• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    UBI - Beautifully, disarmingly simple idea (Prof. Philippe van Parijs) (ENG)
    https://www.youtube.com/watch?v=c7nY0UWrSIA
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    OMNIHASH: To už je tak rok nebo dva, byl to jeden z morálních guru NZP, ale nezvládl život proroka. Ještěže jste si vzpoměli na jeho ID, zde je jeho blog, prosím administrátory, aby ho umistili do záhlaví.

    Ale jak vidím mudrc stále káže, škoda, že již zanevřel na toto místní společenstvo:

    "
    čas na teť

    Já už jsem pracoval až až, jediná šance jak tuhle planetu nechat celou je aby to 1%co vlastní převážnou část bohatžství, se rozdělily se zbytkem světa.

    "
    mrakoplast
    http://mrakoplast.blogspot.cz/
    GORG
    GORG --- ---
    SEAMON: To je zajímavý experiment. NZP jako spása lidstva teda nevím, ale zlá idea to myslím není :-)
    Jen mám pocit, že podobné experimenty už proběhly (ne teda asi v délce 10 let), a tady jste někdo psal, že experiment v takových podmínkách není srovnatelný s Evropou.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TUILE: TAK TO MLUVÍŠ O VERZI 04/a/1258B rev.01, mě se víc líbí 08/u/3256v rev. 11 kde to jde z DPH vyšroubovanýho do stavu kterýmu se mezi odborníky řiká "jako hovado".
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TUILE: co ..?
    TUILE
    TUILE --- ---
    tak sem si dneska hrala s kalkulackou.
    pri prumerne mzde (dala sem 25k/mesicne) bez jakychkoliv zavazku jsou odvody na socialni pojisteni a sleva na dani se blizi cislu 10k. (soc zamestnanec 1620 + soc zam,estnavatel 6250 + sleva na dani 2070).
    Kalkulátor čisté mzdy v roce 2014
    http://kalkulacky.idnes.cz/cr_kalkulator-ciste-mzdy-2014.php

    jestli si dobre vzpominam, tak NZP melo jit se soc. pojisteni a slevy na dani pro zamestnace, ne?
    nebo se pletu?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SEAMON: Myslim že víc by ocenili samopal.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    FIONOR: Ja by som sa kludne aj zapojil, ak by to teda malo spravne parametre - bola by to sice uz relativne slusna sumicka, ale rocne miniem tych 120e na vacsie kraviny. :D

    Mne to tiez pride ako idealna akcia pre medzinarodnych piratov - ak zapoje vsetky svoje odnoze, tak proste nemoze byt problem zohnat 2-3 mil ludi. Len si zas treba vcelku verit - aby tu vyzbieranu sumu niekto naozaj neupiratil. :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KANG_KEK: sauce pls!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KANG_KEK: simuluje že umí číst.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    Ok, teraz ciste teoreticky - co takto cez crowd funding zriadit NZP v nejakej rozvojovej krajine - nieco na styl http://www.bignam.org/Index.html, ale skutocne pre vsetkych v rovnakej vyske tj. nieco v hladina 5-10e na nase pomery na cca 10 rokov.

    Platilo by sa to dopredu a na organizatorovi by bolo aby z celkovej sumy investovanim zarobil na pripadny populacny prirastok - co je myslim vcelku realne. Samozrejme, ze okrem pomoci by boli zaujimave prave data v priereze cez celu spolocnost. Tiez vyvoj ekonomiky atd - to by urcila skupina odbornikov (pro aj kontra NZP). Samozrejme, ze ucty spravcu by museli byt uplne transparentne a verejne.

    Dalej by sa muselo jednat len o NZP - tj. z tychto penazi by sa nesmela realizovat ziadna ina rozvojova pomoc (tj. vystavba atd). Po vyprsani 10 rokov by sa zvysne financie - hadam by nejake boli, darovali vlade danej krajiny. (predpokladam, ze by sa kludne prekrocil minimalny rozpocet)

    Samozrejme, ze sa da diskutovat nakolko je taky experiment moralny - ale podla tunajsej diskusie ma byt NZP spasa ludstva, takze to beriem ako moralne akceptovatelne.

    Na orgranizatorovi by samozrejme bolo to, aby urcil a zverejnil koncepciu. Uzavrel dohodu s vladou danej krajiny a tieto detaily (:D).

    Prispeli by ste na take nieco?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FIONOR: JUNIPETRUS je podle vseho jednoduse nevychovany. nekdo ho zapomnel vychovat pro tento pomerne strukturovany a racionalni svet.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Jo super díky. Nevíte kde je mu konec, to už nezakládá lepší svět s NZP, tam u toho Occupy stánku ve spacáku?
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Mě by zajímalo, kde skončil ten filozofující mopedář, co nakonec vypadl z okna na ketaminu, nepamatujete někdo co to bylo za ID?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    PHAILO: Který projekt máš na mysli?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Tak mi to nedalo a podíval jsem se na oficiální stránky tohoto skvělého projektu. Když pominu, že jsou tam samí mimoňové, tak to vypadá, že se propagační postupy opravdu vydávají v nějaké brožuře. Například jsem si přehrál video s titulkem "Není to utopie?" No a odpovědi na tuto otázku jsem se co? Nedozvěděl. Dokonce tam nezazněl ani jediný argument, a to sebeblbější. Samé bláboly a emoce.

    Docela by mě zajímalo, jestli v tom jejich organizačnímu týmu existuje aspoň jeden minimální béčkový ekonom. Jestli to někdo z vás, kteří nemáte od Junipetra ignore pro mě chcete udělat, zeptejte se ho na to.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Rise up (for a Basic Income)
    https://www.youtube.com/watch?v=flfOHc67wag
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FIONOR: Podle mě to fasujou s manuálem. Ostatně i Junipetra jsem donutil dát si mě do ignorace jenom tím, že jsem po něm vytrvale chtěl odpovědět na mnou položené dotazy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam