• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Čechů ohrožených chudobou přibývá. V evropském měřítku si ale země vede dobře | Politika a společnost
    http://www.rozhlas.cz/...zenych-chudobou-pribyva-v-evropskem-meritku-si-ale-zeme-vede-dobre--1405107
    Je tam zmíněn NZP, tak doufám že mě nezabanujete :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG:
    Pokud by to tedy fungovalo na principu doktor dá razítko(někam), v prodejně kouknou na štempl a vydají vozík jednodušší dát doktorovi kufr nebo půl kufru peněz, ať dá rovnou tomu kdo něco potřebuje hotovost. Ouplně nejjednodušší je ovšem vyřešit to komunisticky nemaskovaně, to jest který soudruh něco potřebuje si to prostě vezme (každému dle potřeb), pokud možno tedy někomu vezme :-), případně v duchu NZP tím, že každý občan dostane vozík, skleněné oko, berle a brejle (+5 d) jakož i příspěvek na nemohocnost, aby se nemusel někde doprošovat a všici byli spokojený (mohlo by se to zavést postupně a pro začátek dát každýmu jen levý kolo, jednu berlu a brejle bez skel).
    S byrokracií EU ta snaha převést administrativní úkony a zodpovědnost jinam, aby šlo zajásat nad úsporou, nesouvisí. Možná v metodě.

    JUNIPETRUS: Na kapitalismus navazuje celý to učení okolo NZP pramálo, ta třídní nenávist
    hnaná závistí a rovnostářstvím je vlastní poněkud jinému než kapitalisickému typu společnosti :-), když se naposledy rozhodli lidé navazovat na kapitalismus podobným stylem, zahájili to výstřelem z Aurory.
    Stejně když se probírají ty byty a bydlení, tak to pravda kapitalismus kde cenu určuje nabídka a poptávka, jest. Což je konečně taky důvod, proč bojovníkům za NZP tolik drásá psychiku. Z pohledu do programů a vizí politických směrů lze zjistit s jakými stranami se v tomto pohledu enzetpéismus shoduje, ne náhodně se jedná o komunisty a jim podobné subjekty, o které se enzetpáci přetahují o specifickou skupinu oveček.
    TUILE
    TUILE --- ---
    JUNIPETRUS: bydlim v najmu.
    byt bych chtela vlastnit az mi bude 80 a budu potrebovat zazemi a snizili se mi naklady. az budu bydlet sama nebo ve dvou a nebudu ocekavat dalsi narust rodiny, potrebu se stehovat za praci... do te doby o to nestojim.


    co bys teda chtel udelat s nemovitostma? chtel bys je znarodnit a pridelovat?
    ne ptam se uplne vazne, nechapu to.
    pokud sem si koupila byt a nebo splacim byt na hypo, stat mi byt vezme abychom se mohli spolecne podelit o jeho hodnotu? nebo jak si to predstavujes?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: takze ty jses fakt takovej retard ze nedovedes pochopit, ze aby nekdo mohl neco dostat, tak se musi nekomu jinemu vzit? fakt je to na tvuj mozecek prilis slozita informace? ani vizualizaci nepomaha?
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Kuci, pozapoměl jsem na tento klub, teď náhodou jdu kolem a rád bych se optal, jak to vypadá s těmi roboty a magnety? Už pracují na naše nepodmíněné příjemy? Já jenom, jestli se to za rok někam posunulo?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JUNIPETRUS:
    dvě otázky:
    Pokud nikdo nebude platit povinne daně... a všichni budou dostávat NZP... kde na to vemeš?
    Jinak druhá otázka, jak řešíš invalidní důchod a příspěvek na péči?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: nikdy jsem nenavrhoval zvyseni dani! Naopak jsem navrhoval odstraneni dani.
    A pokud budou existovat dane, je na tobe jestli je chces platit nebo nechces, stejne jako je na kazdem, jestli chce platit najem nebo nechce.
    Pokud budou dal existovat dane, neni to proto, ze ja bych neco chtel po tobe, ale ze vetsina rozhodla nejakym zpusobem fungovat.
    Uvedom si, ze NZP budou brat vsichni.
    Jak by si reagoval na cloveka, ktery by hystercil, ze mu firma chces zvysovat najem, protoze se doslechl, ze ta firma si chce zvysit zisky?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: chces, chces abych skrz tebou navrhovane navysene dane (at uz primo, neprimo, anebo inflacne) zaplatil tvuj NZP. znamena to tedy, ze jsi sice OSVC, ale jinak socka?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: opet ti opakuju, ze ja po tobe zadne penize, ani ted ani potom nechci.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: takže celá tahle akce se zaplatí sama?
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: A pochop už že já osobně po tobě nechci nic. Já jsem spokojen se svou prací.
    GORG
    GORG --- ---
    doktor běžně dává razítko na vstupní prohlídku do práce,, žádný komunismus
    200 kč za vyšetření
    a jestli kecal.. od toho jsou soudy. nepotřebujem snad preventnivní nanny state? :-)
    Ta vize, jak chci po doktrorovi moci tím, že mi to papírově potvrdí, protože na to potřebuju tři tuny razítek a potvrzení zatímco stejně to lidi ujebávaj a nejen tohle.. všechno se dá ojebat. Ty náklady za top myslím nestojí,
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TUILE: tak to jsi me nepochopila.
    Nejde o to, jestli je neco vejvar, ale ze najemnik plati nekomu penize navic, jen protoze, ze dotycny je vlastnik, nikoliv za praci.
    Snad se menou nechces prit o tom, ze vlastnit byt je vyhodnejsi nez byt v pronajmu?
    Evidentne najemnik plati nekomu jeho zisk. A jde o to, ze vam jako poplatnikum to vubec nevadi, ale vadilo vam, a uplne se toho desite prispivat na zisk vsem lidem, za pronajem jejich vlasnictvi.
    Je to pokrytectvi a selektivni postoj, ktere odmita videt, ze plati ze sveho platu celkove velke zisky urcite skupine lidi a dokonce to podporuje, ale odmita narok na vyplaceni zisku vsem lidem, kteri jsou rovnez vlastniky. Jedno nazyvate spravedliva odmena, druhe nazyvate kradez, pritom jde o ten samy princip.
    Vy chcete vyhody kapitalismu jen pro vyvolene, ja je chci pro vsechny, bez toho aby dochazelo k vyvlastnovani.
    Je to vlastne mekka cesta.
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: dá ti razítko, že pořebuješ vozíček.
    nebo trváš na armádě fízlů, že to není zneužíváno doktorem?
    myslel jsem, že ti EU přijde jako byrokracie
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    JUNIPETRUS: ten najem za pouzivani "ekonomiky" uz platime, rika se mu dane
    seber se chlape, ty ses jedna velka hromadka zavisti, co je tohle za kecy?
    Je spatny vlastnit nemovitost a brat si penize od jinejch lidi, ze ji chtej vyuzivat?
    No, ale co je na tom dobryho pro najemnika? Faktem je, ze mu proste plati nekolik tisic za nic, aby on mel zisk. Kdyby to bylo jeho, tak by nic takove neplatil, a neprispival na bezpracny zisk. Mel by vice penez na neco jineho nebo by mohl mene pracovat.
    Je snadne byt vlastnikem, nevyzaduje to mit ani skoly ani zadne schopnosti, presto vynosy vyrazne prevysuji prijmy z prace.
    Asi tezko by nekdo menil z prodavackou, ale s vlastnikem nebo majitelem akcii, by vetsina lidi problem menit nemela.

    Plati mu za to, ze nekdo v minulosti (ne nutne on) vynalozil praci (sledujes to? musel pro to neco udelat) aby ten byt ziskal. A jestli si myslis, ze pronajimani (nebo skoro jakekoliv poskytovani neceho co vlastnis za uplatu) je bezpracny zisk, tak je videt, ze jsi nikdy nic nevlastnil a nemel za neco zodpovednost.
    TUILE
    TUILE --- ---
    JUNIPETRUS: Kazdej muze vlastnit nemovitost. Kdyz ti to prijde jako takovej supr byznys, tak si nejakou kup. Pole se da koupitkolem 8,- korun ta metr s docela dobrou bonitou pudy. Najem bejva kolem 1000 korun za hektar za rok (prozradim, ze navratnost ceny pozemku na najmu je ca 80 ket, kdyz nepcitam cenu penez v case a dokonce ani fakt, ze po tech 80 letech ta puda muze bejt neurodna, protoze se oni najemnik spatne staral a ze vlastnik plati nejaky dane z nemovitosti.

    Byty v prazesou drahy, mimo prahu se daj koupit podstatne levneji a najmy sou tamtaky podstatne levnejsi. Takovej byt v malym mestecku v krusnejch horach koupis za 200k, probajmes si ho za 3k a to majitel z tohohle zisku jedte plati fond oprav a udrzovat byt v bydlitelnym stavu. Pokud mas minimalni plar, je lepsi v praze nebydlet a i tak ti zbyde dost penez na zakladni preziti i na jidlo a nejakej ten konicek.

    Pokud ti najem prijde jako takovej desnej vejvar a vlastnictvi nemovitosti jako supe vec na zbohatnuti, nejakou nemovitost si kup...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: ty ses me nezeptal a ja se ptam tebe. rekni obor a prijem v radech, at vime jestli se bavime s clovekem, ktery ma poneti o tom jak se penize vytvareji a neni jen nejakym profesionalnim natahovacem dlani (ze je to osobni? ty po nas chces nase penize a zastitujes se dobrem pro ostatni, takze je pozadavek na zodpovezeni teto otazky legitimni). pokud se me potom zeptas na totez, odpovim ti.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: to nebudu rikat cloveku, ktery mi tu v kazdem druhem prispevku nadava a urazi.
    Navic proc vy by jste tyto moje udaje meli znat a ja vase ne?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: btw cim se teda zivis a jak moc to sype?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TUILE: Je spatny vlastnit nemovitost a brat si penize od jinejch lidi, ze ji chtej vyuzivat?
    No, ale co je na tom dobryho pro najemnika? Faktem je, ze mu proste plati nekolik tisic za nic, aby on mel zisk. Kdyby to bylo jeho, tak by nic takove neplatil, a neprispival na bezpracny zisk. Mel by vice penez na neco jineho nebo by mohl mene pracovat.
    Je snadne byt vlastnikem, nevyzaduje to mit ani skoly ani zadne schopnosti, presto vynosy vyrazne prevysuji prijmy z prace.
    Asi tezko by nekdo menil z prodavackou, ale s vlastnikem nebo majitelem akcii, by vetsina lidi problem menit nemela.

    Otazka je spis to, proc jenom nekolik lidi muze vlastnit nemovisti, pozemky a pudu? Cim si to zaslouzili?

    NZP je ale prave myslenka, ktera navazuje na kapitalismus.
    Jestlize nekdo muze mit bezpracny zisk, z toho ze neco vlastnit a pronajima, nebo povoluje, proc by nemohli mit zisk vsichni z toho ze neco pronajimaji nebo povoluje?
    Pripadne proc by nekdo neplatil kompenzace za vyuzivani vzacneho zdroje na ukor ostatnich zejmena tedny slouzili k tvorbe zisku?
    Do toho patri i dusevni vlastnictvi. V tomhle smyslu je nas stat a my vsichni nesmirne bohaty. Da se rict, ze dnes poskytuje stat nektere sluzby.

    NZP je demokraticky kapitalismus.

    A jestlize, tedy podle tebe jiste neni spatne, ze nekdo plati najem vlastnikovi, tak treba neni spatne platit nekomu najem za pouzivani "ekonomiky", za pouzivani infrastruktury s tim spojenou..
    Tedy cena sluzby "koupe vyrobku nebo sluzby" muze byt 50procent z ceny vyrobku.

    Zisky se pak samozrejme rozdeli rovnym dilem mezi vlastniky. Co je na tom spatneho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam