GORG: No nevim, já když sem chtěl nasrat, nabízel sem "zajdem tam a co k jídlu ukážete, to Vám koupim", ale možný jednak je, že jídlo mužou někde dostat, no a pak upřimně nevim, ale v jejich situaci bych si taky zakoupil flašku.
Nevim, zdá se mi, že za 3500 nepronajmeš, dokonce ani tady nic, protože je v tom dycky elektrika, většinou voda a teplo no a pak taky domácí nebejvá lidumil (teda jo, než se poprvý spálí) a tak je to problém. Ale i kdyby, stejně oni z vesnice migrujou do měst, čim větší tim líp, ono na vsi nic nenasomruje, všichni se znaj, žádný kamarádi, prostě otrava.
Vesnice vypadá výborně, než se tam člověk ocitne a zjistí věci, který mu ve městě zustanou utajený. Jako třeba ouřad 15km daleko s autobusovym spojenim v 6:30 ráno a 17:00 večer, totéž třeba doktor a jiný věci, který si člověk neuvědomuje.
S dětma je to jednoduchý, co si člověk vychová, to pak má. Muže to teda svádět na strýce, po kterym je potomek hajzl, ale to je asi tak všechno. Je fakt, že nějaká dávka ve spojení se silným kopem do pozadí by možná dost rodičů, třebas jen na čas zbavila nezdárnýho potomstva s přesvědčením "když sis mne udělal, starej se o mne do smrti".
Ono na podpoře někoho, kdo by se měl a mohl sám živit ze strany rodičů, i když se to v našich krajích tak nehodnotí, není nic normálního, je to jen prostý konstatování faktu, že potomek je prostě oproti zbytku populace méně schopný, takže něco se holt nepovedlo a nepodařilo se ho stvořit soběstačného, tudíž bude někomu viset na krku.Dycky se mi líbí, když spolupracovníci líčí, jak jejich ratolesti hezky vydělávaj, bydlej u nich, všechno sluníčkový, pak se zeptám, kolik od nich dostávaj na domácnost a dycky je to klasickej mamahotel, takže bydlení, strava a péče zadarmo.Pak se hrozně diví, jak jim doma pomalu stárne potomek, neschopnej se o sebe postarat a pak najednou maj na starání potomka, jeho partnera a jejich děti a málem z toho skáčou pod trakař) Ale nenahrazoval bych neschopnost lidí vychovat normálního soběstačnýho potomka péčí ze strany státu, to jest "koukejte jakýho zmetka sem vychoval, přispějte na to abych se ho zbavil dřív než mne finančně zruinuje" už jenom proto, že dostatečně se všichni naplatíme na něj jako rodiče, až přijde doba kdy by se o něj ten potomek měl postarat, což zmetci obecně nedokážou(jak to sleduji, jede to pak v posloupnoti strčit do pečováku-převést na sebe všechen majetek-navždy zapomenout). A výchovu a výrobu pitomců který nechtěj a neuměj se o sebe postarat (což umí při vší úctě každý zvíře) bych nechal na rodičích, stát bych do toho cestou NZP netahal, i tak se jich tu potuluje víc než záhodno.
Takže bych vsadil, v případě že by se potomek nepovedl, jenom na ten kop.
A na nějakou dávku bych nečekal.
Ono ale dobře se mi to řiká, když mě se potomstvo povedlo (kdo ho správně vychoval, netušim, musel to mít sám od sebe), takže nemusim rozvažovat, na který noze si ukopnu palec.