GORG: Mluvit o spravedlnosti je tanec na hraně nože. Málokdo z těch skutečně moudrých si troufne veřejně soudit, co je spravedlivé a co ne, protože si je vědom vlivu a následků, která jeho rozhodnutí ponesou. (posuď sám, kolik politiků stál jeden neuvážený výrok kariéru).
V současném systému pravda vládne pravidlo vlčí smečky - chceš-li být alfa, poper se o to. Dnešní systém však nabízí dostatek možností, aby uspěl v podstatě každý, kdo se snaží, nežijeme ve Spartě a i ratichický nerd může brát statisícový plat jako špičkový programátor. O lidi, kteří jsou znevýhodněni oproti ostatním z důvodu nemoci je postaráno - pravda, mohlo by to být lepší, ale nejsme holt arabové a například v Indii takoví umírají denně na ulici a náš zdravotnický medián je pro ně zlatou nebeskou branou (Kde je kurva spravedlnost?)
A kdo nám tu zbývá? Lidé vykonávající "podřadné" práce, mizerně platově ohodnocené. V kolbence u pásů, u Tesca za kasou. A víš, co ti lidé dělají, aby nemuseli ty podřadné práce dělat? Piču dělají. Koukají po večerech na bednu, nemají tucha kdy bylo národní obrození ale odcitují ti zpaměti děj posledních sta dílů Ordinace v růžové zahradě. Neumí základní matematiku, ale jebou dvakrát týdně do kulatého nesmyslu dvě hodiny v kuse a pak to spláchnou deseti kousky. Mají na baráku hypo za mega (na čtyřicet let, takže zaplatí ve finále čtyři a budou zadlužení ještě pod žulovou deskou), protože kurva
neumí základní matematiku, ale koupí si Passata aby ohromili sousedy a do něj audio za padesát klacků. Na splátky. Nevím jak tobě, mě těhle lidí líto není, protože se mezi nimi pohybuji a kdybych byl dostal za každé zaskuhrání co slyším korunu, tak jsem milionář i kdybych to prodal do sběrny na váhu. Jsou to líní idioti a to málo, co mají si zaslouží, protože nikdy nebyli schopni udělat víc proto, aby měli víc. Když jsem cestoval, viděl jsem chlapa od rodiny, kterému spláchla tsunami barák i s rodinou. Běhal po magistrále zničeného města a prodával v kolonách hajzlpapír, aby měl na jídlo. Tvrdil mi, že když to bude dělat ještě rok, přežije a možná si i vydělá dost na to, aby mohl uvažovat nad přesunem někam, kde by se mohl uživit rybařením. Když mluvíš s takovými lidmi, naprosto ztratíš soucit s naší bandou skuhrálistů - tak jako ho nějak nemám s místní bandou zastánců NZP, kteří sedí pod střechou (na kterou mají narozdíl od 80% populace nárok), v teple (na které mají narozdíl od 80% populace nárok), mají co žrát (z podpory na kterou mají narozdíl od 80% populace nárok) a ŘVOU ŽE MAJÍ NÁROK NA TO MÍT SE KURVA LÍP!