probíhá tak, že během prvního týdne nabírání zažiješ rychlý váhový skok kvůli glykogenu a vodě, pak čtyři měsíce nabíráš tempem půl kila svalů za měsíc (když to jde dobře), potom zase skok, když přejdeš na dietu, pak dvě tři kila dolů, a za půl roku jsi ráda, když máš o 1,5 kilo svalů navíc. :-) A u holek je to ještě míň.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: myslim ze tohle pujde, jen si to musim doprizpusobit. Jinak objemovky nejedu, jsem holka, tak mi staci kdyz budu mit silu a hezky postavu vytvarovanou - je fakt ze pozoruju pozvolne prelejvani vahy z tuku do svalu a to je fajn :)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: Ještě jsem ti to spočítal, vychází mi 100 gramů tuku, 170 gramů bílkovin a 520 gramů sacharidů. Na mně by to bylo moc, ale pokud máš udržovací příjem kolem 3300, tak by tohle mělo být tak akorát. Pět set dvacet gramů sacharidů je ekvivalent jednoho balení těstovin, jednoho balení piškotů a litru mléka denně, 170 gramů bílkovin jsou čtyři kuřecí prsa (nějakých 850 gramů); v litru plnotučného mléka máš 35 gramů tuku, takže ti zbývá rezerva na nějaké oříšky a olivový olej k salátu a/nebo těstovinám.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: Můžeš přidat trochu tuku. Ale na glykemickém indexu nezáleží, nic tě nenutí omezovat sacharidy jen na brambory.
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    MAGUMI: to by u me vychazelo na cca 630g sacharidu denne a pokud bych to mel jist jen v nizkoglykemickejch sacharidech tak to znamena cca 3kg brambor denne :) to je dost nerealna dieta
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: Zkoušel, nefungovalo to. Pro nabírání doporučuju minimální objem tuků, které potřebuješ, aby fungovala produkce hormonů (na 80 kilo tak 80-90 gramů), 2 gramy bílkovin na kilo váhy, zbytek v sacharidech, kalorický přebytek mezi 10-20 procenty.
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    MAGUMI: a uz jsi to zkousel? ja mam prave ted v planu zkusit objemovej trening na low carb diete, tak by mne zajimalo co to udela. Momentalne jsem na cca 3300KCal denne a cca 40g net carbs a vaha se mi nemeni (80kg -+ 0.5 stabilne 2 mesice). Pred rokem jsem jel objemovej trening pri carb cycling diete a to fungovalo na narust vahy (15kg za rok), ale rekl bych ze vic bylo tuku nez cisty hmoty
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Nejdůležitější aspekt každé diety je, zdali ti vyhovuje a zdali se ji dokážeš dlouhodobě držet. :-) Pro mně je nízkosacharidová fajn, když se snažím shodit nějaké ty tuky, ale neumím si představit, že bych bez sacharidů zvládal objemovější tréninky a nabíral svaly.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: tyjo, ted na to koukam, to stoji za prozkoumani, s tim se daj asi vyvadet pekny veci :)

    jinak ja jedu low carb ani ne tak kvuli shozeni (shodit chci jeste, to ano - hlavne se vytvarovat teda), ale tak nejak jsem najela na primal a proste mi to vyhovuje, takze u toho planuju zustat :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: to tu neotevru ale kazdopadne predstava vic jak 50% denniho prijmu energie ze sacharidu me stejne desi, takze ee, zustanu u low carb dokud to pujde :) akorat s tim. Budu trochu experimentovat no :)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Tahle kalkulačka to spočítá za tebe: http://www.1percentedge.com/ifcalc/
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: to zni desive :) zkusim to tak jak jsem rikala a uvidim no :) ale zatim docela ok, i kdyz obvas mam pocit za ta svalova vydrz nic moc, ale to je proste jak kdy.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Jo, a většinu sacharidů před a po tréninku, když už chceš být opravdu detailista. :-)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Vyvážený u sportovce znamená 2 gramy bílkovin na kilo tělesné váhy, nějakých 25% denního příjmu z tuků a zbytek sacharidy.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: vyvazeny znamena co? :) 1:1:1 asi ee.. Zkusim nejdriv jeste trochu teda shodit a pak nejaky sacharidy pridam podle mnozstvi namahy, jsem na to zvedava :) jinak me to totiz zadim docela vyhovuje :)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Dietou s vyváženým množstvím sacharidů, bílkovin a tuků :-). Někomu low-carb vyhovuje víc, někomu míň, v určitých situacích se to dá použít jako dobrý prostředek k dosažení konkrétního cíle, ale určitě to není nic samospásného.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: a jak se to neco mezi resi pokud nechces byt vylozene v keto? Jedu primal, na marksdailyapple mark doporucuje pridat 100g sacharidu na hodinu cviceni, ale to nevim jestli jde ruku v ruce s tim, ze chci shodit jeste par %bf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam