• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNY115: to je to, z čeho se dělá ten tvůj předražený konopný protein. Jsou to zbytky po lisování oleje - dosud nezprocesované na drahý prášek v pixle. Používá se to stejně jako on + to má lepší nutriční hodnoty, protože tam přeci jen nějaký olej zbyl, zejména pokud bereš výlisky z panenského lisování. Jinak se to používá do bezlepkového pečení aby směs měla nějaké bílkoviny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNY115: najdi si někde (lisvona oleje) zdroj konopných výlisku...
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    FRONEMA: Muj nejoblibenejsi cheat meal jsou skvarky:)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JOHNY115: 4HB neni low carb, vzdyt ke kazdymu jidlo jis lusteniny

    jak rikam, urcite jsou lidi kteri hubnou s obema pristupy, nicmene z ciste moji osobni zkusenosti doporucuju sacharidy dolu a zadny cheaty. (cheatovat tukem, oooo bucku, ooo smetano :) )
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    FRONEMA: supr dik, ja prave driv jel ala ferris docela hardcore low carb a pak kdyz sem mel cheat day tak me bylo blbe i z kousku zakusku :D sem to postupne vsechno zahodil a ted jim tak abych se citil dobre, coz je ovoce, zelenina, trochu vajec, maso a trochu ryze, cizrny, quinoy, fazoli (a denne ctverecek tmave cokolady :))... coz sice se citim dobre, ale zatim cislama to nejak nevypada, ztratil sem neco vahy a % tuk zustal ... predtim sem totiz valil syrovatku, kasein, sladkosti po cviceni a obecne sem hodne jedl, tak to slusne rostlo, zas sem mel ale furt alergii, teklo me z nosu (za to asi mohl nejvic ten kasein) a od zaludku tezko ... chtel sem zkusit konopnej protein ale zatim na to nemam financne ... uvazuju ted teda ze jednou tydne si dam nakej cheat meal na vystreleni insulinu, z cheat day bych se asi necitil dobre :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JOHNY115: existuji ruzny pristupy, tom ferris v 4HB cheat day doporucuje na obnoveni insulinove sensitivty. v cyklicke ketogenni diete a carb loading to zas doporucuji pro doplneni glykogenu do svalu. Pak jsou lidi, kterym to vyrazne ulehcuje psychologickou stranku veci, ze si jednou zacas daji po cem touzi.

    no a pak je minimalne jednou tolik lidi kteri rikaji ze je to zbytecny, nebo z hlediska tohohle cile i skodlivy. kuprikladu ja zadny takoy veci nedelam (a dalsi lidi co znam) a funguje nam to dobre.

    predpokladam ze neexistuje nejaka objektivni studie ktera by to porovnala, takze byt tebou bych vyzkousela co je pro tebe prijemnejsi, pro telo, i pro mysl. a toho se drzela
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    zdravim, jsem na relativne low carb (ale ne ketogenic), nejim vyrobeny sladkosti, jen ovoce (+zelenina, maso) ... vim ze se nekdy mluvi o sacharidovym cheat day aby si telo nezvykalo na malej prijem a zbytek tydne pak hublo ... pokud se nebudem bavit vubec o tom jestli to potrebuju nebo ne, ale o tom efektu kterej to ma na hubnuti tuku, vyplati se to? nebo naky to carb loading a denni stridani a kdesi cosi ... co vyjde lip na odrezani tuku, stale cista strava nebo v nejaky momenty cilene nacpat rychly sacharidy? jinak 3x tydne posilka jestli to je relevantni k tomu
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ja jsem ze zacatku mela tu nejfialovejsi fialovou, po nejaky dobe se mi ukazovala jen ta svetlejsi. a ted uz kaslu na mereni uplne protoze mi to vlastne nedava zadnou zajimavou informaci.
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    Vcera se mi podarilo poprvy dostat dle Ketophanu do ketozy. Kolik vam to tak ukazuje? U me to dneska bylo o neco tmavsi nez prvni ctverec. To je predpokladam dostatecne:)
    Jinak dneska me ceka prvni silovej trening v ketoze tak jsem na to zvedavej, podle me nezvednu nic:)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Novy clanek od Atii jak se daji jist sacharidy a pritom zustat v ketoze

    Ketones and Carbohydrates: Can they co-exist? « The Eating Academy | Peter Attia, M.D. The Eating Academy | Peter Attia, M.D.
    http://eatingacademy.com/sports-and-nutrition/ketones-carbohydrates-can-co-exist

    TLDR: musite desne makat :)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Ve velkém banánu je těch sacharidů docela dost. :-) Ale co se týče reakce, je to hrozně individuální, já přepínám mezi keto a normálním metabolismem bez problémů, někdo s tím může mít větší potíže, to si musíš vyzkoušet.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    odpoved na to ze neexistuji keto atleti, s odkazy na spoustu zajimavych blogu
    Primal North: Sorry Anthony Colpo - Truly Keto Athletes Do Exist
    http://primalnorth.blogspot.cz/2013/05/sorry-anthony-colpo-truly-keto-athletes.html
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    podcast s Jeffem Volkem o low carb, prevazne pro sportovce, ale jsou to pomerne zaklady
    Dr. Jeff Volek Low-Carb Diet Podcast | Generation UCAN
    http://generationucan.com/blog/2013-6-17-dr-jeff-volek-low-carb-podcast/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    zajimavy rozhovor s phinneym o behani na low carbu, velmi zajimave
    Western States 100 – Low Carber Wins Ultramarathon – Steve Phinney and Jeff Volek Study | Me and My Diabetes
    http://www.meandmydiabetes.com/...-low-carber-wins-ultramarathon-steve-phinney-and-jeff-volek-study/
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: pokud to dojdu tak to bude kolem 24h urcite, tak jsem prave premyslela ze bych vzala oboji, preci jen tam glukozu nejakou potrebovat budu :) no, jsem zvedava :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: to zni dobre. co se inzulinu tyce je lepsi jablko nez suseny datle, ale oboje je furt imho ok
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: nejvetsi slozku planuju mandlovy maslo, orechy, suseny maso a par vajec natvrdo, ale vzhledem k povaze si myslim ze nejaky sacharidy budou potreba (nejedu ketozu) a ty datle znej fajn..
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: zamerila bych se byt tebou hlavne na tuk, ty orechy jsou dobra volba, pripadne muzes upect nejake vajickove muffiny a podobne to se bude dat jist i za chuze..
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: hmm, nemam moc vypozorovano, ale takova reakce se muze dostavit i treba po jednom bananu? Chystam se na beskydskou sedmicku a trochu bojuju s tim, jaky jidlo si vzit. Susenky a tak vubec, ale chtela jsem prihodit par jablek a bananu (84km pochod, 4610m prevyseni), jinak tam mam orechy, nejaky proteiny a datle (co si vybavuju tak datle jsou kupodivu relativne pomaly cukry) a horkou cokoladu... Tak nevim no :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam