• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KRISKA: ne, od Cornely, ale smazala se. uz dobry, dala jsem kyprici prasek od oka a v pohode. totiz kdyz jsem to kydla na plech, byly to takovy placky, ale behem peceni nabehly do tvaru bulek. :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    POZITRON: kecam, cornela a jaro 2019:D podivam se doma, jetsli ho nemam na pc...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ten, na který reaguju? Placka :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    POZITRON: hm, to byl recept od kochanska? zkusim to najit:D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak nic, dopadlo to dobre. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KRISKA: nemas nekde v pameti nahodou kompletni recept? kyprici prasek tam nebyl? pripadne kolik? na kolik stupnu se to peklo? ja uz si to nepamatuju.
    delala jsem to ted po pameti a nevim, no, jsou v troube, kyprici prasek jsem tam dala od oka, ale vypada to zatim trochu divne. :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DJFRACTAL: no a taky třeba mít připravenej MCT olej abys měl energii a jasnou hlavu.)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DJFRACTAL: Svoje pocity jsi popsal velmi barvitě, ty klepaču! :-D
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    KOCHANSKA_CH: už mi to dává smysl, když jsem zkoušel keto poprvé, byl to experiment, ani sem nevěděl co všechno jíst a tak nějak přirozeně jsem ty sacharidy vyřazoval postupně, nebylo mi zle ani jednou a nějak sem předpokládal, že jsem proti keto flu imunní.

    Teď sem věděl, že od pondělka na to skočím, tak jsem si just ty karbohydráty užíval celý víkend mnohonásobně více než normálně (zmrzliny, 2x fastfood, bonboniera, koláč a další úlety). Prostě sem si řekl, že se nacpu jak to jen pujde a užiju si ty carby dokud to jde :)

    Od pondělí přísné keto a už v úterý odpoledne těžká keto flu. Takže ponaučení mám, prostě nemá se na to jít zrazu naráz á la cold turkey. Ty mechanismy zpracování cukrů pri metabolismu se prostě splaší a člověk se cítí jak rozžvýkaný klepač na koberce přejetý parním válcem.

    Ps.: Dneska to ještě není stoprocentní, ale cítím velké zlepšení.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DJFRACTAL: Keto chřipka jak vyšitá. Doporučuje se hodně pít a solit. Přejde.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Zdravím jako úplný neználek. Držel jsem keto před rokem, něco málo přes jeden měsíc. Účel to splnilo, byl jsem velmi spokojen. Neměl jsem s dietou nějaký velký problém. Jediné co mi vadilo bylo vyloučení brambor a rýže, no a taky na absenci chleba jsem si chvili zvykal. Zpočátku to bylo spíše low carb, pak asi tři týdny v ketóze. Žádné nepříjemné pocity, zařazování sacharidů pak velmi pozvolna. Příjem proteinů jsem měl vždy přes limit, to nešlo uhlídat, ale zase sem byl hodně v terénu, sportoval, běhal...

    Po dovolené a nezřízeném jídle a pití v červenci jsem se teď v pondělí zase do keta pustil. Chtěl bych to držet tak na cca 4 týdny, potom masadím takový ošizený lowcarb, že to nebudu ani moc počítat, jen vynechám ty největší cukrbomby (všecky cukrovinky, fasfoody a slazené produkty, pečivo max jednou denně apod.)

    Ale ten můj stav teď. Jak spráskaný pes. Celkově jak po nějakém otřesu, podobný pocit jako u gastroenteritidy. Studený pot. Už dvakrát jsem si musel vzít brufen na bolehlav, během 4 dnů. Únava. Celkově out of energy. Včera jsem si musel lehnout 2x během dne. Nešlo se mě pořádně dokopat do práce, až dneska jsem konečně něco vyhotovil. Budím se v noci (dneska ve 4, předtím ve 3, v úterý ve 2 ráno).

    Zní to jako ta keto flu? Měl někdo podobné pocity?
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    SLASH: Barta tak trochu chápu, je tim militantním carnistou stejně jako jsou přehnaní etičtí vegani :D Zrovna Berg je ten co mě motivoval do změny nejvíc, ještě společně s Tomasem Delaure. Je ale rozdíl, když člověk dělá slovo od slova co říkaj a když se jen inspiruje. Bart má prostě svojí pravdu a Berg má svůj biz, těžko se dá někomu zazlívat, že v dnešní době něco nabízí. Důležitý je, být schopen si z toho co říkaj vzít to co člověku vyhovuje...a to už záleží na schopnosti jednotlivce vyhodnocovat přijaté informace a správně je aplikovat. Já čerpám od všech a po 8 letech ve veganskym zapomnění, se těmhle názorovým bojůvkám fakt směju.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    SLASH: vzdyt to je jeden z tech cervu, ktery reknou cokoli, jen aby prodali ty svoje sarlatansky sracky :D
    SLASH
    SLASH --- ---
    dissing Dr Berg ??
    Eric Berg - Completely Wrong About Carnivore Diet: Zero Carb Keto Diet Top Video !!!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb5MY53mXUw
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LENNOX: to nevim. ale pristi tejden jdu na hematologii na kontrolu a tam vzdycky nabiraj vsechno mozny, tak treba i tohle a tam davaj zpravu.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    POZITRON: a rekla ti i konkretni cisla? pro zajimavost.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jsem mile prekvapena z me obvodacky. Byla jsem na krvi, volam pro vysledky, pry vse krasa, jenom zvysenej cholesterol. Doporucila mi omezit cukr a dodala, ze tuky muzu, maslo, tucne syry, to vse je ok. Musim se priznat, ze od ni bych spis cekala, ze mi v tyhle situaci zakaze tuky. :)
    Zaroven jsem rada, ze jsem to slysela od nejake "autority", protoze pevna vule v tomhle je ted uz nekolik mesicu nizka, vaha roste a kolik sacharidu denne sezeru, to radsi nechci vedet. Rada bych se dokopala zpatky z tem cca 100 az 150gr denne dejme tomu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    GEISHA: Zkoušela jsi čekankový sirup?
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    GEISHA: ja to pozru jen v necem upecenym, takze pouzivam tam a malinovy pouzivam teda do vody, kyz mam chut na limonadu :) taky v tom citim chemii jako prase, ale ty malinovy se daji.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    GEISHA: Ok, asi jo - ono to často může být reakce těla na sladkou chuť, která ten insulin spikne, děje se to někdy i u stévie. Info se různí, je fakt že mám tendenci být k umělým sladidlům hodně skeptický, takže vyhledávám s confirmation biasem směrem k neprospěšnosti.
    POZITRON: Mělo být "v pohodě" - nějakej autocorrect bug.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam