• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    A protoze je mi jasne, z s timhle pristupem tu spoustu vegetarianu naseru, rovnou si jeste prisladim. Uz jste premysleli nad ekostopou, kterou za sebou diky svemu zivotnimu stylu praktikovanemu v Evrope nechavate? Sahnete si napred do svedomi, pak do policek a podivejte se kolik tam mate importovanych potravin...od kesu orechu, pres pole sojy, ryzi a dyne hokaido k cerealiim vyrobenych certvikde.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    OTZ: Jinak praktikovat vychodni mirumilovna nabozenstvi ve stredni evrope je ryze slunickova zalezitost. Nic proti tomu, ale nabozenstvi maji v sobe zakodovane mechanismy jejichz prakticnost hrube podleha regionu sveho zniku a jine stravovaci navyky najdes v zemich s minimem pastvin a teplotami ke triceti °C vetsinu roku a jine v mirnem klimatickem pasu, tedy prelozeno, pro indaky bylo vegetarianstvi staleti prostredkem k preziti a nabozenstvi cestou, evropan krz minula stoleti pokud by byl prilis gay na to zabit slepic, jeho rodokmen by asi daleko nesahal.
    Vegetarianstvi s odkazem na vychodni viru je v stredni evrope a dnesni dobe praktikovatelne (a praktikovane) jen diky blahobytu ktery tu panuje a rozmazlenosti obyvatel.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    OTZ: Pořád nechápu, jak jsi do toho vměstnal buddhismus. KOCHANSKIT mluví o velkochovech, já v reakci na to o možnosti malochovu aneb možnosti vypěstovat si morálně koscher živočišný produkt sám.
    Mezi živočišné produkty patří i mléko nebo vejce. Slepice snese x vajec, které shnijou, když je nespotřebuješ. Podojíš-li krávu doma chovanou, dost jí tim ulevíš. Nemusíš si tyhle věci odpírat, není to nijak vázané na utrpení zvířete.
    OTZ
    OTZ --- ---
    OTZ:

    Ok, a budete jíst shnilé maso. Proč jíst shnilé maso?
    Je to pro-biotické. Polovina mého problému s mým trávením byl vlastně jen nedostatek enzymů. Moje tělo prostě neprodukuje dostatek enzymů na trávení škrobnatých potravin. Takže pro-biotické bakterie shnilé maso skutečně mi pomohl strávit jídlo.


    aha..:)
    OTZ
    OTZ --- ---
    BLOODRAT: jednim z principu ty filozofie je neublizovani. tzn. i nezabijeni.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    OTZ: Já mluvil o buddhismu? Kde, prosím?
    OTZ
    OTZ --- ---
    meanwhile in usa

    This Guy's Eaten Nothing but Raw Meat for Five Years | VICE United Kingdom
    http://www.vice.com/en_uk/read/this-guy-has-eaten-nothing-but-raw-meat-for-five-years
    OTZ
    OTZ --- ---
    nevim, co je na buddhsimu slunickovyho. ale tak je to tvoje karma..;)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    KOCHANSKIT: Nevím nic o tom, že bych si zabil 50% slípek hned po nalíhnutí, naopak, mám z nich radost a na kuřátka se chodí děti koukat. Všechno se to popelí na výběhu tak velkém, že to ani nezvládnou udupat do mlatu a šťastný život zakončí důstojně polívkou - já jim poskytuju ochranu před dravci a krmení, oni mi poskytnou nakonec to krmení. Oboustranná spokojenost.
    Jako vzdávat se živočišných produktů kvůli sluníčkové filozofii mi přijde pošahané, když člověk může žít s přírodou v symbióze.
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    PATRICIE_: já nejím ani maso 11 let a ostatní živočišné produkty necelé 3 roky... Konečně mi došlo, že všechna zvířata skončí na jatkách bez rozdílu, jenom u těch mléčných a vaječných plemen dochází během jejich života k dalším brutálnostem (mléko: opakovaná inseminace, odebírání telete hned po narození, metabolické vyčerpání, jatka; vejce: 50% vylíhnutých kuřat je zabito hned po narození, protože se nehodí ke snášení, 99% samiček prožije život v malé kleci, jatka...)
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    BLOODRAT: no to je jedna věc a druhá, které nerozumím: proč bychom si trávení měli urychlovat a zrychlovat... Asi nechápu podstatu o čem tu Krafty mluví :c(
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    PATRICIE_: Po prohlaseni, ze na tepelne upravenou stravu reaguje lidsky imunitni system jako na vetrelce se bojim domyslet si, na jakych enzymech Krafty lita.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    KRAFTY: Chlape ty jsi ulítnul na enzymech. Vlastně vůbec nerozumím co chceš jako říci - unikají mi souvislosti. Klidně pošta...
    O enzymech jsem naposledy slyšela asi na základní škole v chemii... Wikipedia nepomohla :c/
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    A vy co nejíte maso nejíte ani vejce a mléko a nebo někdo jo???
    By mě zajímaly výsledky anketky...
    PIVOSH
    PIVOSH --- ---
    FIONOR: o sociálce nic nevím té po tom podle mě nic není a s tím lékařem měli jistý problém. Netýkalo se to nejezení masa (páč doktorka je vždy chválila jak mají zdravé děti) ale týkalo se to očkování. Rodiče nechtěli do svých dětí nic píchat, snažili se s doktorkou rozumně komunikovat, nicméně ta se nenechala odbýt a informovala je pokud na očkování nepřijdou tak uvědomí sociálku a budou problémy. Takže rodiče zvážili své možnosti a nezbylo jim než děti na očkování přivést :-(
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    SPIRITMEDITATOR: Kdybych měl děcko krmit tím, o co si řekne, tak jsou to jen hamburgry a hranolky od Mc Donald's a cukrovinky. Děti (včetně velké části dospělých) se neřídí tím, na co má chuť jejich tělo, ale tím, na čem ulpívá jejich žádostivá mysl.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SKRU: jaj :) není. Je to jakéci mycelium.
    http://www.agronavigator.cz/default.asp?ch=13&typ=1&val=15189&ids=157
    Na seznam potravinářských aditiv, kontaminantů a přirozeně se vyskytujících toxikantů, které se budou přednostně vyšetřovat Spojeným výborem expertů FAO/WHO pro potravinářská aditiva a kontaminanty (JECFA) v r. 2003 je zařazeno také nové červené potravinářské barvivo “arpink red”. Žádost o prověření jeho nezávadnosti zaslala do Codexu Alimentarius Česká republika.
    Jde o antrachinonové přírodní barvivo, analog karminové kyseliny získaný z Penicillium oxalicum var. Anneniaca (CCM 8242). Výrobcem nového barviva je ASKOLOR, spol. s r.o., Pardubice, obchodní název výrobku je “ARPINK RED”.
    SKRU
    SKRU --- ---
    SHEALA: to barveni neni repa
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    SHEALA: děkuju :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KRAFTY: robi je z obilovin. Moje matka kdysi dávno měla v tý firmě podíl. Je dobrý, barvený červenou řepou, to ochucený jím často... zse je to ochucený cibulé a nějakejma bylinama. (Pokud nezměninili recept)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam