• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TUILE: Jak jsem napsal NZP je mekka cesta. Je to cesta ke socialni spravedlnosti. Cesta, kdy se do vlastnickych prav zasahovat nemusi. Pak tu jsou i ruzne komunismy, ktere prijdenou na radu, kdy zacne byt hodne lidi nasranych, kdy se vlastnicke pomery meni.
    Pokud zadas respektovani vlastnickych prav, ktere samozrejme garantuje nikdo jiny nez ten zly stat, na kterem vy vubec nejste zavisly, tak ja zadam o respektovani vlastnickych prav vsech obcanu, jejichz prave je dnes poslapavano.

    Jen tak mimochodem:
    Pokud se tvoje babicka nadrela na vilu, a tys ji zdedila, tak ty si se na ni rozhodne nenadrela.
    Predevsim v tomto pripade plati, ze beres zisk za nic, jen protoze, jsi majitel, ze vlastnis kapital. Neberes zisk za svoji praci, ale za to ze neco vlastnis, nekdo ti to musi platit, nekdo na tebe vydelava.
    Vetsina nemovitosti ma nekdo kdo je bud zdedil nebo ziskal v restituci. Vysoke najmy pak zneuzivaji tu situaci, ze na byt si proste jen tak nikdo, i kdyz dre nevydela. Jiste, jsou tu hypoteky, na ktere taktez neni snadno dosahnout, upise se zavazku na 20-30let, s tim ze zaplati za byt dvojnasobek. Tak clovek, ktery nic nezdedil, nedostal v restituce, nebo byt nedostal za komunistu, a chce bydlet, stoji mezi volbou, platit - penize-zisky majitelum bytu nebo bankam, v zasade to vyjde na stejno. Tim ovsem ziska jak bonus skvelou zabavu - spekulovat jestli za 10, 20let budou nizsi najmy nebo hypoteky a co se tedy vic vyplati.
    Neni ten kapitalismus bajecny?
    Ja chci kapitalimus pro vsechny, a to pomerne s velmi nizkymi a regulovanymi zisky.
    TUILE
    TUILE --- ---
    JUNIPETRUS: oboje ma svoje vyhody a nevyhody, ale urcite bych do vlastnickych prav nezasahovala!

    pokud se moje babicka nadrela a odkazala mi vilu na vinohradech, tak ji sice muzu pronajimat a mit zisk, ale teda zadnej obcan NEMA pravo mi tu vilu vzit a nebo v ni chtit bydlet zadarmo.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ja zase nemuzu uverit, ze si mi tu echt pravicaci, snazi namluvit jak je pronajem vyhodny, a vlastnictvi vlastne temer jho
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    JUNIPETRUS:

    Porad se snazim verit tomu, ze to co tady predvadis je jen relativne komplexni trolling ..
    KAI
    KAI --- ---
    JUNIPETRUS: Jestlize nekdo muze mit bezpracny zisk, z toho ze neco vlastnit a pronajima, nebo povoluje, proc by nemohli mit zisk vsichni z toho ze neco pronajimaji nebo povoluje?

    takze podle tebe pronajimatele nemovitosti jsou zli kapitaliste, co maji bezpracny zisk, takze ejhle! proc to nerozsirit ve velkem a nezavest NZP, cili bezpracny zisk za pronajem jejich vlastnictvi (wtf??) pro vsechny!

    NZP je demokraticky kapitalismus. - MY EYES BLEED.

    Aneb tvymi vlastnimi slovy, "Je to pokrytectvi a selektivni postoj."
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    JUNIPETRUS: To si fakt tak blby, alebo sa len robis? Pracou prenajimatela, alebo spravcu je aj sprava nehnutelnosti a udrziavanie ju v takom stave aby bola pouzitelna. To ci si tie prace vykona sam, alebo si najde niekoho ineho - to je uplne jedno. Je to jeho zodpovednost. Dokonca je vcelku bezne, ze v najomnej zmluve je klauzula o tom, ze v pripade nevhodnych pomienok nemusi najomca platit az do odstranenia stavu.

    Btw uvedomujes ci vobec akou kolosalnou kravinou argumentujes - ako by asi mal jeden majitel opravovat cely byt sam, pripadne cely dom sam? To vyzaduje xy specifickych vedomosti a na niektore z toho (elektrina, plyn) musis mat prilusne certifikacie, lebo si to veci pri ktorych moze ist o zivot.

    A nie neznamena, ze to je platne z penazi najomnika - najomnik plati za byvanie v urcitej kvalite a zato dostava protisluzbu. To, ze sa to v nasich krajinach az tak casto nedeje, to je druha vec - ale normalne je to, ze najomnik si tak maximalne ma sam vymenit ziarovky, alebo zavesit obraz. Vsetky ostatne opravy (ktore nesposobil najomnik zamerne) spadaju na prenajimatela. Aj celkova obnova nehnutelnosti (co je tak kazdych 10 rokov - zalezi od okolnosti) spada na prenajimatela a niekde tie financie nato musi nazbierat.

    Nie nie je to najtazsia praca, len je zjavne ze o tom vies totalne hovno. A samozrejme najdes xy prikladov, kde nato ludia kaslu a celkove sluzby su tragedia, ale to je ako pri kazdej inej cinnosti.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    takze uz vime co dalsiho Junipetrus v zivote nedelal - pronajimani vlastni nemovitosti
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SEAMON: kdyz se podivam do inzeratu, tak pronajem vetisnou znamena, najem +4000 poplatky.
    Takze ano, lidi navic prispivaji do fondu oprav.
    Stoupacky, nova strecha, vytahy - videl jsi nekdy majitele domu, aby to delal sam?
    Ne, objedna si firmu, ktera to udela. Stejne jako vetsina tech majitelu vetsich nemovitosti ma sve pravniky a spravcovske firmy.
    Takze co jsi napsal, s temi starostmi, to skoro vypada,ze pronajimani je jedno z nejtezsich a nejstresovejsich "zamestatni".
    Kdyz rikas, ze vymena podlehy atd, muze klidne stat i pul najmu za rok, znamena, ze je to placene z penez najemnika.
    Pritom nejde o nic, s cim by si vlastnik neporadil sam, a jeste by mu zustalo spoustu penez zustalo.
    Jde o neco, co treba svj organizuji sami bez vlastniku.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    No, ale co je na tom dobryho pro najemnika? Faktem je, ze mu proste plati nekolik tisic za nic, aby on mel zisk.

    no jasne. protoze ten byt jeho majiteli snesla slepice, ktera se taky vylihla z niceho.
    boze, to je estrada tuposti.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    JUNIPETRUS: Uz davnejsie som chcel na nieco z tvojej produkcie reagovat, ale ten prud zhovadilosti, ktore produkujes je tam mohutny ze normalne clovek straca chut.

    Jasne - vlastnik nehnutelnosti si len vylozi nohy a vsetko sa riesi samo. Vobec sa nemusi obavat o to, ze mu najomnik poskodi nehnutelnost, prestane platit a bude sa ho musiet nejako zbavit. Vobec nemusi kalkulovat najom tak, aby boli pokryte obdobia, kde sa mu nepostasti najst najomnika - ale naklady na nehnutelnost mu ostavaju. On vobec nemusi pripadne platit hypoteku, poplatky do fondu oprav, dan za nehnutelnost, udrzbu nehnutelnosti.

    Vies ake su naklady na stavebne a udrzbove prace? Vies kolko stoji taka vymena poskodenej plavajucej podlahy? Pripadne poskodenej kuchynskej dosky? Alebo take blbe interierove dvere, pripadne bytove dvere? A to su vsetko veci, ktore sa mozu poskodit aj pri normalnom pouzivani a nie nezodpovednostou najomnika. Taketo nieco ti v uplne v pohode zmaze zisk za pol roka najmu - ale to by si sa nad tym musel trosku zamysliet a to boli, vsak?
    TUILE
    TUILE --- ---
    JUNIPETRUS: kazdej clovek MUZE mit vlastni bydleni, staci nebejt linej a poridit si ho.
    bude to sice znamenat, ze bude splacet velikou pujcku, ale mit ho muze. a jeho deti pak budou mit bydleni levnejsi, pac zdedi po svych zodpovednych rodicich byt a nebudou muset platit najem. di do toho.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TUILE: Vcera jsem ti napsal:
    NZP je ale prave myslenka, ktera navazuje na kapitalismus.
    Jestlize nekdo muze mit bezpracny zisk, z toho ze neco vlastnit a pronajima, nebo povoluje, proc by nemohli mit zisk vsichni z toho ze neco pronajimaji nebo povoluje?
    Pripadne proc by nekdo neplatil kompenzace za vyuzivani vzacneho zdroje na ukor ostatnich zejmena tedny slouzili k tvorbe zisku?
    Do toho patri i dusevni vlastnictvi. V tomhle smyslu je nas stat a my vsichni nesmirne bohaty. Da se rict, ze dnes poskytuje stat nektere sluzby.


    Jestli, pro tebe a spol, zisky z pronajimani nejsou problem, pak by nemel byt problem, pokud vsichni lidi maji zisky z pronajimaji spolecneho vlastnictvi.
    A pokud s tim mate problem, tak jste pokrytci, kteri preji a schvaluji vyhody kapitalismu jen pro nekoho.
    Opakuju, protoze zrejme nectes co pisu, proc nekdo jednu transakci oznaci za legitimni narok, a druhou transakci za kradez, kdyz jde o ten samy princip?

    Nenapsal jsem, ze jsou pronajimani je spatne, ale ze je nevyhodne pro najemnika. A ze vlastnik je v pozici, kde vydelava ne praci, ale vlastnictvim. Kde resenim tedy je, aby kazdy clovek mel vlastni bydleni, nebo nizky najmy, to je ale vedlejsi otazka
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Uvedom si, ze NZP budou brat vsichni

    & prispivat nikdo. ucineny raj.
    TUILE
    TUILE --- ---
    JUNIPETRUS: pronajmy? ja myslela, ze platit najem je spatny.
    Nebo je spatny jenom platit najmy soukromejm osobam a platit najmy statu je v poradku?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: Pronajmy, licence, vynosy z pouzivani ekonomiky, kompenzace

    takze dane. takze nejen ze jsi retard, ale i lhar. nikdy jsem nenavrhoval zvyseni dani! Naopak jsem navrhoval odstraneni dani.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SHEALA: kde na to stat vezme?
    Pronajmy, licence, vynosy z pouzivani ekonomiky, kompenzace

    Jinak druhá otázka, jak řešíš invalidní důchod a příspěvek na péči?
    Kazdy bude dostavat NZP. Krome toho budou pojisteny, takze dostanou tolik, kolik potrebuji pro svoji zvlastni peci(leky, zarizeni). O tom rozhodne doktor nebo odborna komise, stejne jako dnes predpokladam existuje nejaky proces schvalovani.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Čechů ohrožených chudobou přibývá. V evropském měřítku si ale země vede dobře | Politika a společnost
    http://www.rozhlas.cz/...zenych-chudobou-pribyva-v-evropskem-meritku-si-ale-zeme-vede-dobre--1405107
    Je tam zmíněn NZP, tak doufám že mě nezabanujete :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG:
    Pokud by to tedy fungovalo na principu doktor dá razítko(někam), v prodejně kouknou na štempl a vydají vozík jednodušší dát doktorovi kufr nebo půl kufru peněz, ať dá rovnou tomu kdo něco potřebuje hotovost. Ouplně nejjednodušší je ovšem vyřešit to komunisticky nemaskovaně, to jest který soudruh něco potřebuje si to prostě vezme (každému dle potřeb), pokud možno tedy někomu vezme :-), případně v duchu NZP tím, že každý občan dostane vozík, skleněné oko, berle a brejle (+5 d) jakož i příspěvek na nemohocnost, aby se nemusel někde doprošovat a všici byli spokojený (mohlo by se to zavést postupně a pro začátek dát každýmu jen levý kolo, jednu berlu a brejle bez skel).
    S byrokracií EU ta snaha převést administrativní úkony a zodpovědnost jinam, aby šlo zajásat nad úsporou, nesouvisí. Možná v metodě.

    JUNIPETRUS: Na kapitalismus navazuje celý to učení okolo NZP pramálo, ta třídní nenávist
    hnaná závistí a rovnostářstvím je vlastní poněkud jinému než kapitalisickému typu společnosti :-), když se naposledy rozhodli lidé navazovat na kapitalismus podobným stylem, zahájili to výstřelem z Aurory.
    Stejně když se probírají ty byty a bydlení, tak to pravda kapitalismus kde cenu určuje nabídka a poptávka, jest. Což je konečně taky důvod, proč bojovníkům za NZP tolik drásá psychiku. Z pohledu do programů a vizí politických směrů lze zjistit s jakými stranami se v tomto pohledu enzetpéismus shoduje, ne náhodně se jedná o komunisty a jim podobné subjekty, o které se enzetpáci přetahují o specifickou skupinu oveček.
    TUILE
    TUILE --- ---
    JUNIPETRUS: bydlim v najmu.
    byt bych chtela vlastnit az mi bude 80 a budu potrebovat zazemi a snizili se mi naklady. az budu bydlet sama nebo ve dvou a nebudu ocekavat dalsi narust rodiny, potrebu se stehovat za praci... do te doby o to nestojim.


    co bys teda chtel udelat s nemovitostma? chtel bys je znarodnit a pridelovat?
    ne ptam se uplne vazne, nechapu to.
    pokud sem si koupila byt a nebo splacim byt na hypo, stat mi byt vezme abychom se mohli spolecne podelit o jeho hodnotu? nebo jak si to predstavujes?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: takze ty jses fakt takovej retard ze nedovedes pochopit, ze aby nekdo mohl neco dostat, tak se musi nekomu jinemu vzit? fakt je to na tvuj mozecek prilis slozita informace? ani vizualizaci nepomaha?
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Kuci, pozapoměl jsem na tento klub, teď náhodou jdu kolem a rád bych se optal, jak to vypadá s těmi roboty a magnety? Už pracují na naše nepodmíněné příjemy? Já jenom, jestli se to za rok někam posunulo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam