GORG: Tusim sme sa mierne nepochopili - dajme tomu, ze mam hobby pecenie a peciem tortu. Ak ju zvoram, tak to bude hnevat akurat mna, mozno to skusim znova a budem mat 2x take naklady - ale to neva, lebo je to moja zabava a ked si to mozem dovolit, tak no co.
Ak by som tu tortu piekol pre niekoho - napr. na oslavu, tak ho asi pekne naseriem ked mu poviem:
a) sa mi nechcelo sorry
b) som to spalil sorry
c) robil som to na 3x krat -zaplatis 3x tolko?
Proste hobby je hra - ked sa hram, tak nepracujem. To ze pre dieta je z nasho pohladu nieco praca a rozvoj, je z jeho pohladu uplne nepodstatne - dieta sa hra, vykonava to len kym ho to bavi.
Hrat sa na povolania by moc nefungovalo - ma ti lekar po x mesiacoch cakania povedat, ze dnes neoperuje lebo nema naladu? Alebo ti bude stavba 2 mesiace stat, lebo majster ma teraz potrebu skor malovat?
V zakladnej rovine je praca zavazok (kludne aj voci sebe samemu), ze vykonam (tj. aj dokoncim) nejaku cinnost. To ze ma v polke prestala ta cinnost bavit je z tohto pohladu nepodstatne - aj tak by som ju mal dokoncit a v dobrej kvalite.
Proste praca moze by aj zabava, ale nikdy nebude len zabava a to je velky rozdiel. Teda podstatne je teda zvolit si tu pracu, ktora pre cloveka moze byt aj zabava - lebo potom musis pretrpiet len tie momenty ked to zabava nie je..
A teda otazka znie - ti ludia co sa na NZP budu venovat hudba, politike, ci akejkolvek cinnosti - budu pracovat, ci sa hrat? Ako hranie je fajn vec, len zvysok spolocnosti ma z toho tak velke gulove.