OTZ:
neminil jsem zrovna kopani do vepriku, ale treba drzeni jich vetsinu zivota v minimalnim prostoru v kleci a ve vlastnich vykalech. to je asi radove horsi muceni nez to kopnuti.
Viděl jsi někdy volně puštěný prase naživo? Co si pamatuju já, tak sotva se otevřely dveře do chlíva, tak vyrazilo ven a šup do hnoje, kde se rochnilo jedna radost. Taky běhalo po dvoře a žralo slepičince ;)
logickou vadu na krase si strc nekam, myslis, ze kdyby je necpali antibiotikama apod., byli by ty zviratka, co se maj tak hrozne moc dobre, uplne zdravy? naivko..
Ne, ne, ne, ty jsi tady karnistům (ten termín se mi začíná líbit) přál, aby zemřeli na rakovinu a další nemoci s tím, že jim přeješ totéž, co oni přejí těm [zvířatům], kteří kvůli nim [karnistům] přijdou o život. Imo je nesmysl, aby někdo něco takovýho přál svýmu jídlu, je to tedy blbost, eufemisticky řečeno.
nemyslim si, ze by se kvuli lecbe cukrovky musely zabijet zvirata, jiste existujou i alternativy
Kvůli léčbě cukrovky rozhodně nikdo zvířata zabíjet nebude. Jedině tak v laboratoři. Nicméně je fakt, že pokud má diabetik kvalitně žít, potřebuje makroživiny stejně jako všechna ostatní zvířata. Háček je v tom, že potraviny, kterými vegetarián nahrazuje maso, jsou pro diabetika nevhodné a potencionálně život ohrožující. Nebudu zabíhat do detailů, ale například obilniny způsobují rozkolísání hladiny cukru v krvi, což je přesný opak toho, čeho je třeba docílit, a co následně vede ke stavům hyper či hypoglykemie (vysoký či nízký cukr). Viděl jsem tyhle příhody nesčetněkrát a díky tomu i takové libovky, jako je třeba zavádění intraoseální infuze do kostní dřeně.
porid si prasatko a pak neco mluv
Mazlíčky si přece člověk nepořizuje proto, aby je snědl. Možná kdyby došlo na nejhorší :)
ECLECTICA: Jasně, já tu studii četl. Neříkám, že nefunguje, ale že by to mohlo fungovat ještě lépe. Ergo, eliminace masa a živočišných výrobků ze stravy není tím faktorem, který stojí za zlepšením - korelace != příčina.
WANAH:
Ad 1: Chápu. Asi nemám co bych k tomu dodal.
Ad 2: Spíš co kdyby :) Nevím jestli je to pozdě, nikdo se do toho nehrne, pokud to není třeba.
Ad 3: S tím souhlasím. Spousta lidí si to bohužel myslí, takže porážku by měl vidět každý, aby věděl, odkud se maso bere. Myslím klasickou vesnickou zabijačku nebo tak něco. Záběry z jatek jsou tady oblíbený, ale vytržený z kontextu.