• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POZITRON: tohle maj i v beznych kamennych vetsich kramech a na rohliku.. :)
    pouzivam jako nudle proste.. :) nebo ryzi, dela se i ryzovy tvar
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    V Tamda foods v Sape maj tyhle testoviny za 35. Mela jsem jeste tagliatelle. Zkusila jsem to poprve a za me uplne super. Strasne jsem se toho bala, zbytecne. Ten nalev je nechutnej, takze hodne proprachuju. Zatim prihazuju do vselijakejch indickejch nebo thajskejch smesi, chystam se taky na pho.

    Jak je jeste upravujete? Krom pouziti misto ryzovych nudli?

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CORNELA: Se neomlouvej, já té věci tak říkám a proháním ju kafemlejnkem, přijde mi pak líp smontovaná s ostatníma surovinama.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CORNELA: To psí lilium meleš? Nemletý mi vrže v zubech. :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CORNELA: vypadaj dobre
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak nasla sem "kus" receptu
    4 vejce
    4 lzice psylia
    100 - 200 g nastrouhaneho syra
    sul, kmin

    bohuzel tam nemam to peceni :( ja to vzdycky naskrabu na kus papiru, ze to pak prepisu do receptare a uz to tam nikdy neprepisu... prasek do peciva tam asi puvodne nebyl, ale kdyz se ho tam trocha vrzne, nic to zkazit nemuze, naopak to aspon de pak rozkrojit napul :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z LC pečiva už dělám jen lněné toasty od Grusovky, přidávám chlebové koření. Když je dobře vysuším na suchary, pak je beru na cesty, nechytají plíseň.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    POZITRON: takze uvitam pripomenuti jak se to pece:)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    POZITRON: super. ja prave mam dojem ze psylium, syr, vejce, sul a cca 20 min na 180? nevim, dlouho sem to nepekla:(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KRISKA: ne, od Cornely, ale smazala se. uz dobry, dala jsem kyprici prasek od oka a v pohode. totiz kdyz jsem to kydla na plech, byly to takovy placky, ale behem peceni nabehly do tvaru bulek. :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    POZITRON: kecam, cornela a jaro 2019:D podivam se doma, jetsli ho nemam na pc...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ten, na který reaguju? Placka :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    POZITRON: hm, to byl recept od kochanska? zkusim to najit:D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak nic, dopadlo to dobre. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KRISKA: nemas nekde v pameti nahodou kompletni recept? kyprici prasek tam nebyl? pripadne kolik? na kolik stupnu se to peklo? ja uz si to nepamatuju.
    delala jsem to ted po pameti a nevim, no, jsou v troube, kyprici prasek jsem tam dala od oka, ale vypada to zatim trochu divne. :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DJFRACTAL: no a taky třeba mít připravenej MCT olej abys měl energii a jasnou hlavu.)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DJFRACTAL: Svoje pocity jsi popsal velmi barvitě, ty klepaču! :-D
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    KOCHANSKA_CH: už mi to dává smysl, když jsem zkoušel keto poprvé, byl to experiment, ani sem nevěděl co všechno jíst a tak nějak přirozeně jsem ty sacharidy vyřazoval postupně, nebylo mi zle ani jednou a nějak sem předpokládal, že jsem proti keto flu imunní.

    Teď sem věděl, že od pondělka na to skočím, tak jsem si just ty karbohydráty užíval celý víkend mnohonásobně více než normálně (zmrzliny, 2x fastfood, bonboniera, koláč a další úlety). Prostě sem si řekl, že se nacpu jak to jen pujde a užiju si ty carby dokud to jde :)

    Od pondělí přísné keto a už v úterý odpoledne těžká keto flu. Takže ponaučení mám, prostě nemá se na to jít zrazu naráz á la cold turkey. Ty mechanismy zpracování cukrů pri metabolismu se prostě splaší a člověk se cítí jak rozžvýkaný klepač na koberce přejetý parním válcem.

    Ps.: Dneska to ještě není stoprocentní, ale cítím velké zlepšení.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DJFRACTAL: Keto chřipka jak vyšitá. Doporučuje se hodně pít a solit. Přejde.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Zdravím jako úplný neználek. Držel jsem keto před rokem, něco málo přes jeden měsíc. Účel to splnilo, byl jsem velmi spokojen. Neměl jsem s dietou nějaký velký problém. Jediné co mi vadilo bylo vyloučení brambor a rýže, no a taky na absenci chleba jsem si chvili zvykal. Zpočátku to bylo spíše low carb, pak asi tři týdny v ketóze. Žádné nepříjemné pocity, zařazování sacharidů pak velmi pozvolna. Příjem proteinů jsem měl vždy přes limit, to nešlo uhlídat, ale zase sem byl hodně v terénu, sportoval, běhal...

    Po dovolené a nezřízeném jídle a pití v červenci jsem se teď v pondělí zase do keta pustil. Chtěl bych to držet tak na cca 4 týdny, potom masadím takový ošizený lowcarb, že to nebudu ani moc počítat, jen vynechám ty největší cukrbomby (všecky cukrovinky, fasfoody a slazené produkty, pečivo max jednou denně apod.)

    Ale ten můj stav teď. Jak spráskaný pes. Celkově jak po nějakém otřesu, podobný pocit jako u gastroenteritidy. Studený pot. Už dvakrát jsem si musel vzít brufen na bolehlav, během 4 dnů. Únava. Celkově out of energy. Včera jsem si musel lehnout 2x během dne. Nešlo se mě pořádně dokopat do práce, až dneska jsem konečně něco vyhotovil. Budím se v noci (dneska ve 4, předtím ve 3, v úterý ve 2 ráno).

    Zní to jako ta keto flu? Měl někdo podobné pocity?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam