• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    SKRU
    SKRU --- ---
    ICEMAN8241: na webu Mayo Clinic
    Digestion: How long does it take? - MayoClinic.com
    http://www.mayoclinic.com/health/digestive-system/an00896


    SYLVAEN: vitej zpatky!
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    PATRICIE_: Otázky jsem kladl také. Se stejným výsledkem, který nakonec vyústil v mou zbytečnou snahu zjistit odkud jsou čerpány nesmysly které mi někdo předkládá jako dogma. A tahle snaha se ukázala také jako zbytečná, pročež jsem svou účast v diskusi ukončil. Nemám potřebu se dál ztrapňovat výměnou příspěvků které nikam nevedou, už tak to bylo dost hloupé a otravné. Je mi líto pokud tě to otravovalo, jen mi trochu déle trvalo než jsem pochopil že to nemá význam.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SKRU: Už se ani neptám, kde sis vycucal těch 53 hodin :D
    SKRU
    SKRU --- ---
    ICEMAN8241: tuk je zpracovan z 97%, pokud na to ma dostatek casu, o to tu bezi, o ten cas v zazivacim traktu, boha jeho uz, ne o nejakej experiment in vitro.
    jednoznacne trva traveni tuku nejdyl a pokud tebou porce masa projde ze dne na den, nevytravil jsi si z nej vse, co bylo mozne. urcite ne tech tvych 97% obsahu tuku. staci se podivat, jak je to hovno mastny. prumerna doba traveni je 53 hodin, asi se to tam nevali jen tak, ale telo si z toho neco bere zejo.


    SYLVAEN:uz ses jednou loucil a sliboval, delas si akorat z huby trhaci kalendar. zadnou iniciativu nedrzim, ucastnim se tu stejne, jako kdokoliv ostatni, ale na rozdil od tebe nemam potrebu vyvolat nesmyslny spor a pak se v nem opakovane prohlasovat za viteze a odchazet a zase se vracet.
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    PATRICIE_:
    SYLVAEN:

    Myslel jsem na vas Bojovici svetla, kdyz jsem si vcera daval Krivoklatskeho divocaka na bramborovem dortiku omotanem grilovanou slaninkou se sipkama a k tomu kyblik Plznicky ...
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    SYLVAEN: jak malej Jarda když mu Pepíček rozšlapal bábovičku na písečku... Jako dopracovali jste si to až sem sami a mě to připadá jak remíza dvou bezzubých v pojídání starého chleba...

    Já alespoň pokládala otázky, na které mi ale nikdo nechtěl dávat odpovědi :c(
    Také si dám pohov. Krafty se svými enzymy také zmizel jak pára nad hrncem :c/
    Téma začíná být dost vyčerpané...
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    Po dvou dnech diskuse vidím že opravdu není způsob jak s místním osazenstvem rozumně promluvit a dobrat se nějakého civilizovaného závěru. Zvláště pak protože iniciativu na opačné straně přebral SKRU, jehož způsob diskuse se omezuje na plácání nesmyslů a odmítání všeho ostatního.

    Blíží se víkend a proto si nehodlám kazit nadcházející dny volna a dovolenou. KONDIK mě už upozornil že snažit se o proniknutí tou tlustou hroší kůží která se stala místní obranou a přimět SKRU aby se zamyslel nad fakty je boj s větrnými mlýny. A má pravdu.

    Pročež končím s debatou. Je mi jasné že to SKRU bude považovat za své vítězství, ale přejme mu to. Když někdo tráví maso 72 hodin, tak potřebuje aspoň nějaký pocit zadostiučinění. :)

    Tedy děkuji za všechnu tu zábavu a sbohem. :)
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    KONDIK: Mas pravdu. Zbytecne vynalozena energie. :)
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    SKRU: Pšššt, neruš když mluví dospelí. :)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SKRU: Zpomalují trávení v kombinaci s jednoduchými cukry, tedy v každém jídle, kde jsou přítomny sacharidy, které jsou přednostně rozkládány na jednoduché cukry jako nejdostupnější zdroj energie. Vážně nevím, zda to děláš záměrně, ale pokud náhodou prohlásíš něco, co není pouze domněnka, tak řekneš jen polovinu a tu druhou, která se ti nehodí do krámu prostě neřekneš, anebo o té problematice nevíš tolik, kolik si myslíš.

    Navíc, kde je napsáno, že 20 hodin je málo na trávení živin, které v mase jsou? Jak jsem psal dříve, tuk je zpracován z 97%, bílkoviny pak z 90-95%, což je, světe div se, zdaleka nejvyšší efektivita trávení ze všech zdrojů. Srovnáváš to s krávou, která má trávicí trakt až 3× delší než člověk a než všechna ta tráva (v ideálním případě) projde trávicím traktem, trvá to dny?
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    SKRU
    SKRU --- ---
    SYLVAEN: ne diky, chapu, ze by se ti to moc hodilo do kramu, ale ja debatuju jinak. s osobnimi narazkami jsi zacal ty, tak se nediv, ze se ti obcas dostane vlastni mediciny. pro odlehceni a abys videl, ze nejsi jediny, kdo to umi.

    ICEMAN8241: nezlob se na me, ale to preci neni dukaz toho, ze probiha kdovijak rychle.
    jestlize teziste sporu nebo nesouhlasu stale lezi, jak doufam, v tvrzeni, ze pokud tebou maso projde za den, nestravil jsi z nej vse, co jsi mohl, tak jak s tim souvisi udaj, kdy zacina traveni tuku? vsechny zdroje pisou, ze tuky traveni zpomalujou a pokud je tedy horni hodnota delky traveni 72 hodin, sotva si muzes z toho masa za "den" (jakej den vlastne? v poledne obed a rano na velkou? to neni ani 20 hodin..)vytahnout vsechno.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    SKRU: Už jsi dospěl tak daleko že nedokážeš reagovat jinak než hulvátstvím? Prosím, pokračuj dál.. v rámci věcné diskuse bys nás ještě jednou mohl všechny nařknout z vymýšlení si, z toho že nemáme svá tvrzení podložená, a pak bys mohl pokračovat už jen prostými nadávkami. :)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SKRU: Meh, sorry, to bylo v jiném článku, každopádně proces rozkladu tuků na jednoduché mastné kyseliny začíná 10-15 minut po pozření.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    SKRU: Nečetl, nezajímá se, nezná, neví, neumí, nerozumí, nemá čas, a tak dále. :) Ale své falešné představy bude bránit do skonání světa. :)
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    SKRU: Plácej dál, tvé nesmyslné výplody začínají být čím dál tím zábavnější.
    SKRU
    SKRU --- ---
    ICEMAN8241: hele, necet.

    zaprve jsem v praci a nemuzu cist vsechno, za druhe na tom webu AJCN se jedna o nejakej experiment, jehoz cilem je zjistit vztah mezi velikosti tukove castice a jejim stravenim, esli to chapu spravne, to nema se soucasnym "sporem" nic spolecneho. asi ti dalo dost prace to najit, ale cist to nebudu, je to tak odborne, ze bych tomu sotva rozumel i cesky.

    dale sam pises "Stravitelnost tuků je po rozkladu za pomoci enzymů na jednoduché mastné kyseliny 97 %. Doporučuju článek na Body Recomposition, kde se mj. dočteš i o efektivitě získávání bílkovin z živočišných a rostlinných zdrojů ;)". tam neni nic o case, ani v citatu, ani na tom popwebu.


    jinak soucasny stav debaty bych pripodobnil k tomu, ze bych rekl, ze tuha a diamant je chemicky to same, jen na to pusobil rozdilny tlak a Syflen by me tu napadal "takze ty tvrdis, ze kdyz zmacknu tuhu dostatecne velkou silou, tak dostanu diamant" nebo podobny nesmysly.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SKRU: O tom čase se v těch článcích rovněž píše, což určitě víš, jelikož jsi je četl.

    Mimochodem, web The American Journal of Clinical Nutrition, tj. publikace založené v roce 1938 je u tebe pop fitness?




    KONDIK
    KONDIK --- ---
    BARRACUS: Smrt sackum ! Svobodu GUMOVYM medvidkum !
    SKRU
    SKRU --- ---
    ICEMAN8241:no to jiste, ale ten proces potrebujes svuj cas, vime? a tady se opet budu opakovat jako kolovratek, anebo ne, najdi si moje puvodni tvrzeni sam, bude to uzitecne, Syflen to tu uz rozpatlal tak, ze neskodi si ho precist v puvodnim zneni, co jsem vlastne skutecne napsal.
    A opakuji - vyzadovat od druhych vedecky pristup s citacemi a zdroji a pak linkovat pop fitness web urcite neni zametani pred vlastnim prahem:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam