• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SKRU: Spíš očekáváš, že ti to v lepším případě odkejve, v horším to jednoduše akceptuje.

    SKRU: Nj, tak pokud je pro tebe vesničan ten, kdo má za barákem králíkárnu 3×2 kotce, dva záhony se zeleninou a foliák s rajčatama, tak ten se uživí leda tak sám :D
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    ECLECTICA: Na to ale samozrejme mas pravo. Stejne jako mas pravo verit v co chces. Ale tvoje pravo, tvoje mocna ruka konci tam, kde zacina moje brada. Takze v poradku, mej si zahradku, kupuj si co chces, klidne se dej na Druidismus nebo Fotosyntetizuj , ale tvoje pravo na zeleni konci v momente kdy po me hodis kvetak se slovy ze jsem vrah zvirat ... protoze jsem si na obed dal mrtve zviratko.

    Chapeme se ?
    SKRU
    SKRU --- ---
    PATRICIE_: tenhleten romantickej sobestacnej vesnican jak z 19. stoleti, to je nejaka ikonicka figura, o ktery dost slycham, ale v zivote sem zadnyho nevidel.
    pulka nasi familije sou bejvaly jezedaci, cast dela na svym tedka a cast neco jinyho, ale chodej normalne do kramu pro maso, protoze - a ted prosim pozor! - pri soucasnejch stravovacich navycich by nebyli schopny ty naroky z vlastni produkce pokrejt. a to si myslim plati pro 95% zemedelcu a ne, nebudu hledat studie a tabulky.
    takze je to sice hezky, zastavat se babicky s kralikarnou, ale sotva by se babka obesla bez masnyho pultu v krame...
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    Asi je to moralne obhajitelnejsi a z pohledu harmonie a altruizmu je to celkem v poradku..(ale to prave nerozhoduju ja, ja si to nedovolim teda narozdil od vas) jinak se ty slepice , nebo kravy muzete pokusit zeptat, nebo od ni jinym zpusobem vycitit jestli ji to vadi.... navic na tom budete mit prilozenou loveckou praci a tudiz si to vic zaslouzite, nez jako pokrytec co dostava zabaleny prsicka po pul kilech ocisteny nastrikany aby to tak nesmrdelo a nadopovany srackama aby se to dalo sporadat......podilel jste se na tom tak budiz(v tu chvili se budou zabijet zvirata v milionkrat mensim meritku a dostanou dustojnej prirozenej zivot-pro me za me, ja tomu nefandim, ale je to prirozeny)
    Kdo rekl ze jim soju??
    Myslite ze plati pravidlo: kdo neji maso=ji soju :)
    Prave proto! Ja treba zastavam mnohem vice teorii malych farmicek vcetne zvirat, nez velkoprodukce zeleniny a soji!
    Jak rikam za sebe OPET i tuto diskuzu nejsem striktnim vegetarianem!
    Mnohem radeji budu, kdyz bude mit "kazda" rodina malou farmicku vcetne zviratek a bude jist maso, nez kdyz nebude mit nic a bude si kupovat zeleninu pestovanou chemicky, nebo soju z velkoprodukcea , ale nebude jist maso(o to aby vam nekdo vzal maso si myslim nikomu nejde pokud to neni z jeho strany nejaka póza "vegetariana"- eko cloveka nebo cokoliv jinyho).
    To jak uz jsem zminoval spolu primo souvisi.... "vegetarianstvi" s vybiranim si produktu pestovanych na "domacich" farmach vypestovanych bez jakychkoliv aditiv a celkove ekologicky odpovednym chovani(tridenim odpadu,neznecistovani prirody, atd.)
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    ECLECTICA: Jenze, ac neprimo, zabijis ty zvirata tez, protoze nakupujes od velkopestitelu. (jestli mas na veskere sve jidlo alternativni zdroje, omlouvam se)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PATRICIE_: já se prostě nedokážu přenést přes to, že zabít zvíře, abych ho snědla, mám-li možnost najíst se jinak, je špatné.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    BARRACUS: ano - přesně tak to také vidím.

    Být v opozici s masojedlíky, neargumentuji tím, že jsou to vrazi a tyrani...
    Ono by to tu vypadalo úplně jinak, kdyby si lidé měli zvíře ulovit, zabít, vykuchat, naporcovat a nějakým způsobem skladovat pro snědení. Ono by těch veg*nů přibylo - ne že ne!

    Já vidím jako jediný varovný problém velkochovy, velkojatka a vůbec velkobyznys pro prachy, potažmo mikroténové balíčky masa v obchoďáku kdykoliv k mání.

    Proč ale odsuzovat vesničana, který je co se masa týče samostatný - to prostě nechápu a asi nikdy nepochopím :c(

    Vy veg*ni jste fakt tak militantní, že neděláte žádné výjimky? Prostě žere maso nežere maso - a co jít trošku po zdroji??

    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    ECLECTICA: prosimte, precti si znova, co jsem psal. to je totiz presne ono. jediny zpusob,jak to delat spravne je mit svoji louku a na ni kravu,ktera si spokojene zije a pole, kde spokojene roste soja.

    proc porad do toho tahas velkochovy? kde je obhajuju? nikde.
    SKRU
    SKRU --- ---
    ICEMAN8241: no aspon jako prumerne inteligentni clovek a ne jako maly dite nebo obecni idiot:)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BARRACUS: tu si můžu pěstovat tam, kde se dneska pěstují plodiny pro zvířata žijící ve velkochovech -a ještě mi spousta půdy zůstane na lesy, louky apod.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    BARRACUS: tady to fakt lita, eticka rovina, vyzivova rovina, vsehomir ...
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    ECLECTICA: Nemuzu, protoze tam chces pestovat soju.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SKRU: Jak jinak si představuješ, že na to průměrně inteligentní člověk bude reagovat? Už jsem to tady psal přinejmenším desetkrát, takže po jedenácté: pokud řekneš, že nejíš maso z etických důvodů, je to pro mě bez připomínek přijatelný postoj. Tečka. Zlom nastává ve chvíli, kdy se začneš ohánět zdravím na základě mylných předpokladů a zbožných přání.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    YARRDESH: ano, ignorovat to by bylo pokrytectvi, stejne jako je pokrytectvi neochota si priznat,ze clovek je v rozporu s prirodou,at uz zere cokoli. cela historie lidstva je zalozena na omezovani prirody
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BARRACUS: vždyť ty krávy můžeš nechat v klidu dožít...
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    ECLECTICA: pouziju logiku,ktera zde zazniva od nekterych lidi. Dyt ta krava ma prece taky pravo na svuj zivot, ne? proc bych ji mel vzit tu louku a vysadit tam kytky?
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    BARRACUS: pokrytectvi je ignorovat nepomer, kolik ty zvere zemre pri pestovani soji a kolik pri pestovani na maso. a ignorovat fakt, ze vetsina ty soji se pestuje pro hospodarska zvirata, resp. cimpak se ta zvirata asi zivi a pomyslet na to, ze pri vykrmu masa se popravi mnohem vice rostlin, nez pri jejich prime spotrebe.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    YARRDESH: Jo a ja urcite netvrdim,ze nikomu neublizuju. To si pro sebe vyhrazuji zcela nespravne nemasozravci v domneni,ze zemedelstvi zviratum neublizuje.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BARRACUS: jak jsem ti psala v poště: k tomu, abys vyživil krávu, potřebuješ daleko větší prostor, než kdybys vysadil plodiny přímo pro člověka. Tudíž je potřeba sklidit větší plochu, což se rovná víc zabitých živočichů.
    SKRU
    SKRU --- ---
    YARRDESH: " je obtizne rozumet aroganci a pokrytectvi nekterych konzumentu masa, se kterou hlasaji, ze jeho pojidani nikomu neskodi, zatimco poukazovani na opak je dle nich netolerance a pokrytectvi a zasah do svobody, zatimco fakticky je jedeni masa aktivni podileni se na vyvrazdovani zivych, zotrocenych bytosti." si pridam do infa:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam