• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    Jeee a co jis, kdyz nejis maso? Jeee a co jis ty? Jenom maso? Zamysleme se trochu, proc jime maso? Mozna zvyk, mozna zastaraly nazor, (dnes jiz doktory bez ega vyvracen) ze je zdravy a dokonce potrebny, mozna domnenka, ze nam chutna samo o sobe, mozna nemame moc na vyber, kdyz prijdeme do restaurace, kde z dvou stovek jidel, jsou tri vegetariansky a mezi nimi je salat s kurecim masem, nebo smazeny file. Mozna mame v hlave ulozeno ze to je bezny od praveku a proto je to spravny. Mozna od mala nam je nuceno(diky zastaralemu nazoru) vic nez jakekoliv jine jidlo.... viz "aspon to masicko snez, brambory a zeleninu muzes nechat" mozna protoze je levnejsi nez syr nebo zelenina a mozna ......??? Myslim ze je na case v roce 2013(rok transformace, nebo velkych zmen) prehodnotit, nebo uz konecne aspon vyhodnotit situaci a zamyslet se nad skutecnym vyznamem masa a predevsim na zpusobu jakym to maso ziskavame a hlavne jestli nam vic "dava" nebo "bere". Jestli je pestrejsi strava typu: "maso na milion zpusobu" nebo "milion kombinaci a zpusobu pripravy veskere rostlinne stravy" atd.
    rozbalit záhlaví
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    KRAFTY: ale no tak - začnu se červenat ;c)

    Drazí, mějte se, já jdu sázet česnek - je na něj nejvyšší čas.
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: kliiid. Ptricie je nahodou velmi chytra ,mila a sikovna slecna. jedna z mala pratel, ktere mam a velmi si ji vazim... tohle neni potreba :) pojdme diskutovat, ne se hasterit... ;)
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    OTZ: nemyslím
    mluví ze mě zkušenost - z vás knihy a internet - no tak to se nedomluvíme.
    OTZ
    OTZ --- ---
    PATRICIE_: promin ale pokud nevis jak a proc co funguje, z ceho se potrava sklada a jak se v tele rozklada, tvoje dohady jsou spis smesny. polivka nebo bageta proste nehrajou pro nasledujici traveni uplne stejnou roli jako kus neceho cerstvyho, takze jenom o "prachobycejny predkrm" nejde. to bys stejne tak mohla snist kus dreva nebo hrst hliny, nemyslis?
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: mno..v zimě... tady v evrope sezenes normalne ty enzymy v krabicce a muzes je bud dat primo do jidla, nebo pred jidlem, ale já osobně nemám rád pohled na tablety. zkus na zimu ovoce a zeleninu lyofilizovat...to funguje uzasne....dekujeme NASA za tento napad :)
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    KRAFTY: servery Googlu vem čert. Podstatné je, aby tyto krámky s kvalitní stravou nevymřely a udržely se pro ty, kterým není lhostejné, co jimi projde. A na tom se shodnem, hm? Docela dobře tomu pomáhá např. Roman Vaněk.


    FIONOR: OTZ:
    Sečtělý Krafty mluví o nějakých enzymech... Já ze zkušenosti vím, že jakékoli minijídlo na navnazení žaludku, když má člověk hlad a plánuje se pořádně najíst, prostě žaludku pomůže. Možná že je zelenina lepší, nevím, já to zjistila na bagetkách a na polévce.
    Hele nebuď tak afektovanej - není to potřeba - nikdo na tebe neútočí, nebo jo?
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: jj..ted jeste vyresit jak to delat v zime, kdy je cerstvyho O+Z nedostatek, jestli treba pomuze i fermentovanej vyrobek. i kdyz to sem nepatri
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: to Ti přesně nepovím, to bych vařil z vody. ale víš jak to s těmito věcmi je...zkoušej, experimentuj a uvidíš. :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    nicmene myslim ze zaludek se da na jidlo pripravit treba i aperitivem:)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: tak normalni porce obeda kolem 300g, treba
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    PATRICIE_: na to používám polévku :)
    ta navíc i zasytí, takže toho pak nesním tolik...
    OTZ
    OTZ --- ---
    PATRICIE_: jenze ty tvoje bagetky nemaj s nejakou zivou stravou, o kterou tady jde, nic spolecnyho.
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: :-D jo, to mi jde ... zalezi na tom, kolik bude te zbyle stravy...
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: jen klidne dal idiotsky provokuj, me to zajima:) staci treba jedno jablko?
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    FIONOR: nóóóó, já bych tak zaujatá nebyla. Takové ty minibagetky s bylinkovým máslem při objednání v pizzérii dokážou opravdu navnadit žaludek na to, že přijde např. za půl hodiny velkooběd. V případě, že se jde člověk najíst hladový to opravdu pomůže žaludku lépe zpracovávat. Neříkala bych tomu trávicí enzymy, ale prachobyčejný předkrm a to věděly už naše babičky.
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: tak to právě vhodné neni, ale tam jsou duvody uz v nasi strevni peristaltice. protoze moje nazory se tu setkavaji spise s negativni reakci, radeji uz sem nic moc cpat nebudu :)
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    FIONOR: nic Ti necpu...testoval jsem na sobě. Dělej si co chceš ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: aha, ja to jim vetsinou s jidlem dohromady:)
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    KRAFTY: to jsi proboha četl zase na nějakém „odborném“ blogu?
    Každá nová potravina je nezvyk - když jsem poprvé ochutnal hmyz, bylo mi ještě druhý den zle, když jsem zkusil granátové jablko měl jsem průjem jako bič - to samé s pravým indickým kari.
    Dokonce i když piješ chemicky neošetřenou vodu ze studny, tak je velká šance, že se zesereš jako Amina, když nejsi zvyklý...

    Trávicí systém zvládne prakticky cokoliv, když má čas se adaptovat. Řeči o tom, že na něco reaguje jako na napadení jsou urban legend
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    PATRICIE_: trávu...a hodně :-D
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: ano..doporučeno sníst půl hodiny před jídlem nějakou čerstvou zeleninu, nebo ovoce... tento proces nastartuje Tvoji vlastní enzymovou fabriku bez šoku, který zažívá jen u tepelně zpracované stravy. eliminuje to například únavu po jídle, která vzniká právě šokovým přeorientováním enzymových "linek" z enzymů pohybových a kognitivních na enzymy trávicí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam