OMNIHASH: Někteří věří že ani není nutné čumět do slunce :)
To že neovládám zákady může být pravda, ale kdo je ovládá? Skoro nikdo ani s vyším vzděláním se mi zdá že na tom není o mnoho lépe. A já se tu ptám i na zákadní věci.. Případné rovnice můžu klidně nechat na někom jiném. Nejsem někdo kdo má patent na rozu jenom si kladu otázky a podporuji to co i připadá správné a logické s těi oezenými znalosti a schopnostmi které mám. Nikde jsme netvrdil že se nemohu mýlit splést atd..
Kde vidíš potřebu u NZP nebo v rámci diskuse o které se bavme počítat difereniální rovnice (nebo jejich obdobu)? Bavíme se na obecné úrovni.. Když nerozumím zákadům tak i je někdo kdo jim rozumí může vysvětlit.. Tady ale spíš naríže na jiné hodnoty, společenské třídy, přístupy a vnímání světa a a různé poledy na ty nejzákladnější věci.. To je podle mě hlavně záležitostí fylosofie.. Ale Sociologii ani jiným oborm se něják bránit nechci (byť hodně ekonom co znám o ekonomii nemluví příliš v superlativech a tvrdí že to je pavěda.... :)
Ale žádná věda ani obor není zárukou pravdy.. Když jsme koukal na přednášky o fyzice tak tam zpochybňují gravitaci a říají že to je trošku jinak atd.. :)
Věda se pořád vyvyjí a nové teorie narazují staré..