• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    SLASH
    SLASH --- ---
    JINX: mne sa celkom oplatilo vypytat si od mesiara kus bravcoveho tuku (proste taky kus masneho mesa na ktorom nie je ziadne meso iba mast)
    z toho si odkrojim taky platok dam na rozpalenu panvicu, a pockam kym sa trosku masti z neho vypecie a potom pridam dalsie ingrediencie. Vyhoda tohto postupu je ze ten kus mastneho bravcoveho mesa ti tu panvicu kontinualne masti, ale nie velmi (aby to plavalo v masti alebo oleji ako hovoris) ale tak akurat kolko treba.
    Ak potrebujem trosku mastnejsie tak nanho varechov zatlacim, ak nepotrebujem uz viac masti tak ho z panve vyhodim...
    A viem ze ta mast pochadza z prirodzeneho zdroja, pekne vonia, ma vysoku odolnost voci prehoreniu a hlavne viem si regulovat uroven mastnoty ako som uz opisal hore.

    Predtym som mal problem ze som si musel na zaciatku stanovit kolko oleja, alebo tuku budem potrebovat a niekedy som to prehnal, alebo napriklad ked som pridal hriby tak vsetko popily a potom bola panvica sucha.

    Takto staci toho tuku naozaj dost (prekvapivo) malo.
    NYX
    NYX --- ---
    Mam https://www.alza.cz/...buyer-ocelova-panev-na-palacinky-30cm-mineral-b-element-db561530-d4529881.htm a da se na ni pracovat s pomerne malym mnozstvim tuku, ale chce to cvik :)

    Nemuze do mycky, skladuje se lehce mastna a chce to mit dost velkou plotynku aby se skutecne nahrivala rovnomerne po celem povrchu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JINX: Třeba čistě nerezová, ale to není pro přípravu jídla bez tuku. Obyčejného PTFE bych se nebála, od provařené značky. Tam pár let na nepřilnavost funguje dobře.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    JINX: tak si ji delej na masle:)
    jinak asi jakakoliv neprilnava panev by mela byt ok.. pokud neposkodis povrch tak by nemela vypoustet zadne latky (jinak by ji nepustili na trh)
    JINX
    JINX --- ---
    DANCHEZ: jo to ja taky, nejde o to ze bych nesnasel tuk nebo ho nechtel, jen nesnasim kdyz ta omeleta plave v oleji.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    JINX: my tady milujeme tuk:D
    JINX
    JINX --- ---
    Nenasel jsem lepsi auditko pro takovy dotaz takze se pripadne omlouvam za offtopic :) Pravdepodobne se tady najde nekdo kdo si dela napr. vajecne omelety. Muzete doporucit konkretni panev ktera 1] umoznuje udelat vajecnou omeletu idealne bez pouziti tuku na smazeni 2] nema toxicky povrch ?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SLASH: vyhoda MCT je, ze je vic ketogenni; nevyhoda oproti kokosovymu, ze je to nutricne bezobsazna umelotina.
    SLASH
    SLASH --- ---
    JUANITA: áno, da sa to keď človek moc nešportuje, inak robím tak max 2 jedlá denne, plus nejaký ten občasný snack typu keto bomba :)
    skôr som bol zvedavý na to kto si dáva do tej bulletproof coffee kokosový olej vs MTC olej a aké sú s tým skúsenosti, respektíve výhody/nevýhody.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SLASH: da se to, kazdy je jiny. posledni 3 dny zkousim 20:4 / OMAD s BPF, ale vynechal jsem behani. kdyz beham, tak (mam pocit, ze) potrebuju jist vic.
    SLASH
    SLASH --- ---
    jj, na to fasting je to ideálne, coffee je dobrý hunger suppressant, potom mi stačí jesť tak raz denne :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SLASH: pouzivam tak rok misto snidane par dnu v tydnu jako pomucku pro IF. se snidani to nekombinuju. MCT pouzivam, ale je dobry myslet na to, ze jit hned potom treba behat nemusi dopadnout dobre.
    SLASH
    SLASH --- ---
    Aké máte skúsenosti z buletproof coffee?
    ja na tom fičím asi týždeň a celkom sa mi to pozdáva..
    používam grass fed maslo (kerrygold) a kokosový olej (za studena lisovany 100% bio ) ale uvažujem že vyskúšam MCT...
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    JUANITA: aha! zajimavy, dik za info
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    DANCHEZ: tohle bylo afaik debunknuto, abych to rekl hezky cesky. :) spis lidem vadi naboreni chuti smazenych jidel. http://www.seriouseats.com/2015/03/cooking-with-olive-oil-faq-safety-flavor.html


    PODVRH: ja braval posledni nakupy tenhle, ale presunul jsem se k avokadovym: https://www.rohlik.cz/1321225-borges-bio-extra-panensky-olivovy-olej
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PODVRH: vyhybam se rafinovanym (ale na smazeni se treba panensky nehodi, ma nizkou tepolotu pri ktere vylucuje toxiny)
    nejakej prehled je tady
    Olivové oleje se těžko vybírají - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/olivove-oleje-se-tezko-vybiraji-dns-/test.aspx?c=A020709_091833_test_jan
    PODVRH
    PODVRH --- ---
    mohli byste mi poradit jak vybíráte olivový olej nebou jakou značku používáte? Dík
    LAQHREN
    LAQHREN --- ---
    JUANITA: Zkousela (ale nic tak zdraveho, hranolky:D), bylo to stejne.
    Ale tentokrat jsem opravdu chytila nejakou virozu, takze to vino za to asi nakonec nemohlo:) Takze vlastne spatne po naboreni ketozy mi bylo zatim vsehovsudy jen dvakrat. Asi budu zkouset dal, ono to neni tak hrozne, jen bych to rada vedela dopredu abych to mohla naplanovat:)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    LAQHREN: hmm a zkousela jsi naborit ketozu i jinak nez alkoholem? ja tohle nepozoruju, ale alkohol nepiju. zkousel jsem parkrat (po cviceni) snist pres kilogram zeleniny, k tomu nekolik set gramu lesnich plodu a sladkou bramboru, a nameril jsem 0.3 mmol po jidle, a rano uz jsem mel zase 1.2 mmol, bez nejakych obtizi nebo bolesti jak popisujes.
    LAQHREN
    LAQHREN --- ---
    Zdravim, stravuji se lowcarb/keto, uz nejak pres pul roku a je to fajn. Jen obcas vypadnu (rikam si ze pauza obcas treba prospeje, zkousim) - staci mi treba dve sklenicky vina, po tom ale druhy-treti den je mi blbe (vetsinou vzdycky myslim ze jsem chytla chripku:D) kdyz telo prechazi zpet do ketozy. Tak jsem se chtela zeptat zkusenejsich, tuto adaptaci zpet je proste nutne prestat vzdycky? Tak nejak jsem predpokladala ze se to nebude dit kdyz zhresim jednim jidlem/pitim jednorazove. Budu rada za tipy jak se to da zmirnit:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam