GORG:
S korupcí se to má takhle-korupce patří a funguje úspěšně v každym režimu, teda pokud v něm nefunguje pořádně právo, no a to nefunguje nikdy a nikde na dost procent, v čechách možná za rakouska(to už nikdo nepamatuje, tak si to mužem nalhat).
Jen pár
šílenců, exhibicionistů nebo nastrčených figurek odvážných chlapíků je ochotno za takového stavu vydat se a bojem za spravedlnost ze sebe udělat práskače a psance (teda pokud nepracuje pro politickou protistranu, pak se muže stát i hrdinou..na chvíli než ho ukliděj) a udat nějakou malou rybku, dokonce se to vítá, dav chce vidět odhaleného zloděje co krade po milionech, aby zapoměl na ty co to berou po miliardách, ale ten "práskač" je jim taky silně podezřelej.
Je to blbý, už nejsem ve věku, kdy by mne něco podobnýho bavilo provádět, zkoušel jsem napravovat nespravedlnost světa za strýčka komunisty, kdy bez korupce nešly občas koupit ani vložky, to mi zážitkově na jeden život stačí. Zjistil jsem, že pořekadlo že "jen trotl strká podruhý pazouru do horký vody, má cosi do sebe".
S tim NZP a jeho spojování s bolševikama různých názvů a směrů se to má tak, že "Vypadá-li někdo jako kachna, chodí jako kachna a kváká jako kachna, je to kachna". Podařilo-li se NZP spojit profláklými hesly , propagací na stránkách s rudou hvězdou a vercajkem, krvavýma očima stoupenců při hledění na bezpracné zisky zbohatlíků, majitele nemovitostí, braním slova zisk jako sprostého výrazu (nevim, byli husiti hrdinové?), vymýšlením nejrůznějších postupů zdanění uvedených bytostí a podobným počínáním ztotožnit s ideovým směrem kam po principu patří, u odpůrců bych chybu nehledal.
I když, pravda, není pravdou že není rozdílů, bolševik typu original na oko hlásal svou bezmeznou úctu k práci a pracujícím lidem, takže jejich posouvání na druhou kolej a velebení lidí, kteří pravou hodnotu neshledávají v materiálnu, ale svobodě (ke který ale potřebujou ten NZP), to je něco novýho. A nemyslim, že by si to stoupenci NZP nepřipravili, akorát holt z toho vylezlo jímavý, místama srdceryvný povídání, který jako na vztek bohum, v ekonomice, účetnictví a podobných oborech nezabírá, což je jedna z výhod matematiky.