• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: Můžeš přidat trochu tuku. Ale na glykemickém indexu nezáleží, nic tě nenutí omezovat sacharidy jen na brambory.
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    MAGUMI: to by u me vychazelo na cca 630g sacharidu denne a pokud bych to mel jist jen v nizkoglykemickejch sacharidech tak to znamena cca 3kg brambor denne :) to je dost nerealna dieta
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: Zkoušel, nefungovalo to. Pro nabírání doporučuju minimální objem tuků, které potřebuješ, aby fungovala produkce hormonů (na 80 kilo tak 80-90 gramů), 2 gramy bílkovin na kilo váhy, zbytek v sacharidech, kalorický přebytek mezi 10-20 procenty.
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    MAGUMI: a uz jsi to zkousel? ja mam prave ted v planu zkusit objemovej trening na low carb diete, tak by mne zajimalo co to udela. Momentalne jsem na cca 3300KCal denne a cca 40g net carbs a vaha se mi nemeni (80kg -+ 0.5 stabilne 2 mesice). Pred rokem jsem jel objemovej trening pri carb cycling diete a to fungovalo na narust vahy (15kg za rok), ale rekl bych ze vic bylo tuku nez cisty hmoty
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Nejdůležitější aspekt každé diety je, zdali ti vyhovuje a zdali se ji dokážeš dlouhodobě držet. :-) Pro mně je nízkosacharidová fajn, když se snažím shodit nějaké ty tuky, ale neumím si představit, že bych bez sacharidů zvládal objemovější tréninky a nabíral svaly.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: tyjo, ted na to koukam, to stoji za prozkoumani, s tim se daj asi vyvadet pekny veci :)

    jinak ja jedu low carb ani ne tak kvuli shozeni (shodit chci jeste, to ano - hlavne se vytvarovat teda), ale tak nejak jsem najela na primal a proste mi to vyhovuje, takze u toho planuju zustat :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: to tu neotevru ale kazdopadne predstava vic jak 50% denniho prijmu energie ze sacharidu me stejne desi, takze ee, zustanu u low carb dokud to pujde :) akorat s tim. Budu trochu experimentovat no :)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Tahle kalkulačka to spočítá za tebe: http://www.1percentedge.com/ifcalc/
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: to zni desive :) zkusim to tak jak jsem rikala a uvidim no :) ale zatim docela ok, i kdyz obvas mam pocit za ta svalova vydrz nic moc, ale to je proste jak kdy.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Jo, a většinu sacharidů před a po tréninku, když už chceš být opravdu detailista. :-)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Vyvážený u sportovce znamená 2 gramy bílkovin na kilo tělesné váhy, nějakých 25% denního příjmu z tuků a zbytek sacharidy.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: vyvazeny znamena co? :) 1:1:1 asi ee.. Zkusim nejdriv jeste trochu teda shodit a pak nejaky sacharidy pridam podle mnozstvi namahy, jsem na to zvedava :) jinak me to totiz zadim docela vyhovuje :)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Dietou s vyváženým množstvím sacharidů, bílkovin a tuků :-). Někomu low-carb vyhovuje víc, někomu míň, v určitých situacích se to dá použít jako dobrý prostředek k dosažení konkrétního cíle, ale určitě to není nic samospásného.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: a jak se to neco mezi resi pokud nechces byt vylozene v keto? Jedu primal, na marksdailyapple mark doporucuje pridat 100g sacharidu na hodinu cviceni, ale to nevim jestli jde ruku v ruce s tim, ze chci shodit jeste par %bf
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    MAGUMI: jj, asi to tak budu muset delat...naposled jsem se takhle vycerpana citila, kdyz jsem mela napichane protihladove cinske jehlicky a jedla asi 1000 KJ denne
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    LEONKA: Co se týče sportu, existují studie, které ukazují, že adaptace na tuk jako primární zdroj energie může být výhodná pro ultravytrvalostní sportovce; bez sacharidů se dá podle mých zkušeností docela dobře obejít i v silově-výbušných sportech, kde tělo jako hlavní zdroj energie použije ATP a kreatinfosfát (powerlifting, vzpírání). Ale u aktivit, které jsou "mezi" a kde tělo využívá jako primární zdroj energie glukózu ve svalech, nízkosacharidová dieta významně snižuje výkon. Existuje ovšem i varianta ketogenní diety, které se říká "targeted ketogenic diet", a která spočívá v tom, že sacharidy přijmeš v malém množství před a po sportovní aktivitě, to by ti možná vyhovovalo lépe.
    KABIS
    KABIS --- ---
    LEONKA: chodim 2x tydne na treninky krav maga a ty vetsinou jezdim na lacno a jsem v klidu. Ale pokud pred tim snidam tak treba 2 vejce do ztracena se zakysanou smetanou, zelenina a kousek sunky nebo slaniny, pripadne smetanovy jogurt s orechy (to teda ted ne, chci jeste trochu zhubnout) a s trochou ovoce, nebo michana vajicka s kouskem avokada a zase zelenina...
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    tak jsem vcera neutahla trenink beach volejbalu....utavila jsem se po 20min, ackoli normalne zvladam 2h...je teda fakt, ze jsem primo predtim nejedla, ale to jsem nedelala ani v dobe pred low carb...co jite pred sportem, abyste na nej meli energii?
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    ha, tak uz to vidim, spenat je non-starchy, supr
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam