Nazdar ve spolek... Na začátek se představím.
Mám krevní skupinu nula plus.
Jsem chudokrevná a celoživotně mám nízký tlak.
Mám zrychlený metabolismus. Když mi bylo kolem 20, omdlívala jsem. Doktor nařídil hodně pít a jíst každé 4h. (po 6h. bez jídla jsem padala). Dnes mám stejnou váhu jako tenkrát a už neomdlívám.
Když přijde stres a nebo deprese, mám tendence ztrácet na váze.
---
Maso miluju a nemohu bez něho žít! Bohužel poslední roky si musím hodně vybírat kvalitní zdroje a vůbec to není lehké.
SPIRITMEDITATOR:Nemohu než reagovat: ne, dobré maso opravdu není levné!!!
Už několik let nejím kuřecí. Nechutná mi, nelíbí se mi na talíři (bílá hmota hadr) a moc dobře si pamatuji, jak má správné kuře či slepice chutnat (rodiče je mají dodnes).
Ryby, vepřové, hovězí, jehněčí, ... to všechno stále jím, protože mi to chutná a chybělo by mi to.
Co ale nežeru vůbec jsou luštěniny. Snad jedinou výjimkou je sezónní hrášek přímo z lusků, jinak nic co je moučnatá kulička do pusy nevezmu. Vegetariáni nechápou, že mohu žít bez luštěnin a tvrdí mi, že lžu. Ne nelžu! Jím kukuřici a to není luštěnina a občas jako přílohu fazolové lusky, ve kterých nejsou zrnka.
Zdravíčko slouží poměrně dobře. Jsem živoucím důkazem, že i bez luštěnin to jde a nestrádám.
A co se týče dětí vegetariánů - bez rozmyslu souhlasím s
FIONORem
Upírat dětem maso není fér. Chápu proč jim maminky nedávají cukrovinky, kořeněná a smažená jídla, coca colu - to všechno má důvod, ale maso není strašák, který by jim ublížil na zdraví. Nehledě na fakt, že málokdo z nás vyrůstal v době, kdy by děti nejedly maso a jací jsme dnes?? Relativně zdraví. Nedovedu si představit, co to pro dítě musí být do budoucna :c(