• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    BIOpotraviny= podvod? nebo kvalitni potraviny?

    na toto téma jsem dal založit diskuzi, můžete hlasovat o její založení :)

    ALUCARD153:
    KONZUM23:
    FIONOR:
    JVCNC:
    ICEMAN8241:
    BARRACUS:
    PATRICIE_:
    SHEALA:


    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    ATOMOUSEK: promiň, nepřečetl jsem si od Tebe všechno, ale víš třeba, že houby mají také nervovou soustavu?
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Tady se člověk vždycky pobaví a poučí. Každopádně už chápu další skupinu vegetariánů, při představě výkrmu prasete sojou po léta, bych asi taky radši žrala jenom zeleninu (soju ne tu nerada). Jediný co nechápu, co je dneska těžkýho na tom si něco o domácím chovu zvěře najít nebo se zeptat babičky/tetičky.
    A pokud někdo nevidí rozdíl mezi vejcem od slepice z klece a na volno, doporučuju návštěvu očního a smířit se s absencí některých chuťových buněk nebo změnit dodavatele vajec.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ALUCARD153: Jo tak to nevim, já snídani prostě na sladko a večeři nějak nemám v rozvrhu, tak nemohu posoudit, nakolik je to real. Ale myslim že kdyby byl fakt zájem o takový kvanta masa, tak by se to prostě vyrobilo za každou cenu (i kdyby se měli z nějaký země vystěhovat hladovějící obyvatelé ať si jdou hladovět někam jinam a měla se tam pěstovat zvířata).
    Nedávno sem čučel na pořad o bushmeatu, jak ve velkym tahaj do anglie za uprchlíkama z afriky jejich tradiční maso(zajímavý, dycky sem četl že jim to tam vybíjej a žerou bledé tváře a ta se nějak v dokumentu nevyskytovala mimo redakora ani jedna, a po tom mase šíleli, protože věřili že je to zázrak na potenci, což je konečně logický, dost z nich potence+rozmnožování se živí) a docela to vypadalo, že za nějakou dobu to v tý africe vybushmeatujou (opice atd.), tak tam taky bude brzo taky volno. A byla to prostě hrůza, kde jsou časy kdy se horovalo proti bílým lovcům, tohle bylo genocida hadr.
    Vo těch vejcích ani jinak nemluvim o nás co přece jen jídlo řešíme, ale o řadovym pitomci, kterej takový hnusy jako ty kolegovo produkty z pocitu jak je to in kupuje, aniž by u toho přemejšlel a zkoumal :-)
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    MANFRED: No stejně si to ale nemyslím, ani po tom cos viděl spoustu volné plochy. Aby bylo jasné: bavím se stejně jako vy výše o volném super chovu, když všichni žerou maso 3x denně.
    Proč vůbec má někdo potřebu žrát maso 3x denně?
    Nevím, já si myslím, že ten rozdíl poznám, protože je mám rád takřka syrová a neorientuju se jen podle barvy žloutku. To že se ze všema těma značkama šmelí je bohužel smutný fakt, bohužel nemám co s tím udělat, ale jak sám píšeš není to jen bio samotné, ale i slovo z vesnice, či domácí.
    A Eclectica to poznamenala pouze, protože si tím Fionor snažil něco dokázat.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ECLECTICA: :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MANFRED: Jistěže není.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ALUCARD153: Tak planeta by to přežila,eště je spousta nevyužitý rozlohy, teda aspoň co tak chodim okolim, je tady vlastně tak 50% zarostlý rozlohy, popadaný kravíny a prasečáky, protože všechno se valí z Polska a za výkupní ceny to dělat ani moc nejde.
    Ale jak se pomalu rozjížděj akce typu takový malý JZD sdružující pár chovatelů který maj vlastní prodej tak to jde, ale ceny holt nejsou ala poland.
    Ono to masožroutství bylo nutný, různý náhrady a náhražky nevedli a je fakt je rozdíl bejt rekreační sportovec apod. a makat natvrdo rukama, měl jsem možnost zemědělce typu ručo fučo od slunka do slunka zkusit několikrát za život(a ne jako na víkend) a to tempo jakym sem žral bylo teda dost enormní, stejně jako když sem zkoušel dřevorubce nemotorového typu případně vykládku vagonů se solí lopatou.
    ALUCARD153: No nevim, zmiňovanej kolega to pěstuje namačkaný v malym výběhu, pere do toho granule do kterejch cpe barvivo a prodává to jako superbio, ono většina lidí to stejně moc nepozná, hlavní je tam ten dojem jak je to z vesnice(úmyslně málo uklízí aby to bylo dost posraný).
    ECLECTICA: Doufám že argument není že když je na to alergie, je to špatný?
    No nevim mám alergii na mentol,penicilin a parfemy a eště mne nenapadlo že by to bylo nějaký znamení toho že hašlerky a penicilin a libé zápachy jsou nějakým dílem ďábla a měl bych lidi přesvědčovat ať to nežerou nebo neužívaj.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    "bio z obchodů" o tom nikde nepadla ani řeč, i když zrovna u těch vajíček je ten rozdíl dost cítit (samozřejmě, že je dědina lepší). Hlavně že se můžeš cítit jako chlapák, žes to těm hipíkům natřel.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    JVCNC: bio z obchodů je placebo pro hipíky
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    FIONOR: mozna bio jsou stejna jen drazsi nez bezne veljce, ja mam vejce z vesnice od souseda a nezanedbatelny rozdil tam je pomerne znatelny. Nevim ale jak bio z obchodaku, ty jsem nikdy nemel
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ECLECTICA: zatím jsem neslyšel o jediném výskytu takové alergie
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    YARRDESH: you don't get it, do you?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FIONOR: alergie může být z proncipu samozřejmě i na různé druhy mas.
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    FIONOR: ocividne jsi urazil sam sebe, predstava, ze pred par lety se vsichni zvladali starat o prasata, ac ve mestech ci obecne v jinych kastach, nez zemedelci, to zvladal malokdo, je dehonestujici sama o sobe :) vedle studia o existenci mest bych doporucil napriklad uterni vecery uvah nad tim, proc vlastne nekoho urazis a jak to pak casto dopada.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    To je právě to o co tu jde. Když se tady zkoušel nějaký vegeš ohánět etikou, či ekologií, tak pořád pastvinky, sluníčka, motýlci a na konec se dostaneme ke klecovým chovům a masu z druhého konce světa :D
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    FIONOR: Mluv o plemeni prosím.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ALUCARD153: kdybych poznal rozdíl, tak ano, ale třeba vejce z volných chovů chutnají stejně jako z klece, jen jsou dražší
    ale je fakt, že za dovoz hovězího z Argentiny si priplatim - ale imho je to spíš o odrůdě než o péči
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    YARRDESH: když tě očividně urazím, zacneš přednášet o Římě?

    a mimochodem, oprosti se od prasat - to vyl vždy trochu luxus, protože kromě masa není nijak užitečné
    malá zvířata (slepice, králíci) nebo velká užitná (krávy, ovce, koně) jsou zajímavější, protože je nemusíš sníst hned, abys měl užitek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam