SEAMON: Pořád justýny nechápu. Že by byl každý kdo dodržuje pravidla Justýna? hmm zajímavý.. S těmi opatřeními.. netvrdím že to tak není, ale které například?
Nadprůměrný příjem často znamená nadprůměrnou moc.. Dejme tomu že nerovnosti jsem schopný ještě akceptovat... Ale nesouměřitelnost mi už vadí.. Tím nechci říct, že nemůžou existovat například osvícení diktátoři. Ale spíš bych si přál větší decentralizaci majetku a moci.. tedy větší rovnost než je teď.. a ona se naopak zvětšuje.
Jinak zločin, znamená zlí čin. A mít moc nebo majetek ještě sám sobě činem není. Jde o to jak se majetek a moc získává a jak se používá.
Kapitalismus už jsem tu také měli.. A reakce bylo právě to co jsme tu už také měli.. Nějaké jiné nápady, pokud se vám NZP nezdá? :D
Podle tebe by bylo možné zachovat a zachránit sociální stát?
Ok, pokud máš raději sebe, rodinu, okolí, pak až něco dalšího atd.. Tak to je podle mě ještě OK.. Ale připadá mi že některým lidem jsou ostatní lhostejní nebo jim chtějí škodit (rasová a jiná nesnášenlivost..) a nebo je vy/zne užívat ve svůj prospěch. Mě prostě bolí a vadí když se ubližuje kterékoliv cítící bytosti :D
K pojmu přirozenost mám velkou nedůvěru. Často to jen zakrývá to co je podle nás běžné (a co je bežné je tedy i normální "normou" a není potřeba vidět, natož řešit).
Tu nedůvěru k tomuto pojmu mám díky feministkám a jejich diskuzí s "normálním" publikem :D
Já hodně vycházím z toho Kellera (ten zmiňovaný pojem nesouměřitelnost)..:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL7ED08626C5A820E0
Budu rád za konkrétní věci ve kterých podle vás kecá a který neodpovídají realitě.. a případně i váš pohled..