ANDY_WARHOL: Tak zdogmatizovat lze asi vse :-) Mne teda naopak prijde, ze muzi a zeny ocividne nejsou to samy uz i fyziologicky :)
No tvrdit, ze skola muze za odpor k ZP zas tak uplne nejde, a je to tenky led to jo. Ja to tam v nejakem smeru vidim.
Jinak nemyslim, ze by onen potencial v kazdem byl vzdy nutne neco "zavratneho" jakoze kazdy ma na vsechny profese mistrovsky. kazdy nebude teoreticky fyzik. nekdo bude spokojene prodavat v obchudku, nekdo nadsene uklizet, jiny pect dorty a Franta navrhovat moduly pro kolonizaci Marsu s Maruska na hyperpohonu.
Mne prave prijde, ze uz samo pridelovani dulezitosti ruznym pracem na praci kouka zkreslenou optikou.
Pak vznikaji otazky, kdo bude delat treba primo spinavou praci a zadky v nemocnicich budou utirat roboti...? :D Jde o to, ze nektery lidi to budou delat stejne... jejich potencial (neboli spis mozna receno jako zajem) muze byt pomahat jinym. Nekteri to tak maji.
Poznal jsem holku, ktera chodi do nemocnice pomahat lidem s poskozenim mozku. A do toho do prace. A peceni dortu. A akce pro deti. Zdobeni prostoru na Naplavce. Namaluji lavicky na pekne teple barvy. Shodou okolnosti dela pro toho O.Maleho, co vytvoril jobs.cz, ale je to zjevne i budhista, co tohle financuje radu projektu davani. pro vytvoreni sveta bez penez pry.Sama rika, ze ji to davani "nabiji", ikdyz to okoli moc nechape... mne to notovalo :-)